Ev Hemodiyaliz Ünitesi açtılar

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Ev Hemodiyaliz Ünitesi açıldığı duyuruldu.

31 Ekim 2022 Pazartesi 15:57
Ev Hemodiyaliz Ünitesi açtılar

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Ev Hemodiyaliz Ünitesi açıldığı duyuruldu.

Konuyla ilişkin genel açıklamayı AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı sosyal medya hesaplarından yaptı.

AK PARTİ İL BAŞKANI AHLATCI: ‘SADECE 3 BÜYÜK ŞEHİRDE VAR’

Ahlatcı, Ev Hemodiyaliz Merkezi'nin Çorum’un dışında sadece Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunduğunu belirtti.

'ÖNCE EĞİTİM SONRA EVDE HEMODİYALİZ'

Ahlatcı'nın aktardığı bilgilere göre; Ev Hemodiyaliz Ünitesi ile birlikte hastanede hemodiyaliz eğitimi alan hastaların eğitim süresi sonunda evde diyalizlerini kendilerinin yapması hedefleniyor.

AVUKAT YUSUF AHLATCI YENİ ÜNİTENİN TIBBİ FAYDALARINI AKTARDI

Yine AK Parti İl Başkanı Avukat Yusuf Ahlatcı'nın yeni ünitenin tibbi faydalarını sıraladı. Ahlatcı'nın verdiği bilgilere göre; tıbbi olarak avantajları ise evde diyaliz süreleri daha uzun ve sık olacağından kanın toksik maddelerden temizlenmesi neredeyse böbrek nakline yakın bir şekilde sağlanıyor.

Hastanın kullandığı ilaç sayısı bu tedavi sonunda azalırken, belirgin olan kansızlıkları düzeliyor. Kandaki üre fosfor gibi toksik maddeler çok daha iyi temizlenmiş olur. Hastaların halsizlik, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk şikayetleri geriler.

Hemodiyaliz sonrası ani tansiyon düşmesi Ev Hemodiyalizi’nde görülmez hastalar daha rahat bir diyet içerisinde olurlar.

ONKOLOİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ

Öte yandan açılışa katılan heyet, hastane bahçesinde yapımı devam eden Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, “Bizim ölçeğimizde hiç bir ilde olmayan bir tanı ve tedavi merkezi 750 bin nüfus kriteri olan ve 750 bin nüfusun altına izin verilmeyen bir merkezimizi hizmete yıl sonu açıyoruz. Bu yatırım 100 yılın yatırımı öyle bir yatırım ki asırlar boyu kalacak herkesin sevap hanesine işleyecek.”ifadelerine yer verdi.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?

Yeni ünitenin açılışına AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz , AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Alagöz ve Yilmaz Peker, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş, Destek Hizmetleri Başkanı Ahmet Bahadır Ünlü, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak, Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi ve hastane yönetici ve ilgili personeli katıldı.

Son Güncelleme: 31.10.2022 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teşekkürler Sinan Hocam 2022-11-02 00:26:57

Sağlıkla ilgili brifing il başkanına verilir, il başkanı açıklama yapar buna takılmayın. Sinan hoca geldiğinden beri sessizce bir bir sorunları çözüyor. Çorum da sağlık kaosa değil başarıya odaklı yöneticiyle tanıştı. Allah’ın izniyle bütün sorunları çözecek başarısı tüm çevrelerce de artık dillendirilmektedir. Biz ondan razıyız 10 yıldır sağlığın başında olan Çorum’a bir çivi çakamayan sağlık yöneticileri Allah’ın izniyle gidince hizmetler dahada artacaktır. Teşekkürler Sinan hocam Çorum bu sefer kıymetini anlar inşAllah.

Avatar
Yorumcu 2022-10-31 16:34:20

Ünite hakkında Ahlatcı mı bilgi vermiş? Güvenlik görevlisi, temizlikçi, başhekim:) falan yokmuymuş bilgi verecek. Ne günlere kaldık.

Avatar
Vay arkadaş 2022-10-31 19:52:12

Tıbbi bilgileri neden doktor olmayan biri veriyor hem de doktorların arasında?

Avatar
Alacalı doktor 2022-10-31 20:05:26

Niçin Tıptan anlamayan ahlatçı bilgiveriyor orada sayın vekilim asc varken.

Avatar
Salih 2022-10-31 16:44:40

Gerekli olan yıllardır beklediğimiz inme servisi neden açılmaz??

Avatar
Çorumlu 2022-10-31 19:04:52

Bu adamı görmek dahi istemiyoruz ey habercim 19

Avatar
Batandaş 2022-11-01 07:50:59

Yozgat'a gücümüz yetmiyordu, bir de Tokatlı vekil çıktı. 3 vekilimiz bir Tokatlı kadın vekil kadar olamadı daha hava atarlar bizim vekiller gerçi az kaldı 2023'e

Avatar
Muharrem 2022-10-31 16:57:26

İnme servisinin acilmasini istiyoruz