Eski hastanede son gelişme

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, eski Çorum Devlet Hastanesi ile ilgili son gelişmeyi aktardı.

03 Ağustos 2019 Cumartesi 13:31
Eski hastanede son gelişme

AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan eski Çorum Devlet Hastanesi ile ilgili son gelişmeyi aktardı.
Habercim19’den Mustafa Demirer’in sorusu üzerine, eski Devlet Hastanesi’nin yeniden sağlık hizmeti vermesi için Sağlık Bakanı ile bayramdan sonra yeniden görüşeceklerini vurgulayan Ahlatcı, “Şu an birlikte yaptığımız bu toplantıda bir aylık yapılan periyodu anlattık. Hastane ile ilgili girişimlerimiz sürüyor. Önümüzdeki ay bilgi vereceğiz. Çorum için olmazsa olmazlardan birisi devlet hastanesinin ikinci basamak sağlık kurumu olarak hizmete açılmasıdır. Bu konuda Çorum’da siyasi irade kararlıdır.” dedi.
AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da, “Eski Devlet Hastanesi’nde A-B ve C Blok var. Bu konuda iki ayrı alternatif değerlendiriliyor. Birincisi B ve A Blok yıkılacak. En son yapılan C Blok depreme karşı güçlendirilecek. Bir diğer öneri A ve B Blok traşlanarak iki kata indirilecek ve güçlendirilecek. C Blok ile beraber sağlık hizmeti sunulacak. Bu konuda Sağlık Bakan Yardımcısı ve eski milletvekili arkadaşımızla görüştüm. Takibi yapılıyor.” diye konuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’yı överek, Çorum’da gerek siyasette gerekse diğer tüm paydaşlarla olumlu bir sürece vesile olduğunu söyledi.
Çorum’a verilen hizmet ve yatırım sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ceylan, “”Bu işleri beraber yürütüyoruz. İyi bir yere geldik. 2006 yılından bu yana siyasetin içindeyim. Basının olumlu ve seviyeli eleştirilerini kabul ediyoruz. Ama bazı konularda itirazlarımız var. Ülkemizin genel konjonktürü düşünülmeli. Doğu Akdeniz, ABD-Çin gerginliği, ABD-Türkiye ilişkileri, Suriye meselesi, Avrupa Birliği’nden mutlaka biz de etkileniyoruz.” dedi.


VELİPAŞA HANI VE KÜTÜPHANE
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da, bugünkü toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yaptıkları görüşmede, Çorum için 6 ayrı proje sunduklarını açıkladı.
Velipaşa Hanı’nın restorasyonuna kaynak sözü aldıklarını belirten Ahlatcı, yaklaşık 2-3 milyon lira ödenekle tarihi yapının tamamlanacağını, bu kapsamda yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edeceği Velipaşa Hanı’nın kent turizmine önemli bir ivme kazandıracağını kaydetti. Ahlatcı, ayrıca Çorum’a modern bir kütüphane yapılmasının 2020 yılı yatırım programına alınacağını bildirdi.


ADLİYE İÇİN PARKTAN BİR BÖLÜM ALINACAK
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Ahlatcı, mevcut Adliye Sarayı’nın bulunduğu alana yeni bina yapılacağını, İskilipli Atıf Hoca Parkı’ndan bir bölümün adliyeye tahsis edilmesi hususunda Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın destek sözü verdiğini açıkladı. Adalet Bakanlığı Emlak İstimlak bölümünden teknik bir ekibin Çorum’a gelerek inceleme yapacağını aktaran Ahlatcı, adliye sarayının bölgenin canlı kalması için Fen Lisesi yolu üzerindeki İdare Mahkemesi tarafına taşınmasını uygun bulmadıklarını dile getirdi.

 

Son Güncelleme: 06.08.2019 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuryazar 2019-08-03 13:49:31

zaten çarşıdaki kütüphane full dolu oluyor ders çalışacak yer kalmıyordu yeni kütüphane çorum'a iyi olacaktır.

Avatar
Ahmet 2019-08-03 14:32:07

Oranın 2 nci basamak değil de 1500 yatak kapasiteli şehir hastanesi olsa iyi olmaz mı sizce.Neden Çorum un vizyonu nu düsünmezsiniz.Yeride müsait Adı:ÇORUM ŞEHİR HASTANESİ (1500 yatak kapasiteli) Al sana vizyon 2 nci basamakta neymis.Ancak günü kurtarır.Biraz Eskişehiri yozgatı örnek alın.

Avatar
Fikirbaz 2019-08-03 15:45:31

Eski hastane binası yeni yapılan üniversite hastanesi binasından defalarca dayanıklıdır.

Avatar
Sağlıkçı 2019-08-07 10:50:59

Daha çok Tokatlı ve yozgatlı personel çorum merkeze alınsın.. Çorumlularda çevre illerin ilçelerinde köylerinde sürünsün... Birilerinin arka bahçesi olmuşuz yazık!!

Avatar
Adil 2019-08-03 15:26:05

Adliye için parktan yer verimemeli . Bu bölgede yeterince park alanı yok

Avatar
Diş hekimi 2019-08-04 23:15:35

Diş hastanesi yapılacaktı iptal mimoldu?

Avatar
Müdür 2019-08-06 23:07:13

İnsan Yozgat ı görünce soruyor kendi kendine bunlar siyaseti iymi biliyor yoksa bizimkiler de mi Yozgat a çalışıyor şehir hastanesi var ünüversite hastanesi var hızli tren ve havaalanıda yapılıyor nufus Çorum un 4.de biri bizimkiler hala konuştukta falanda diyorlar