Hastanelerin akıbeti belli oldu

Çorum'da sağlık hizmeti sunulan hastanelerin depreme yönelik tedbirlerle ilgili akıbetleri belli oldu.

01 Mart 2023 Çarşamba 12:15
Hastanelerin akıbeti belli oldu

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hastane ve sağlık kurumlarının depreme mukavemetlerinin yeniden incelemeye tabi tutulacağı açıklamasının ardından gözler Çorum’a çevrildi.

DÜN GÜNDEME TAŞIMIŞTIK

Bu sütunlarda dün Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Hasan Paşa Semt Polikliniği ve eski Devlet Hastanesi C Blok ile ilçe hastanelerinin binalarında inceleme yapılacağını duyurduk.

GÖĞÜS HASTANESİ İLE İLGİL KARAR

Edindiğimiz bilgilere göre; 50 yıllık bir bina olan Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile ilgili daha önce Sağlık Bakanlığı’na bir rapor gönderildi. Bakanlık yetkililerinin hazırlayacağı teknik rapor doğrultusunda hastane ile ilgili net karar verilecek.

HASANPAŞA SEMT POLİKLİNİĞİ GÜÇLENDİRİLECEK

2023 yılı Sağlık Bakanlığı Yatırım Programı’nda ödeneği ayrılan Hasanpaşa Semt Polikliniği’nin güçlendirilmesi için bu sene ihale yapılacak. Yaklaşık 13 milyona mal olması planlanan ihale ile Hasanpaşa Semt Polikliniği’nin depreme hazırlıklı hale getirilmesi hedefleniyor.

9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMDE AMELİYAT YAPILABİLİYOR

Öte yahdan 2017 yılında sağlık hizmetine başlayan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depreme mukavemet kriterlerine göre inşa edildiği, deprem izalatörleri sayesinde 9 büyüklüğündeki bir depremde bile ameliyat yapacak düzeyde olduğu ifade ediliyor. Hastanenin zemini ile ilgili tartışmalar ise halen devam ediyor.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

Bahabey Caddesi’nde bulunan ve yaklaşık 70 yıldır hizmet verdiği belirtilen 2 katlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası ile ilgili Sağlık Müdürlüğü'nden yapılacak çalışma hakkında aydınlatıcı bilgi bekleniyor.

Son Güncelleme: 01.03.2023 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-03-01 20:50:25

Diş hastanesi binasının depreme dayanıksız olduğu zaten yıllar öncesinden biliniyor. Bakalım sağlık müdürlüğünün söylemi ne olacak.

Avatar
Bahattin emecen 2023-03-02 13:00:29

2013 yılında yapılan Deprem Analiz raporuna göre kullanılması sakıncalı olan bir yapının personelimizin üzerine çökmesini 10 yıldır bekliyoruz diye açıklama yapacaktır

Avatar
HAKSES 2023-03-02 10:12:53

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE İLGİLİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE AÇIKLAMA YAPACAK. BİNA 73 YAŞINDA. 2013 YILINDA DEPREM TEST SONUCU "RİSKLİ BİNA, CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN BİNA RAPORU VAR" RAPORUN GEREĞİ YAPILMAYACAK İDİ İSE NİÇİN DEPREM TESTİ YAPTIRILDI. TEST İÇİN PARA ÖDENDİ.

Avatar
Başöğretmen 2023-03-02 14:20:50

valilik binası kaç yaşında ama çok sağlam.yanında ek bina var çok katlı onun içine girmeye korkar insan

Avatar
vatandaş 2023-03-02 16:20:30

İlçelerdeki hastaneler incelenmeyecek mi? Yeni yapılmış olabilir fakat deprem kriterlerine göre yapılmış mıdır. Demir ve çimento gibi malzemelerde eksiklik var mıdır? Özellikler Osmancık ve Kargı ve Laçin ilçeleri 1. derece deprem bölgesinde.