Çorum'daki bütün hayvan pazarları kapatıldı

Çorum'daki bütün hayvan pazarları Şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

14 Şubat 2020 Cuma 09:34
Çorum'daki bütün hayvan pazarları kapatıldı

Çorum İl Hayvan Zabıtası Komisyon kararı gereğince Çorum Merkez ve tüm İlçelerinde olmak üzere hayvan pazarları ikinci bir emre kadar tedbiren kapatıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı; son zamanlarda ülke genelinde ve komşu illerde görülen Şap hastalığı nedeniyle, hayvan pazarlarının kapatıldığını belirterek, “Çorum’da bulunan hayvan pazarlarına çevre İl ve İlçelerden yoğun hayvan hareketlerinin olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle hastalığın Çorum ve İlçelerine bulaşmasını ve yayılmasını önlemek amacıyla Merkez ve İlçelerdeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verildi. Kapatılan hayvan pazarları hastalık riskinin ortadan kalkmasının ardından tekrar açılacak.” dedi.

Şap hastalığını önlemek amacıyla hayvan pazarlarının kapatılmasının yanı sıra, izinsiz hayvan sevkiyatının yapılması da yasaklandı.

Son Güncelleme: 15.02.2020 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.