Şef üniversite mutfağını beğendi

Glutensiz Şef Süleyman Engin Hitit Üniversitesi mutfağını beğendi.

02 Nisan 2019 Salı 23:52
Şef üniversite mutfağını beğendi

Glutensiz Şef Süleyman Engin Hitit Üniversitesi mutfağına girdi, öğrencilerin kariyer söyleşisinin konuğu oldu.

Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ Projesi kapsamında kursiyerlere Glutensiz Yiyecek Yapımı Teknik ve Mesleki Eğitimi vermek üzere Çorum’a gelen Glutensiz Şef Süleyman Engin, Hitit Üniversitesi’ne iade-i ziyarette bulundu. Şef Süleyman Engin’e Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hüseyin Özden eşlik etti.

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde Merkez Yemekhanesi’ni inceleyen Glutensiz Şef Süleyman Engin, burada sunulan hizmetleri yerinde gözlemledi. Sağlıklı yaşam konseptine uygun olarak modern alet ve teçhizatla donatılmış yemekhaneyi çok beğenen Glutensiz Şef, emeği geçenleri kutladı.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Şef Süleyman Engin’e Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Kariyer Günleri: Çölyak Hastalığı Hakkında Söyleşi’ programına katıldı.

Okulun internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim elemanı Süleyman Engin (Glutensiz Şef), Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili’nin davetiyle çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yapmak için okulumuza ziyarette bulunmuşlardır.

Okulumuz Aşçılık Programı öğrencileri ve diğer bölüm öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen söyleşide Çorum’da çölyaklı bireylerin bir derneği olduğu ve bu derneğin çeşitli projeler kapsamında şefimizin katkılarıyla glutensiz ürün üretme eğitimlerinin verildiği ifade edildi. Şefimiz meslek hayatının başlangıç noktasından başlayıp kariyer serüvenini, sektör tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Turizm sektöründeki faaliyetlerini, neden Glutensiz şef olduğunu ve glutensiz ürün üretmeye nasıl başladığını, bu serüvenle nasıl tanıştığını, uğraşlarını ifade etti. Ardından çölyak rahatsızlığının nasıl ortaya çıktığını, sadece hamur işi ürünlerinden ibaret olmadığını, rahatsızlığın çözüm yollarını, diyet uygulamanın kişilere sağladığı kazancı açıkladı. Son olarak Aşçılık Programı öğrencilerimize Çorum’un Glutensiz Şeflere ihtiyacının olduğunu, ürünlerin en son aşçıların elinden çıktığı için şeflerin yaratıcı olması ve ufuklarının geniş olması gerektiğini, araştırmacı olmalarını vurgulayıp geleceğin şeflerine öğütler verdi.

Davetimize icabet ettikleri ve bizleri çölyak rahatsızlığı hakkında bilgilendirdikleri için Hüseyin Özden Bey’e ve Ülkemizin Glutensiz Şefi Süleyman Engin’e emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.”

Son Güncelleme: 03.04.2019 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.