Grip için tek aşı

Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı aşı sayesinde her yıl grip aşısı yaptırmak zorunda kalmayacak, tek bir aşıyla tüm grip türlerinden korunacaksınız.

28 Eylül 2013 Cumartesi 22:41
 Grip için tek aşı

Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı aşı sayesinde her yıl grip aşısı yaptırmak zorunda kalmayacak, tek bir aşıyla tüm grip türlerinden korunacaksınız.

Medical News Today'de yer alan habere göre, Imperial College London'da görevli araştırmacılar, mevsimsel grip türlerinin tümüne karşı koruyucu bir aşı geliştirmek adına önemli bir çalışma yaptı.

Grip virüsünün sürekli değişerek ortaya çıktığını söyleyen araştırmacılar, yeni aşının tüm grip türlerine karşı etkili olacağını belirttiler. Grip virüsünün yüzey proteinleri her değiştiğinde, aşı geliştiricileri ortaya çıkan yeni grip türleri için farklı aşılar geliştirmeye çalışıyor. Fakat, grip virüsünün çekirdeği bunlardan farklı olarak çok az değişiklik gösteriyor.

Hastalığın başında ya da grip belirtileri görülmeden önce kandaki CD8 T hücrelerinin daha fazla olduğu, hastalığın ileri aşamalarında ise kandaki CD8 T hücrelerinin azaldığını belirlendi. Buna bağlı olarak daha fazla CD8 T hücresi oluşturmak için vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirmenin evrensel grip korumasına önderlik edeceğini tespit eden bilim adamları, geliştirilecek bu yeni aşı sayesinde insanların gribe yakalanmasını ve hastalığı  bulaştırmasını önleyebileceklerini kaydettiler.





Son Güncelleme: 28.09.2013 22:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.