Hastanede hekim eksikliğine dikkat çekti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan hekim eksikliğine dikkat çekti.

18 Ağustos 2023 Cuma 15:20
Hastanede hekim eksikliğine dikkat çekti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tek uzman olarak görev yapan Göğüs Cerrahı’nın yıllık izne ayrılınca hastaların mağduriyet yaşamaya başladığını duyurdu.

500 binden fazla nüfusu barından Çorum merkezde yıkılan devlet hastanesinin yerine yenisi yapılmadığını hatırlatan Tahtasız, kentte kapsamlı olarak hizmet veren Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise yeterli sayıda uzman doktor bulunmadığını ifade etti. Tahtasız, Hastanede görev yapan tek Göğüs Cerrahı’nın yıllık izne çıkınca, hem rutin acil hastalara müdahale edecek doktor kalmadığını dile getirdi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum merkez ve ilçelerindeki uzman doktor yetersizliğini eleştirirken, “Bir değil, iki değil, en azından dört uzman doktor olmalı ki biri izne gittiğinde diğerleri kalabilsin. Sağlıkta çağ atladık diyen Sağlık Bakanı’na sesleniyorum. Çorum’un 2021 yılından bu yana söz verilmesine rağmen Devlet Hastanesi yok. Çorum’da şu anda Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. Bir vatandaşımız kaza geçirse hastanede göğüs cerrahı olmadığı için saatlerce sedyede beklemek zorunda kalacak. Belki de yaşamını yitirecek. 2 yıl önce benzer bir durum yaşanmıştı” dedi.

‘BİR ÇOK BRANŞTA HEKİM NOKSANLIĞI VAR’

Sağlık’ta devrim yaptık diyen Sağlık Bakanı ve AKP iktidarına sesleniyorum” diyen Tahtasız, şöyle devam etti:

“Sadece göğüs cerrahı uzmanı değil birçok branştaki uzman doktorlarımız da yetersiz. İlçelerdeki devlet hastanelerinde uzman doktor yok. İlimize acilen uzman doktorlar atanmalı. Eğitim ve Araştırma hastanesindeki uzman doktor sayısı da artırılmalı. Hastanemizde bir değil, iki değil gerekirse dört göğüs cerrahı uzmanı görev yapmalı ki biri izin yaptığında diğerleri hastanede görevlerine devam edebilsin. Plastik cerrahımız da tek kişi. O da izne ayrıldığında plastik cerrahımız da kalmıyor. Özellikle ilçelerimizin hiç birinde doğru düzgün uzman doktor yok. Çorum merkez ve ilçelerindeki uzman doktor sorununa ilişkin Sağlık Bakanı’na soru önergesi de verdim ama yanıt da yok. Sağlık Bakanına ve AKP milletvekillerine sesleniyorum. Çorum’u üvey olmaktan kurtarın. Hastanelerimizin sorunlarına el atın. Uzman doktor eksiklerini tamamlayın."

Tahtasız, geçtiğimiz günlerde dillendirdiği klima probleminin de hala devam ettiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 18.08.2023 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
UZÖAN DR RANDEVUSU ALAMIYORUM 2023-08-18 19:31:35

Samsunda bir sürü hastane var ve istediğim uzman dr dan 2 gün içinde randevu var. AMA MALESEF ÇORUMDA ÇOĞU UZMAN DR RANDEVUSU YOK. Talep oluştur yazıyor. ÖLME EEŞĞİM ÖLME de ek istiyorlar yani AKP M.VEKİKLERİNE OYUMUZ HARAM OLSUN. Hesabı ahirette sorulacaktır. Unuttuldu sanmasınlar.

Avatar
Çorumlu 2023-08-18 16:44:59

Hastaneden muayene randevusu alabilmek ölümden zor.

Avatar
Halka soru 2023-08-18 16:25:41

Milletvekili zaten hastane ile alakalı birçok sorunu medyada dile getirdi medyayı ne kadar takip ediyorsunuz bilemem ancak eksikleri gidermek muhalefetlerin değil siyasi iktidarın işidir

Avatar
Veli 2023-08-18 18:37:55

Muhalefet millet vekiline, doktor eksiğini sen tamamla demek abesle iştigaldir.

Avatar
Halka cevap ... 2023-08-18 18:41:37

Sorunları çözmek iktidarın görevi, muhalefetten hizmet beklemekte akıl tutulması.

Avatar
Masum 2023-08-19 02:07:58

Bir doktor gelmiyor hastaneye, 4 doktor istiyor. Gelen doktorlar mecburisi bitince kaçıyor çorumdan. Eldekileri de üç kuruşa çalışmaya zorlarsan ilerde bu doktorları da ararsın

Avatar
Corum 19 2023-08-19 17:25:35

Mesele bina dikmek degil modern isletme zihniyeti

Avatar
halk 2023-08-18 15:38:47

çorumun eksikleri varsa artık sizde vekilsiniz hem dile getirin hemde eksiklikleri giderin saygılarımla

Misafir Avatar
Ahmet 2023-08-18 16:29:53 @halk

Akaryakıt zamlarını Koç yapıyor diyen kafa buraya da gelmiş. Muhalefetin yapabileceği tek şey dile getirmek, duyurmak. Sayın Tahtasız da bunu yapıyor, daha fazlasını iktidardan bekleyin.

Beğenmedim! (0)