Osmancık sağlıkta dert küpü

Çorum'un Osmancık İlçe Devlet Hastanesi’nde uzman hekim, radyoloji ve ultrasonda sorunlar yaşanıyor.

05 Ağustos 2020 Çarşamba 18:30
Osmancık sağlıkta dert küpü

Çorum'un Osmancık İlçe Devlet Hastanesi’nde kadrosu olduğu halde ataması yapılmayan doktorların yokluğu birçok vatandaşı mağdur ederken Çorum’a gitmek zorunda kalanlar ise isyan etme noktasına geldi.
Osmancık başta olmak üzere çevre ilçeler ve köylerden gelenlerle birlikte yaklaşık 80 bin kişiye sağlık hizmeti veren Osmancık Devlet Hastanesi’nde kadrosu olmasına rağmen ataması yapılmayan doktorların yokluğu vatandaşların tepsine neden oldu. D-100 karayolu üzerinde bulunması sebebiyle konum olarakta önemli bir işleve sahip olan hastaneye tedavi olmak için giden hasta vatandaşlar bir çok branşta doktor bulamıyor.
OSMANCIK RADYOLOJİ İÇİN ANKARA’YA GİDİYOR
Tomografi cihazı bulunan hastanede çekilen tomografileri okuyacak Radyoloji uzmanının bile bulunmadığını belirten vatandaşlar “Tomografi çekildikten sonra Ankara’ya gönderilerek burada raporu çıkarılıyor. Bu işlem de yaklaşık 1-2 saat sürebiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı bulunmaması da yine hastanenin en büyük eksikliklerden biri. Hastane de 2 adet odyometri teknikeri bulunmasına rağmen KBB doktoru olmadığından çalışamıyor. Sadece yeni doğan bebeklerin işitme testi yapılırken yetişkinler için yapılacak işitme ölçüm cihazının yaklaşık 2 yıldır bozuk olması nedeniyle yapılamıyor.
ULTRASON İPTAL EDİLDİ
Haftada bir gün Çorum’dan ilçeye gelip hizmet veren ultrason çekimleri de artık doktor gelmediğinden yapılmıyor. Aylar öncesinden ultrason için sıra verilmiş olan hastalara ultrasonların çekilmediği iptal olduğu yönünde bilgi verilmiyor. Elinde aylar öncesinden yazılmış sıra kağıdı ile hastaneye gelerek ultrason çektirmek isteyen vatandaşlar iptal olduğunu öğrenince çaresiz Çorum’un yolunu tutuyor. EEG, EMG gibi önemli cihazlara sahip Osmancık Devlet Hastanesi’ne nöroloji uzmanı olmadığı için gelen hasta geri çevriliyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen.! 2020-08-05 18:52:32

ilgili ve bilgili kişiye duyurulur! Memleket bazı hastanelerden ibaret değil!

Avatar
xyz 2020-08-05 23:16:28

milletin birakin okumayi yanindan gecemedigi cocuklarini yapmak icin canlarini disine taktigi kizlarini vermek icin siraya girdigi ama bir turlu adam yerine koymadigi begenmedigi saldırıp ustune yurudugu doktor dishekimi saglikciyi kusturup yerin dibine batirirsaniz olacagi budur

Avatar
Osmancık 2020-08-06 11:52:14

Osmancık halkına şunu sormak istiyorum
Yıllardır osmancık devlet hastanesine gelen doktorlar bir şeyden şikayetçi
İşlerine karışılması
Vatandaş muayene olmaya geliyor Doktora zorla ilaç yazdırıyor Röntgen istiyor
Bunları yapmayınca da doktor kötü oluyor
Bir Doktor en az 7 yıl tıp eğitimi alıyor Sırf ilaç yazmadığı için kötü oluyor
Vatandaş madem çok biliyor kendisi eczaneden ilaç alsın kullansın
Vatandaşın bir hastalığı yok sadece hastalık hastası
Osmancık halkına müstahak bırak hastaneyi eczane dahi açmayacaksın

Avatar
Vatansever 2020-08-05 19:28:41

Bir zamanlar 19 doktorla hizmet veriyordu. Kayıtlara bakın görürsünüz. Maalesef o dönemdeki yöneticileri yerden yere vurmuştuk. Haklarını yemişiz yazık

Avatar
Diş hekimi 2020-08-05 21:58:29

Hekime 0 TL EK ödeme yapıyorlar.. Bir diş hekimi bir polis memuru kadar maaş ALAMIYOR. Ne hizmeti bekliyorsunuz ki?

Misafir Avatar
Bay bilen.! 2020-08-06 10:47:23 @Diş hekimi

Hekim ağlarsa! geri kalan vatandaş ölmeli. Ne kadar bencil insan olduk pes yani!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Diş hekimi çık aradan. Yuh sana yuh 2020-08-05 23:25:02

Her yere 0 ek ödeme yazmaktan sen bıkmadın ama artık biz bıktık. Polisi azmı gördün. Canını işine katan polisten başka laf edecek memur bulamadınmı. Sana yazıklar olsun.

Avatar
Lanetli 2020-08-06 06:56:35

O hastane lanetlendi bosuna ugraşmayin iflah olmaz o hastane. Ne yönetici kaliyor nedede doktor kaliyor.

Avatar
Kınıyorum 2020-08-06 12:50:04

Polisleri bu şekilde küçük gören , vatanımız milletimiz için canı pahasına hizmet eden aldığı üç kuruş maaşı bile bizden çok alıyor diye söyleyen Osmancık Devlet Hastanesi Dişhekimini KINIYORUM. Burdan Yetkililere sesleniyorum böylelerini barındırmayın