Vali devreye girdi, Hattuşa'da film çekilecek

21 Ağustos 2019 Çarşamba 17:38
Vali devreye girdi, Hattuşa'da film çekilecek

Çorum’da çekimlerine Eylül ayında başlanacak olan ve Ocak ayında gösterime girmesi planlanan Çam Yarması-2 Bitik Kardeşler sinema filminin bazı çekimleri Hitit medeniyetinin başkenti Boğazkale Hattuşa’da çekilecek.

Yapılan açıklamaya göre, filmin yapımcıları Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Çiftçi, sinema filminin bir bölümünün Boğazkale’de de çekilmesi önerisinde bulunurken, film yapımcıları ise bu teklifi olumlu karşıladı.

Gelişmeler üzerine Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman, film yapımcılarını Boğazkale’ye davet etti. Boğazkale’ye giden yapımcılar sıcak bir şekilde karşılandı. Kaymakam Ataman, filmin ilçeye ayrı bir değer ve güzellik katacağını dile getirdi. Filmde özellikle Hititlerin Başkenti’nin Çorum olduğunun vurgulanmasını isteyen Kaymakam Ataman, ayrıca Boğazkale’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. Film yapımcıları ise, Çam Yarması-2 Bitik Kardeşler sinema filminde özellikle Hititlerin Başkenti’nin Çorum olduğunun vurgulanacağı sahnelerin Boğazkale’de çekilerek beyaz perdeye aktarılacağı sözünü verdi.

Film yapımcıları ayrıca ilgi ve desteklerinden dolayı Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Boğazkale Kaymakamı Yunus Ataman’a ayrıca teşekkür ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-08-21 19:52:54

Hay maşAllah sayın valimiz de çok deger veriyo şehrimize sana minnattarız sonsuz teşekkürler

Avatar
İskilipden 2019-08-21 18:22:42

İskilipde de bir bölümünün çekileceği haber olmuştu. İptal mi oldu acaba.
Güzel ilçemizde güzel mekanlar mevcut.