Dikkat! 5 koldan denetim

Çorum’da koronavirüs vaka sayısındaki yoğun artış nedeniyle 5 ekip cadde ve sokaklarda maske denetimi yapıyor.

18 Ağustos 2020 Salı 15:08
Dikkat! 5 koldan denetim

Çorum’da koronavirüs vaka sayısındaki yoğun artış denetimlerin artmasına neden oldu.

Çorum Sağlık İl Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kent merkezinde cadde, sokak ve parklarda maske ve sosyal mesafe denetimi gerçekleştiriyor.

5 ayrı ekip halinde cadde ve sokakların taraması yapılırken, maske takma kuralına aykırı hareket eden vatandaşlar ilk aşamada ikna ve uyarı yöntemiyle bilgelendiriliyor.

Resmi ekiplerin önümüzdeki günlerde yapacakları yoğunlaşmış denetimlerinde kural ihlali yapan vatandaşlara ceza-i işlem uygulanması kararı var.

Bilindiği üzere İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Çorum’da meskesiz dolaşıma 900 lira para cezası uygulanabiliyor. Ayrıca sosyal mesafe konusunda da kanundan doğan idari ve adli cezalar verilebiliyor.

Son Güncelleme: 18.08.2020 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Furkan 2020-08-18 19:51:41

Yalandan denetimler ????

Avatar
Corumlu 2020-08-18 20:53:04

Uyariyla bu iş çözülmez ceza yazilmasi gerekli yoksa kimse maske takmaz

Avatar
Osmancık 2020-08-19 16:24:40

Osmancık ta kaymakam beyi kutlarız. Giden kaymakam gibi boş oturmuyor. Maske denetimi dikkatimi çekti. Fakat o da ne? Önden giden polis kaymakam geliyor maskelerinizi takın diyor. Böyle bir komedi olabilir mi. Olmuş işte