Bakan talimat verdi, Çorum’da hekim eksiği kalmayacak

AK Parti Milletvekilleri Ceylan ve Kaya, Çorum’un tüm hastanelerinde uzman ve pratisyen hekim eksikliğinin giderilmesi konusunda bizzat Sağlık Bakanı'nın talimat verdiğini açıkladı.

04 Mart 2020 Çarşamba 15:48
Bakan talimat verdi, Çorum’da hekim eksiği kalmayacak

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un tüm hastanelerinde uzman ve pratisyen hekim eksikliğinin giderilmesi konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimat verdiğini açıkladı.

Milletvekili Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ile birlikte dün TBMM'de Nöbetçi Bakan olarak bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı  ziyaret etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ceylan, 91. Dönem Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü kurasından Çorum’a ihtiyaca binaen 8 uzman ve 20 pratisyen olmak üzere 28 doktor ataması yapıldığını hatırlattı.

Yapılan atamalardan dolayı Sağlık Bakanı Koca’ya teşekkür ettiklerini belirten Ceylan, ayrıca başta Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere il genelindeki tüm hastanelerin ihtiyacı olan doktorların atanmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Ceylan, Çorum’un eksik olan doktor ihtiyacının giderilmesi konusunda Bakan Koca’nın ilgili bürokratlara bizzat talimat verdiğini kaydederken, Çorum’da yapılacak olan atamalarla birlikte doktor eksiğinin kalmayacağını söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde Çorum’a cumhuriyet tarihinde yapılanlardan çok daha fazla sağlık yatırımlarının kazandırıldığını belirten Ceylan, kendisinin de sağlık konusunda çok hassas olduğunu ve sağlık yatırımları ve hizmetleri konusunda Çorum’a ihtiyaç duyulan her şeyin yapılması için çaba gösterdiğini vurguladı.

Çorum’u sağlık alanında bölgenin en önemli kenti haline getirmek için yatırımların devam ettiğini anlatan Ceylan, bir yandan yeni sağlık yatırımları kazandırılırken, diğer yandan da mevcut sağlık kuruluşlarından Çorumlular’ın sağlık hizmetini eksiksiz alması noktasında hassas davrandıklarını dile getirdi. Ceylan, özellikle branş doktoru ve ilçelerde uzman doktor eksikliğinin giderilmesi için Sağlık Bakanı ile görüştüklerini belirterek, “Sayın Bakanımız taleplerini dinledi ve gerekenin yapılması için de ilgili bürokratlara talimat verdi. İnşallah önünüzdeki günlerde tüm hastanelerimizde doktor eksikliği giderilmiş olacak. Ayrıca, diğer sağlık yatırımları ile ilgili de Bakanımız bizzat destek sözü verdi” dedi.

Son Güncelleme: 06.03.2020 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doktor 2020-03-04 19:40:24

Mevcut İl sağlık müdürümüz mükemmel .. Birde demirbaş ki çok sevilir sayılır kendisi:)) Hiç kul hakkı yemez :))

Avatar
Kenan 2020-03-04 19:01:36

Ne kadar komik vekillik bu kadar düştü mü? Iki ogret men uc doktor beş hizmetli atandı. Vizyona bakarmısınız. Koskoca adamlar boy boy fotoğrafla, Çorumda 1500 doktor görev yapıyor, üç doktor ataması daha yapılacak açıklamaya bakarmısınız. Allahım aklıma mukayyet ol. Vekillik iş takipçiliği mi. Reis nelerle uğraşıyor vekillerin açıklamasına bakarmısınız. Kardeşim bu zaten senin görevin bir telefonla halletmem gereken bir iş. Bu kafayla Çorum bir gram ileriye gitmez.

Avatar
Cesur 2020-03-04 19:20:03

Bizde inandık

Avatar
hayri 2020-03-05 08:10:38

çok komik foto. onunla fotoğraf çektirebilmenin mutluluğu var sağ ve soldaki insanlarda. çok mutlular. çok güzel.