Çorum mücadelede başarılı

Dünyayı etkileyen korona virüs salgını sonrası Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı öncülüğünde aldığı ciddi tedbirlerin Çorum'a yansımaları da olumlu.

16 Mart 2020 Pazartesi 15:26
Çorum mücadelede başarılı

Dünyayı etkileyen korona virüs salgını sonrası Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde diğer bakanlıklarla koordineli başarılı bir mücadele yürütülürken, yerelde de bu mücadelenin olumlu yansımaları gözleniyor.
Edindiğimiz bilgiye göre, Çorum’da korona virüs tedbirleri kapsamında bugüne kadar pozitif vaka görülmedi.
TESTLER ANKARA’YA GİDİYOR
Bu arada koronavirüs tedbirleri hastane girişinde ateş kontrolleri ile başlıyor. Yurt dışı giriş çıkışları da kısa sürede sorgulanıyor. Koronavirüs testleri ise Türkiye genelinde Çorum’un yanı sıra tüm illerdeki hastanelerden Ankara’ya gönderiliyor.
Hastane yöneticilerinden görev yapan tüm sağlık personelinin üstün gayretle çalışması  salgınla mücadelede en önemli etken. 

DEVLET GEREĞİNİ YAPIYOR, GÖREV VATANDAŞTA

Vatandandaşların da Sağlık Bakanlığı'nın sürekli duyurduğu 14 kuralı uygulamaları, kişisel tedbirlere azami ölçüde dikkat etmeleri, bu küresel salgının en hafif hasarla atlatılmasına vesile olacağı vurgulanıyor. Ayrıca koronavirüsle ilgili bakanlıklardan yapılacak resmi açıklamalar dışında sosyal meyda veya diğer iletişim araçlarıyla yaygınlaştırılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerekiyor.

Son Güncelleme: 16.03.2020 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2020-03-16 20:40:23

Belediyeden başka iş yapan görmedim ben virüsle mücadelede. Hakkını yemeyin adamların.