Kapasite artıralım tamam da bize hastane lazım beyler

AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, mevcut hastanenin kapasitesinin artırılmasından bahsetti, tamam da bize yeni hastane lazım...

06 Kasım 2023 Pazartesi 23:53
Kapasite artıralım tamam da bize hastane lazım beyler

MUSTAFA DEMİRER

AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir’i ziyaretinde, mevcut hastanenin kapasitesini artırmak için projeleri ele aldıklarını söylemiş.

Ziyarette ayrıca hastaneye kazandırılan yeni üniteler, yatak kapasitesinin artırılması, daha kapsamlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunumu için yapılan çalışmalar konuşulmuş.

TEK HASTANE İLE NEREYE KADAR?

Çorum’da ilçe ve çevre illeri de içine alacak şekilde tek hastane ile sağlık hizmeti verilmesinin problemlerini sağlığın yöneticisi, doktoru, sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ve bizzat vatandaş iliklerine kadar hem de uzun süredir yaşamaya devam ediyor.

ONLARI GEÇTİK, BİZE HASTANE LAZIM

Hızlı treni ve havaalanını geçtik, ikinci bir hastanenin daha fazla zaman kaybı yaşanmadan hayata geçirilmesinin derdindeyiz. Ankara’da en tepe noktadan yereldeki iktidar temsilcilerine kadar defalarca sözler verilmesine, ihalelere çıkılmasına rağmen bir türlü yeni bir hastanemiz olmadı, olamıyor.

KOMŞU İLLERE BAKARSAK

Çok uzaklara gitmeyelim. Yanıbaşımızdaki komşu illerin tamamına yakınında birden fazla hastane ile sağlık hizmeti sunulurken, bilhassa ileri muayene ve tetkiklerde o illere de hitap eden Çorum’a, her nedense ikinci bir hastane yapılamıyor. Ha kentte iki özel hastanemiz de var elbette. Lakin poliklinik ve diğer tetkiklerin hastaya yansıtılan ücret kısmı çoğunluğun bütçesini bir hayli aşıyor.

ÇORUM’A BİR İYİLİK YAPSINLAR

Mevcut araştırma hastanesinin her ne kadar dışarıda kımıldayacak alanı kalmasa da, Sayın Ahlatcı ve diğer sorumluluk makamında olanlar, kapasiteyi artıracak desteklerini sürdürsünler. Hatta Çorum’a bir de iyilik yapıp, özel hastanelerin tanı ve tedavide hastalara yansıttıkları kısmın ücretlendirmelerini çok daha makul seviyelere çektirsinler. Ancak hepsinden önemlisi ne yapıp edip memlekete acilen ikinci hastaneyi kazandırsınlar. Böylece mevcut hastanenin yükünü bir nebze hafifletip sağlıkta hastasından hekimine tüm tarafları mutlu etsinler.

Sorunu asıl kaynaktan çözelim ki, memleketim insanı vatandaşıyla, sağlık çalışanıyla gerçekten rahatlasın ve sağlıkta daha iyi bir standardı yakalayalım.

ESKİ TÜRKİYE HASTALIĞI

Bu arada şu sıra sağlıkta yönetici atamaları gündemde. Söyleyeceklerim bugünün hastalığı değil, yeni Türkiye hedefinde eski Türkiye hastalığı. Keşke siyasi aktörlerimiz o kuruma, bu kuruma atanacak bürokratın liyakatinden çok kendilerine uygun ismi getirmek için harcadıkları gayret ve enerjinin onda birini memleket meselelerinin çözümüne sarf etseler… Şayet öyle olsaydı bugün çok farklı bir yerde olurduk herhalde.

Son Güncelleme: 07.11.2023 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu olmak suç mu 2023-11-07 11:14:53

Vekilimizin amcasının hastanede aletleri var.gunluk para musluğu akıyor.. sözüm ona Çorum sevdalısıya.. kanımızı emiyorlar tabiki severler Vekilde amcasını koruyor..mesele bu ikinci hastaneye ne gerek var?! Yozgat yarimiz bile değil şehir hastanesi var Neden Çorum'da yok Ömer sobacı koltuk derdinde yıllardır oyalıyor bizi.sinifta kaldık yıllardır..camura hastaneyi kondurdular sorunca eski vekillere suçu yüklüyor sağlık müdürü zat..Yurume mesafesi olmaliyken araç olmadan kimse gidemiyor hergun beddua ediyoruz hastaneye gelip giderken...

Avatar
ali 2023-11-07 10:51:12

MUSTAFA BEY Yine hastane müdürü odasında fotoğraf çekimi başladı. vekiller değişiyor. sorunlar aynı . şimdi diğer vekillerde orada fotoğraf çekimine gider.

Avatar
Selim 2023-11-07 11:07:12

Teşekkürler sayın Demirer, bu beyler de biliyorlar asıl ihtiyacın ikinci bir hastane olduğunu ama güçleri yetmiyor, dikkati başka yere dağıtarak iş yapmış, sorunu çözmüş gibi görünme derdindeler.

Avatar
YİNE BEN 2023-11-07 11:06:28

YAZARA KULAK VERİN VEKİLLER ÖNÜMÜZDE SEÇİM VAR SİZİ BU HALK ,BU SEFER ,REZİL RÜSVA EDECEK SOKAĞPA BİLE ÇIKAMAYACAKSINIZ BU EMEKLİYE REVA GÖRDÜĞÜN REZİLLİK İLE İNSANLAR ARASINDA UÇURUM GELİR FARKLARI DOĞURDUNUZ YÜZÜNÜZE TÜKÜRMEYE AZ KALDI..VATANDAŞ HASTANEYE KALDI ZATEN ....

Avatar
mehmet yektaş 2023-11-07 11:07:16

son paragraf herşeyi anlatıyor aslında....niçin bu haldeyiz...niçin iyi yönetici gelmiyor...gelen niçin gidiyor...
değişecekmi? zannetmem...

Avatar
Çorumlu 2023-11-07 10:53:09

ilimizde şehir hastanesi adı ile faaliyet gösteren TEK HASTANEMİZ VAR. her bir birimden polikinlik sayısının en az 6 olmalı. Buna göre düzenleme yapılmalıdır. ilçelerden Çoruma akın akın insan geliyor. Çorum insanınıda say polikinlik önlerine bir bakınız. nasıl nasıl kalabalık 1 veya 2 polikinlik çalışıyor heyet imzası, kurul imzçası yaşlı önceliği gelende tat almıyor hizmet verende tat almıyor her iki t araf için güzel düşünelim

Avatar
ADİL 2023-11-07 11:11:11

teşekkürler mustafa bey yine her zamanki gibi duygularımıza tercüman olduğunuz için

Avatar
Vatandaş 2023-11-07 11:11:01

Ülkede hastane hapishane adliye yapmakla sorun çözülmez. Sorunun temel ihtiyacı Ahlak ve adalettir. Adalet deyince akla adliye getiren ahmaklar var. Bu ülkede her kesim her türlü kişi ve yazilan kitabı okuyup kendine bir ahlak anlayışı, ekonomi, tarih, adalet ve ilke anlayışı yaratmaya çalışıyor. As olan tek kitap kuranı kerimi okuyup anlamaya çalışmadığı için ortaya türetilmiş, üretilmiş saf safalarla siyaset, politika çıkartıyor. Ülkede özel sektör diye bir kavram varken hiç bir mesele cozulmedigi gibi sorunu daha çok artirirsiniz. Sagligin ve Eğitimin özel sektörü olmaz. Ozaman birileri üstte birileri altta kalırsa adalet terazisini bozarsiniz dolasiyla adliyeleriniz ve cezaevileriniz artar. Bunun yanında iş görmeyen okullariniz hastaneleriniz çoğalır. Diğer taraftan kılıcını kuşanan kaptan olur. Barış ve güvenlik tehdit altında kalır. Kendilerini kurtarıcı gibi gören siyasiler, iş adamları, cemaatler, terör örgütleri, mafyalar, Paşalar, Polisler, Hakimler, Savcilar türer bu millet bu kadar kurtaricinin içinde batar. İslami savunan cahil takımı ile İslama düşman olanin savaşında sadece zulüm doğar. Atatürkü ve Cumhuriyeti savunan cahil takımı ile düşman olanın savaşından zulüm doğar. Anlayacağınız kim birşeyi savunuyorsa önce onun yaptıkları ve yapamadıklarına bakarak karar verilmesi gerekiyor. Bu ülkede canları ve malları ile mücadele etmeyenlerden büyük çözümler beklemeyin. Ülkeyı yönetmeye talip olanlar malda bizim canda bizim olsun derdinde. Ölen ve kaybeden vatandaş diye bakarsa vatandaşın derdi azalmaz.