33 ilde yasak

Koronavirüs salgını nedeniyle 33 ilde maskesiz sokağı çıkmak yasak...

22 Mayıs 2020 Cuma 12:29
33 ilde yasak

Salgında maske kullanımının önemi gün geçtikçe daha da önem arz etmeye başladı. Kişilerin kendilerini korumak ve daha önemlisi eetrafındaki insanları korumak amacıyla maske takması hayati derecede önemli. Türkiye'de maske takma alışkanlığı gün geçtikçe daha da iyiye giderken bunun istisnaları da oluyor. Bu istisnaların da önüne geçebilmek adında 33 ilde sokağa maske takmadan çıkılması da yasaklandı.
"Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.
HANGİ İLLERDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?
Koronavirüs salgını nedeniyle Mardin, Malatya, Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Zonguldak, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Haber7

Son Güncelleme: 23.05.2020 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
corum 19 2020-05-23 16:36:02

Bence corumdada yasak olmali hic kimse maske takmiyo sosyal mesafe sıfır cocuklar sokakta pazarda zabitanin dibinde duruyo kimsede çit yok biraz dikkat biran once su coranavirüs illetinden kurtulmak istiyorsak biraz dikkat..