Bir devir kapandı, işte yeni dönem

Sağlık Bakanlığı Kontrollü Sosyal Hayata ilişkin 13 alanda yeni kuralları açıkladı.

16 Mayıs 2020 Cumartesi 11:54
Bir devir kapandı, işte yeni dönem

Sağlık Bakanlığı, yeni normal olarak kabul edilen Kontrollü Sosyal Hayata ilişkin 13 alanda geçerli olacak yeni kuralları açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinden yayımladığı rehberlerde, “Madenler, ayakkabı ve çantacılar, bakkallar, büfe-kantin ve bayiler, kasap-manav-kuruyemişçi-balıkçılar, konfeksiyon- giyim mağazaları-tuhafiyeler, kuyumcu-bijuteri-saatçi ve optikçiler, minibüsler, pazar yerleri, şantiyeler, terzi-ayakkabı tadilat işletmeleri ve kuru temizlemeciler, kitap ve kırtasiye mağazaları ile oyuncak mağazalarında” alınacak tedbirler ve uyulacak kurallar detaylı şekilde anlatıldı.

Söz konusu rehberlere göre, maske kullanımı, el dezenfeksiyonu, sosyal mesafe kuralı, kovid-19 semptomu gösteren personelin izolasyonu, ürünleri deneme süresinin kısa tutulması, temassız ödemeye ağırlık verilmesi gibi hayatın her alanında yeni normal haline gelen kuralların yanı sıra söz konusu 13 alana özgü tedbirler geçerli olacak.

13 alanda normalleşme rehberine göre pazarlara turnike sistemi geliyor. Minibüslerde ücret uzatılamayacak. Terzi ölçü alırken artık iğneyi ağzına götürmeyecek. Ayakkabı mağazalarında çekecekler her sefer dezenfekte edilecek. Kitabevlerinde artık rastgele kitap karıştırılamayacak. Kasap, manav randevuyla çalışmaya başlayacak.

Milliyet

Son Güncelleme: 16.05.2020 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.