O sağlık çalışanı meslekten ihraç edildi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık teknikeri kadın görevli, peygamberlere hakaret nedeniyle yargı kararıyla meslekten ihraç edildi.

25 Eylül 2023 Pazartesi 22:06
O sağlık çalışanı meslekten ihraç edildi

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık teknikeri bir kadın, sosyal medya üzerinden peygamberlere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan dava sonunda meslekten ihraç edildi.

KAMUOYUNDA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Hastanede görevli Konya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen sağlık teknikeri, sosyal medyada peygamberlerle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, söz konusu personeli açığa alırken Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

KADIN TEKNİKER MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle infiale sebep olan şüpheli hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan soruşturma başlattı. Yargılama sonunda sağlık teknikeri hastanedeki görevinden ihraç edildi.
 

Son Güncelleme: 26.09.2023 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SUAT 2023-09-25 22:25:36

Çok yerinde bir karar. Müslüman memlekette güya fikir özgürlüğüne sığınarak milletin kutsallarına istediğin şekilde salla. Olur. Böyle yapanların yanına kâr kalmamalıdır. Kalırsa şayet çok kötü örnek olur. Aynı kafadan desdursuzlar daha çok. Akıllı ve ahlaklı yaşamak zorundayiz. Burası MUZ CUMHURİYETİ olmamalı.

Avatar
hayyam 2023-09-26 09:28:56

10 Kasım'da Atatürk'e "ateşin bol olsun" diye hakaret eden şahıs ceza bile almadı. Şu anda kurban, fitre v.b. toplamakla meşgul.

Avatar
Ali veli 2023-09-26 21:36:11

İbret olsun diğerlerine.kimse kimsenin kutsalına hakaret edemez.

Avatar
Adnan 2023-09-26 21:58:34

Çok yerinde bir karar olmuş. Eceli gelmiş köpek cami duvarına işermiş.

Avatar
Makara 2023-09-27 06:43:42

Hiç kimse Mukaddes değerlere hakaret etmemeli, ancak hakaret eden bizden olunca aklarsan samimi olmadığın takiye yaptığın ortaya çıkar.