Mesut Hoca farkı; Hitit Tıp’ta ihtisas alanı 22’ye çıktı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, uzmanlık eğitim kapsamını genişleterek ihtisas alanını 22’ye çıkardı.

17 Ağustos 2023 Perşembe 13:45
Mesut Hoca farkı; Hitit Tıp’ta ihtisas alanı 22’ye çıktı

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, uzmanlık eğitim kapsamını genişleterek ihtisas alanını 22’ye çıkardı.

Yapılan açıklamaya göre; gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, lisans eğitiminin yanı sıra uzmanlık eğitim programıyla da Türkiye'nin sağlık hizmetleri kapsamında ihtiyaç duyduğu alanında yetkin uzman hekimleri yetiştiriyor.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Kuruluna yaptığı son başvuru ile tıbbi cihazlar, eğitici sayısı ve yetkinliği açısından uygun bulunan 4 yeni anabilim dalında uzmanlık eğitimi vermek için uygun görüldü.

Daha önce 18 ihtisas alanında uzmanlık eğitimi verilen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinde, çocuk cerrahisi, nefroloji (Yan dal), radyoloji ile ruh sağlığı ve hastalıkları anabilim dallarının uygun görülmesiyle ihtisas alanı 22’ye yükselmiş oldu,

8 MEZUN VERİLDİ, 173 HEKİM UZMANLIK EĞİTİMİ ALIYOR

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Sezikli, 173 hekimin ihtisas alanlarında uzmanlık eğitimi aldığını söyledi.

Mevcut ihtisas alanının 22’ye yükselmesiyle birlikte uzmanlık eğitimi alacak hekim sayısının da artacağını ifade eden Prof. Dr. Sezikli, “Bu zamana kadar 38 hekimimiz de eğitimi başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Ülkemize, insanlarımıza, halkımıza uzman hekim olarak hizmet veriyorlar” dedi.

ÇOCUK CERRAHİSİ, NEFROLOJİ, RADYOLOJİ, RUH SAĞLIĞI'NDA ASİSTAN EĞİTİMİ

Öte yandan Çocuk cerrahisi, nefroloji, radyoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları kliniklerinde de asistan eğitimine başlanacak.

Fakülte yönetimi olarak uzmanlık eğitim programına çok büyük önem verdiklerini açıklayan Prof. Dr. Sezikli, şunları kaydetti:
“Yaptığımız çalışmalarla fakültemizin uzmanlık eğitimi kapsamındaki ihtisas alanı 22’ye ulaştı. Nefroloji, gastroenterolojiden sonra ikinci olarak dahiliye üstüne yan dal uzmanları yetiştirme yetkinliğine kavuşmuştur. Tıp Fakültesinde eksikliği hissedilen radyoloji, ruh sağlığı ve hastalıkları ile çocuk cerrahisi kliniğinde de asistan eğitimine başlanacaktır."

Tıp Fakültesinin eğitim alanında gün geçtikçe büyüdüğünün altını çizen Prof. Dr. Sezikli, “İlk mezunlarımızın asistanlık tercihlerini Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesindeki 20'yi aşkın programdan birini tercih etmeye başlamaları ile gelişimimizi sürdüreceğiz. Büyümeye ve gelişmeye elbirliği ile devam edeceğiz. Çevre iller arasında gerek eğitim gerekse de hastane hizmeti açısından farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Çorum'un sağlığı ve tıp eğitimi için hayata geçireceğiniz yeni planlamalar için büyük bir heyecan içerisindeyiz” dedi.

Dekan Prof. Dr. Sezikli, sürece katkıda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, uzmanlık eğitimi başlayacak olan anabilim dalı başkanları ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 18.08.2023 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut Fan 2023-08-21 08:47:27

Çorumun has evladı Mesut hoca, hastane başhekimi iken hastanenin her yerine koşturur, yetmez ümmetin çocuklarına hizmet etmek için Mali ye kadar gitmişti. Yıllık izine erken çıktı diye ona kumpas kuranlar Hiçmi Allah'tan korkmadınız, evlatlarınızdan çıkar diye hiç mi korkmadınız. Mesut hoca hizmet noktasında hiç bir zaman geri durmaz siz bu nasipsizliğinizle nereye kadar giderceksiniz?

Avatar
Hüseyin 2023-08-18 15:35:52

Mesut hocam biz sizden razıyız ALLAH razı olsun hizmetlerinden dolayı. İnşAllah daha iyi yerlere gelirsin

Avatar
Mesut hoca kim? 2023-08-22 19:12:10

ASC yi hastane kapısına kadar inip karşılamadığı için asc bin il sağlıktaki ekibi tarafından kumpas kurulan Çorumun has evladı başhekim buydu değil mi?

Avatar
Hülya 2023-08-17 15:11:34

Başhekimliği zamanında vatandaşla arasına tel örgüler çekip kalın duvarlar örmüştü.Vatandaşla işi olmayınca tel örgüyü de kalın duvarları kaldırmış.

Misafir Avatar
mehmet can 2023-08-17 16:38:47 @Hülya

adamın 2.5 yıllık başhekimliğinin 2 yılı covidle geçti. hastanede vatandaş birbirinden kaçıyodu. hangi duvar diyon sen.

Beğenmedim! (17)
Avatar
Liyakatsizler 2023-08-17 13:57:16

Hitit univetsitesi kadar siyasetin dondugu bir yer yok herhalde. Hastanedeki bir temizlikci bile profosorden daha itibarli. Adami olanin ( akp ve menzilcinin ) yapamayacagi birsey yok. Her turlu usulsuzluk diz boyu. Her birimin, her bolumun basinda birisini oturtmuslar. Resmen ciftlik olmus hastane.

Misafir Avatar
Fatih 2023-08-18 19:07:46 @Liyakatsizler

Hanımefendi ; muvaffakiyetsiz dediğiniz o malum şahsı bir kaç yıl içinde önce doçent sonra prof. sonra da ana bilim dalı başkanı yaparlarsa hiç şaşırmayın.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Betül 2023-08-18 07:38:02 @Liyakatsizler

Muvaffakiyetsiz olanı sırf cemaatci diye dr.öğr.üyesi yaptılar.Yazıklar olsun.Kul sormasa Allah bunun hesabını sorar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tuncay 2023-08-19 10:44:58

Başhekimliği döneminde çevresindekilerinin görüşlerini hiç dikkate almadı.Başarısız olup koltuğu mecburen terk etmek zorunda kaldı.Bedelini hem kendisi ödedi hem de çevresine ödetti.

Misafir Avatar
Alper 2023-08-20 05:27:22 @Tuncay

Tuncay bey noktasına,virgilüne kadar haklısınız.

Beğenmedim! (15)
Avatar
Salih 2023-08-17 16:25:30

Ultrason da 1 hekim 2 ayrı odada bayan ve erkek hastaya bir oraya bir ötekine ayrı ayrı bakıyor.Ultrasonu sekretere hızlıca okuyor.Sekreter anlamıyor.Anlayamadım diyor.Doktor tekrar söylüyor.Sekreter de yanındaki ne dedi diyor.Öylesine yarı doğru yarı yanlış yazıyor.Tabi bütün hastalara 1 hekim bakarsa bir oraya bir buraya koşturup durursa bundan hastalar verim alır mı sonuç doğru olur mu?Sayın Başhekim Sinan Zehir bu Ultrason kayıt hekim sekreter durumunu bir türlü çözemedi çözemeyecek gibi.Bir de hastane asansörleri duvarları lekeler pislik içinde.Hastane çevresi ise tam bir düzensizlik.Yollar çakır çukur.Düzen yok.Sağlık bakanlığının bu hastaneyi gözden geçirmesi lazım.

Avatar
Hasta yakını 2023-08-17 14:10:47

1 yılı geçkin süredir DİYABET AYAK bölümüne yakınımı getiririm. İrinin Çeşitli illerden geliyorlar Hocamız inşAllah başka bir yere gitmez personel desen o kadar anlayışlı ki Allahım nazardan saklasın.
Bölüm hep yara ile uğraşıyor ülkemiz dede dr u nadir 3 ilde varmış dr u ÇORUM bu konuda çok şanslı.

Allahım dr larımızı başarı hasta yakınlarına sabır personale başarı ve sabır dilerim gülen yüzlü polikinlik çalışanları

Misafir Avatar
Güvenlikci 2023-08-17 21:48:34 @Hasta yakını

Her hafta hasta yakınları 'ben önce geldim', sen benden sonra gelmiştin diye kendi aralarında'personelle de önce onu niye aldın diye tartışıyor? Personel neden güvenlik çağırıyor?

Beğenmedim! (0)