Maskeler eczanelere gelmeye başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında devletin vatandaşlara ücretsiz dağıtacağı maskelere büyük şehirlerde eczanelere ulaşırken, diğer illere de dağıtımın yapılacağı öğrenildi.

11 Nisan 2020 Cumartesi 13:53
Maskeler eczanelere gelmeye başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında devletin vatandaşlara ücretsiz dağıtacağı maskelerin büyük şehirlerde eczanelere ulaşmaya başladığı belirtildi.


Ankara’da eczanesi bulunan Çorum eski Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sağlık Bakanlığı’nca ücretsiz dağıtılacak koruyucu maskelerin eczanelere ulaştığını duyurdu. Kurt, “0-65 yaş vatandaşlarımıza telefonlarına gelen mesaja istinaden ücretsiz vereceğimiz maskeler Eczanemize gelmiştir. Allah devletimize zeval vermesin!” ifadelerine yer verdi.
Büyükşehirlerin ardından Türkiye genelindeki illere maske dağıtımının gerçekleşeceği öğrenildi.
Bu arada Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada maske konusunda şunları söyledi:
"ECZANELERDE MASKE SATIŞI PARAYLA OLMAYACAK"
Üyelerimizde sağlık sorunu olan herhangi bir üyemiz yok. Pozitif olan üyemizin herhangi bir sorunu yok. Eczanelerde maske satışı parayla olmayacak. Cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle satışı asla sözkonusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa olabilirler. Vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımında yoğun gayret içindeyiz. İlla maskeyi gidip almanız gerekmiyor. Sentetik olmayan bir bezden bu malzemeyi çok daha rahat yapabilirsiniz.
"MARKETLER BEDAVA VERİRLERSE SORUN YOK"
Eczanelerde satış sözkonusu değil. Herhangi bir satış olursa  bize müracaat edebilirler. Bununla ilgili TEB de bir açıklama yaptı, satışın olmayacağına dair.Telefonlarından indirilmiş aplikasyon olacak. Üç operatör devrede olacak. Hareket halinde onu uyaran ve mesaj gönderen bir sistemden bahsediyorum. Maske parayla satılmayacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı bu.  Parayla maske satışı sözkonusu olmayacak. Market dahil olmak üzere. Bedava verirlerse sorun yok. Teşekkür ediyorum.
"MASKE TAKARAK GÜVENDEYİZ DİYE DIŞARI ÇIKMAYIN"
Bu noktada özveriden, fedakârlıktan kaçmayan 1 milyon 100 bin sağlık ordusuna sahibiz. Biz bilim insanımızı rehber kılarak bu mücadeleyi götürüyoruz. Kusurlarımız olmuyor mu, yeri geldiğinde herkesin olabilir. Varsa kusurumuz bunu düzeltmeye de hazırız. Maskeyi takarak güvende olduğumuzu hissedip lütfen dışarı çıkmayın. Maske zorunlu dışarı çıkma durumu sözkonusu ile olmalı. Esas hedef evde kendimizi izole etmek olmalı, sosyal mesafeye mutlak uymalıyız. Onun için temas etmemeliyiz, mesafeyi korumalı ve mutlak izolasyon diyoruz.”

Son Güncelleme: 11.04.2020 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2020-04-12 13:07:04

çorum'a geldi mi siz onu yazın..boş verin ilksen reklamı yapmayı