Hastanenin yeni girişi tamam

Hitit Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin girişi değiştirildi. Bu nedenle yeni çalışmalar yapılıyor

21 Aralık 2017 Perşembe 16:40
Hastanenin yeni girişi tamam

Hitit Üniversitesi Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka tarafında yeni alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi etrafında açtığı yeni yolların asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamlayarak hizmete sundu. Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen Lisesi 2., 3., 4., 5. Caddeler, Fen Lisesi 5 ve 6. sokaklar ile bölgede oluşturulan açık otoparkların kaldırım ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Yeni hastane ve etrafındaki tesisler için yeni açılan yolların altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra asfalt ve kaldırım çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Ekiplerimiz 1800 metre uzunluğunda, genişliği 22 ve 35 metre genişliklerinde 4 caddede ve 2 sokakta çalışmalarını tamamladı. Yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 7500 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Dönel kavşak çalışmaları yaptık. Bölgedeki otopark ihtiyacını karşılayacak 10.000 m2’lik alan da 400 araçlık otoparkımızı da tamamladık. 6.000 m2 tretuvar çalışması yaptık. Trafik ekiplerimiz trafik işaretlemelerini sürdürürken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz de orta refüj ve kaldırımlarda yetişmiş ağaç ve bitkilendirme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarımızı yaparken ağaçlandırma, aydınlatma, altyapı gibi işlerin de hepsini bir bütünlük içerisinde yapıp bitiriyoruz.” diye konuştu.

PLANLAMA DOĞRUYSA BU YAPILAN NE?

MUSTAFA DEMİRER/HABER İZLENİM

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ankara Yolu üzerindeki girişi yoğun trafik akışı nedeniyle meydana gelen kazalar ve risklerin önlenmesi amacıyla arka taraftan yapılarak değiştirildi. Vatandaşların yaşadığı problemleri dikkate alan yetkililer, hastane girişini arka tarafa aldı.

Bu kapsamda Çorum Belediyesi yeni planlama gereği bir süre önce hastanenin arka tarafından vatandaşların giriş yapabilmesi için yeniden alt ve üst yapı çalışmaları başlattı. Yeni yollar açıldı, asfalt serildi, döner kavşak ve otoparklar ihdas edildi, kaldırımlar yenilendi, çevre düzenlemesi yapıldı.

Başından beri Çorum’da yeni yapılacak yatırımlarda uzun vadeli planlamalar yapılması gerektiğini, aksi takdirde önümüze yeni problemlerin çıkabileceğini ifade ettik. Hastane örneğinden yola çıkarak yapılacak her yeni kamu yatırımında arsa büyüklüğünden zemin durumuna, trafik sorunundan otopark ihtiyacına kadar ileriye dönük teknik hesapların önceden yapılmasının zorunluluğuna işaret ettik.

Biz bunları yazıp çizerken sorumluluk makamındakiler bizi ‘hizmeti küçümseme, değersizleştirme, görmezden gelme, hatta cahillikle’ itham ettiler.

Netice olarak, bugün gelinen noktada hastanenin girişi Ankara yolu üzerinden alınarak arka taraftan yapılıyor, Çorum Belediyesi yeni yollar açıp asfaltlıyor, otopark, döner kavşak ihdas ediyor. Yani sil baştan yeni planlama yapılıyor.

Son Güncelleme: 21.12.2017 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.