Görme engelliler için bir ilk

Sağlık Bakanlığı’nın engelli bireyler ile ilgili yaptığı çalışmalar her geçen gün artarken...

14 Ocak 2015 Çarşamba 17:29
 Görme engelliler için bir ilk


Sağlık Bakanlığı’nın engelli bireyler ile ilgili yaptığı çalışmalar her geçen gün artarken, Çorum Sağlık Müdürlüğü de bir ilke imza attı. İl Sağlık Müdürlüğü web sitesinde görme engelli bireylerin Müdürlük çalışmalarından faydalanabilmeleri için bir link hazırlandı.


Yeni uygulamaya başlanan bu çalışmada; görme engelli bireylerin iletişim teknolojisini kullanarak sağlıkla ilgili hizmetlerden haberdar olmalarını ve sağlıkla ilgili haberleri takip edebilmelerini sağlamak, Çorum Sağlık Müdürlüğü ve çalışmaları hakkında bilgi vermek amaçlandığı gibi, görme engelli bireylerin yaşam kalitesinin arttırılmasına da katkı sağlanacak.


Uygulama ile ilgili bilgi veren Sağlık İl Müdürü Dr. İsmail Yücel, “Hazırlanan linkte; İl Sağlık Müdürlüğü’nün kurumsal tanıtımı, haberler ve görme engelli bireylerin faydalanabileceği bilgiler seslendirilmiştir. Web sitemize giriş yapıldığında açılış sayfasında ilk olarak görme engelliler sayfası açılmakta ve bu sayfa üzerine tıklandığında web içeriğine ulaşılmaktadır. Sayfa açıldıktan sonra, mouse hareket ettirilerek, ana başlıkların seslendirmeleri duyulmakta ve istenilen başlık üzerine tıklanınca detaylar bilgilerin seslendirilmeleri duyulmaktadır. Böylece görme engelli bireyler İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışmalar ve sitede yayımlanan haberlerden bilgi sahibi olacaklardır.” dedi. 





Son Güncelleme: 14.01.2015 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.