Çorum’da okudular, Çorum’da göreve başladılar

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan hekimler göreve başladı.

18 Ekim 2023 Çarşamba 20:17
Çorum’da okudular, Çorum’da göreve başladılar

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası kapsamında Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan hekimler göreve başladı.

Hastane Başhekimliği yeni göreve başlayan hekimler onuruna bir program tertip etti.

Yapılan açıklamaya göre; Hitit Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasındaki ortak kullanım protokolüne istinaden pratik ve klinik eğitimlerini hastanede sürdüren öğrencilerden mezun olanların görev alması nedeniyle tertip edilen programa; Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir, hastane yönetimi ve Acil Tıp Kliniği öğretim üyeleri ile fakülteden mezun hekimler katıldı.

Programın açılışında Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir, hastaneye Eylül ayı devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında atanan hekimlerden 13’ünün tıp fakültesinden mezun olduğu, halihazırda hastanede uzmanlık eğitimini sürdüren asistan hekimleri, ihtisasını Tıp Fakültesi’nden alarak hastanede ve ilçelerde görev yapan uzman hekimler ile ilgili bilgileri paylaştı. Zehir, bu çerçevede şimdiye dek aile hekimliği kliniğinden 13, anesteziyoloji ve reanimasyon kliniğinden 4, genel cerrahi kliniğinden 2, iç hastalıkları kliniğinden 11, kadın hastalıkları ve doğum kliniğinden 6, tıbbi mikrobiyoloji kliniğinden 3, deri ve zührevi hastalıklar kliniğinden 1 ve üroloji kliniğinden 2 olmak üzere toplamda 42 uzman hekim ve 66 pratisyen hekimin  Hitit Tıp Fakültesi ve hastaneden yetişerek ülkenin farklı bölgelerinde halka sağlık hizmeti sunduğunu ifade etti.

Meslektaşlarının en büyük gurur kaynakları olduğunu belirten Başhekim Zehir, “Hitit Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında tesis edilen ortak kullanım protokolünün ülkemizde örnek teşkil eden afiliasyon uygulamaları arasında. Tıp fakültemiz ve hastanemizin ortak gayret ve çalışmaları ilimize yüksek katma değer sağlıyor. Öğrencilerimizin artık birer tıp doktoru olarak hastanemizde göreve başlamaları bu durumun en somut kanıtı.”dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise Tıp Fakültesi ve hastane için gurur vesilesi olan bu tablonun ilerleyen süreçte tüm ülke sathında Hitit Tıp’lı hekimlerin sayısının artmasıyla daha da pekişeceğine işaret ederken Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir’e teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da, Tıp fakültesinin kuruluşundan başlayarak kendi bünyesinde öğretim üyeliği yapacak hekimler yetiştirecek düzeye gelinceye kadar ki tüm aşamalarda katkı sunan yönetici ve öğretim üyelerine teşekkür etti.
Programda hekimlerin görev alacağı Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Seval Komut ise henüz birkaç ay önce öğrenci olarak acil serviste bulunan arkadaşlarının artık meslektaş ve mesai arkadaşı olarak aralarında bulunmalarının öğretim üyeleri için çok değerli olduğunu kaydetti. Program hocaların ikram eşliğinde genç meslektaşlarına tecrübe paylaşımında bulunması ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasta 2023-10-19 12:06:00

Genel Cerrahi Servisinde Safra Kesesi Ameliyatı oldum.10 gün sonra dikişlerimi aldırmak için acil yeşil alan polikliğine başvurdum.Doktor hanım iyileşmiş yan tarafta aldırabilirsiniz deyip yazılı kaşeli kağıt verdi.Yan taraftaki 2 görevlide mesai saatleri içinde burada alınmadığını bildikleri halde ısrarla buraya gönderiyorlar ,üst kata çıkın deyip yazılı kaşeli kağıt olmasına rağmen dikişlerimi almaktan imtina ettiler.Umarım bu genç doktorlarımız mahiyetindekilere iş yaptırırlar da hastalar hastane içinde iş yaptıracak başka bir yer aramasınlar.Hepsini kutluyor,meslek yaşantılarında başarılar diliyorum.

Misafir Avatar
Sarı Alan 2023-10-19 18:02:36 @Hasta

Orası acilin en rahat yeri,yıllardır hep aynı adamlar mekan tutmuşlar,demek ki fazla rahatlıkta iyi değilmiş.Zaman zaman rotasyona girmek gerekiyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Serpil 2023-10-19 18:29:27

1.Kat KBB Polikliniklere giden yerin yerdeki danışmadaki kel kafalı görevliye Kadın Doğum Servisi nerede diye sordum? Bayan okuma yazman yok mu? ileride diye ters cevap verdi.Sorumluluk makamındakilere sesleniyorum Lütfen ama Lütfen vatandaşın çok girip çıktığı yerlere kibar insanları görevlendirin.

Misafir Avatar
Hatice Sena 2023-10-19 20:17:36 @Serpil

O adam geçen önümde kardiyoloji nerde diyen teyzeyi ve sonrasında cildiye nerede diyen beni de tersledi.Çok aksi bir adam adeta danışmaya soru sorana terör estiriyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Esnaf 2023-10-19 16:49:40

Temmuz ayında Sabah7 de işyerimi açmadan acilde pansumanı mı yaptırmak istedim.İlk kayıttan fişimi alıp pansuman odasına gittim.Nöbetci Sağlıkcı yarı uykulu bir şekilde 8 de üst kata çıkın dedi.Daha bir saat var dedim.Burası acil hastalara bakıyor.Siz acil değilsilniz bekleyebilirsiniz dedi.Tartışmak,kavga etmemek için kendimi zor tuttum.O an aklıma çocuklarım eşim geldi.Sağlıkcıya şiddet var diye yaygarayı basarsa başım belaya girer.Çocuklarımın ailemin rızkını nasıl karşılarım mağdur olurlar düşüncesiyle sesimi çıkarmadım.Kimse işini niye yapmadın diye karşı tarafa sormaz,niye tartıştın niye kavga ettin diye bana sorar düşüncesiyle sekizi bekledim.

Avatar
Çocuk Acilde Sıra bekleyen Anne 2023-10-19 18:17:05

Acilde ilgi alaka kocaman 0.15 temmuz Şehidimiz Rahmetli Erol Olçok Beyefendinin isminin verildiği hastaneye bu durum hiç yakışmıyor.Sayın Valimiz zaman zaman Saat 20.00 den sonra acili tebdili kıyafetle ziyaret ederse vatandaşın çektiği çileyi daha iyi görür.Sayın Valimizin Şehrin Aşayişinin sağlaması konusundaki hassasiyetini takdirle karşılıyor,bu sorununda çözümü konusunda yapıcı olacağını düşünüyorum.

Avatar
Acil Çalışanı 2023-10-21 06:42:38

Mesut Hoca Acilde 40 yaş üstünü temizleyip genç ve dinamik bir yapılanmaya gidecekti, görev süresi yetmedi.

Misafir Avatar
İlk Kayıt 2023-10-23 06:08:39 @Acil Çalışanı

Adamlar çok rahat para kazanıyorlar.Emekli olana kadar hatta ölene kadar buradan ayrılmazlar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
hayyam 2023-10-20 08:42:00

Demek ki bundan böyle doktorlara hangi okul mezunu olduklarını soracağız.

Avatar
Vay arkadaş 2023-10-20 06:29:35

Bence acil servisin adı değişmeli,acil denince; genel durumu kötü hasta, kasa gecirnis hasta, hayatı ya da organ kaybı olabilecek hasta anlaşılıyor. Oysa ki pansuman yaptırmak isteyen, dikiş aldırmak isteyen, rapor almak isteyen, burnu kaşınan vs hastalar da geliyor. Pansumanıni biraz geç yaptirdugi için personele şiddeti aklından geçiriyor. Acil servisin adın Kafana Göre Takıl Servisi olmalı

Misafir Avatar
Öfkeli 2023-10-20 17:24:49 @Vay arkadaş

Yüksek Döner Sermaye,yüksek nöbet ücreti al,devletin ekmeğini ye,devletin vatandaşına hizmet noktasında sınıfta kal.Esnaf arkadaşımıza empati yaparak yaklaşabilseydin dükkanını geç açtığında çoluk çoluğunun ailesinin rızkından çaldığını anlardın.Birazcık vicdan,biraz empati yahu,kulu razı olsa Allah razı olmaz.

Beğenmedim! (1)