Haydi sağlık için yürümeye

‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve...

13 Ekim 2014 Pazartesi 16:36
 Haydi sağlık için yürümeye


‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli ve öğrencilerin katılımı ile ‘Sağlık İçin Hareket Et’ temalı bir yürüyüş organizasyonu düzenlendi.


Valilik önünde toplanılarak Saat Kulesi’ne kadar düzenlenen yürüyüşe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Duran Cesur, öğrenciler sağlık çalışanları ve aileleri katıldı.


Yürüyüş sırasında fiziksel aktivitenin sağlık açısından önemine dikkat çeken  pankartlar taşındı.


‘SAĞLIĞIMIZI AKTİVİTEYLE KORUYALIM’


Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, düzenli fiziksel aktivitenin, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, “Sağlık; bireyin bedensel, ruhsal ve sosyal anlamda tam bir iyilik halinde olması olarak tanımlanmaktadır. Teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmak her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur.


Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak, egzersizi günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek ve en azından her birey için günlük bedensel aktivite miktarım arttırmak, bireysel sağlığımızın korunması ve ileride karşılaşılacak sağlık tehditlerinin azaltılması konusunda oldukça büyük öneme sahiptir


Bunun için çocuklar yaşlarına uygun spora veya egzersize yönlendirilmeli, bilgisayar veya TV karşısında uzun süre kalmaları önlenmelidir. Düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artırılmasındaki rolünün yanısıra toplumda sık görülen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilinmektedir. Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile genellikle sağlığımız üzerinde olumlu etkileri açığa çıkarmaya yeterlidir.” Dedi.


Yürüyüşün ardından Hürriyet Parkı önünde su ve sıcak salep ikram edildi.




Son Güncelleme: 13.10.2014 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.