İlçelerde organ bağışı anlatıldı

Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Haftası nedeniyle bilgilendirme yapıyor

08 Kasım 2017 Çarşamba 00:31
İlçelerde organ bağışı anlatıldı

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası etkinlikleri İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilçelerde de devam ediyor. Bu kapsamda hafta boyunca toplu yerlerde kurum çalışanlarına, pazar yeri, okul, Kur’an Kursu, kahvehane, terminal, halk eğitim merkezleri, aile sağlığı merkezleri- bekleme salonları, toplantı odalarında stant açılarak organ bağışı ile ilgili hazırlanmış afiş, broşürler halka dağıtılıp bilgilendirme yapıldı. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağışları kabul edildi.

Yapılan açıklamada, “Organ ve doku naklinin gerçekleşebilmesi, ancak organ ve doku bağışı ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle toplumda, organ nakli bilincinin oluşturulması şarttır. Bu bilincin oluşturulmasında, en büyük görev Bakanlığımız kurum ve kuruluşlarına düşmektedir. Yaşam gibi kıymetli bir cevheri bir insana hediye etmenin değerli bilincine hepimizin aynı farkındalıkla yaklaşması gerekmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğümüzün organ bağışı konusunda çalışmaları aynı hızla devam edecektir.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.