Hastanede yeni birim, SOR ÇÖZ

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta memnuniyeti için SOR ÇÖZ birimi açıldı.

15 Haziran 2020 Pazartesi 12:08
Hastanede yeni birim, SOR ÇÖZ

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastaların sorunlarına kısa sürede etkin çözüm bulmak için yeni bir birim açıldı. Çözüm odaklı yeni birimin adı ise ‘SOR ÇÖZ.

‘SOR ÇÖZ Birimi”nin görev alanı; hastaların muayene, tetkik, tedavi ve yatış işlemleri sırasında karşılaştığı sorunlar olarak tanımlandı. Birime başvuran danışanların mağduriyetlerinin en hızlı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla, söz konusu birim  hastanenin birinci katında hizmet vermeye başladı.

Yapılan açıklamada yeni birimle ilgili şu bilgilere yer verildi; “SOR ÇÖZ; Hasta memnuniyetinin ön planda olduğu, kaliteli ve özenli hizmet anlayışıyla hareket eden özel bir birim olarak hastanemizde yerini almıştır. Çözüm odaklı olmak; bir problemi, sorunu veya çatışmayı çözmek, stres ve zamanı yönetmek, öfkeyi kontrol etmek için gereken bir eylemdir.

Buna dayanarak; güler yüzlü ve iletişim konusunda deneyimli birim personelinin çözüm odaklı faaliyetleri ile kısa zamanda çözülen sorunlar karşısında, hasta memnuniyetinin arttığı gözlenmektedir.

Tüm sorunları değerlendirilip, gün içinde kesin dönüş yapılmaktadır.

Sorunu çözülen danışanlar ile yapılan görüşmelerde; birim personelinin görev alanları dahilinde, kurallar ve mevzuatlar çerçevesinde açıklamalar yapılarak, çözümler üretilmekte ve kısa sürede olumlu geri bildirimler görülmektedir.”

Son Güncelleme: 17.06.2020 19:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2020-06-15 13:01:16

hayırlı olsun.hastanede daha önce vatandaşın problemlerini çözmek,işlerinin hızlı bir şekilde yürümesi için halkla ilişkiler birimi kurulmuştu.bu birim sorunlara çözüm bulamayınca lav(kapatma)işlemine gidilmişti.inşAllah sor çöz birimi vatandaşın hastanede karşılaştığı sorunları çözer.

Avatar
aysun 2020-06-15 17:05:33

halkla ilişkiler referansla kişiye yer açmak için kurulmuş bir birimdi.bilgi yok,tecrübe yok,liyakat yok,sorun çözme yeteneği yok,kişilerarası iletişim yok,empatide yok,vatandaş odaklı çalışma olmayınca da başarısızlık kaçınılmaz oldu.sor çöz vatandaş odaklı çalışıp çorum halkına yararlı hizmet sunacaktır

Avatar
mustafa 2020-06-15 14:54:32

geçen yıl hastanede bir sorun yaşadım.başhekim yardımcısına çıktım.oradaki beyefendi elime yazılı kaşeli kağıt verip halkla ilişkiler birimine gönderdi.gittiğim yerdeki beyefendi de tabir yerindeyse konuya fransız kaldı.sorunu çözemeden evin yolunu tuttum.

Avatar
Slm 2020-06-15 12:58:41

İnşaAllah oraya, personeli özenle seçmişlerdir
Yoksa o birim boşa kurulmuş olup,
yürütülmesi zor olur
Birde o birimin denetlenmesi lazım
Yoksa personel
hasta ve yakınlarına silah zoruyla çalışıyormuş gibi davranıyorlar

Avatar
Xyz 2020-06-15 20:23:37

Başarının şartı çalışan memnuniyetidir 1 memnuniyetsiz çalışan 100 hizmet alanı mutsuz eder biraz kafayı değiştirin hizmet sektöründe emir demiri kesmiyor

Avatar
İsimsiz 2020-06-15 14:23:54

Kimbilir hangi torpilliler girecek

Avatar
Mmt 2020-06-15 13:01:26

İnşaAllah denetlenir

Avatar
Mehmet 2020-06-15 18:46:54

Hayırlı olsun.