Sağlık Bakanlığı'ndan Ramazan uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kovid-19’a karşı Ramazan'da uyulması gereken tedbirler hakkında önemli uyarılarda bulundu.

24 Nisan 2020 Cuma 12:43
Sağlık Bakanlığı'ndan Ramazan uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kovid-19’a karşı Ramazan’da alınması gereken tedbirleri açıkladı.

Bakanlık ramazan ayında insanlar arasındaki iletişim ve temasın daha fazla olduğunu, bu durumunun da Kovid-19 salgınının seyrini olumsuz yönde etkileyebileceğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Bakanlık, “İftar çadırları ve iftar organizasyonları gerçekleştirilmemeli. Bunlar yerine önceden hijyen kurallarına uygun paketlenmiş gıdalar/porsiyon yemekler evlere dağıtılabilir. Akraba, komşu ve dostlarla beraber evde iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalı” uyarılarında bulundu.

Oruç tutmayı düşünen 65 yaş üstü veya diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalığı olanların hekimlerine danışarak karar vermesini isteyen bakanlık, orucun kovid-19 enfeksiyonu riskini artırdığına ilişkin yapılmış çalışma olmadığını belirtti. Bakanlık, “Çok sayıda insanın bir araya gelmesi ve sosyal mesafenin korunamaması nedeniyle” türbe ziyaretlerinin yapılmamasını isterken, Ramazan için sosyal medya desteğiyle etkinlikler gerçekleştirilebileceğine işaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.