Sert hastane çıkışı: 'İnsanlar ultrason sırası beklerken ölüyor'

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, "Hastanede ultrason sırası bekleyen hastalar ölüyor." dedi.

23 Şubat 2022 Çarşamba 14:08
Sert hastane çıkışı: 'İnsanlar ultrason sırası beklerken ölüyor'

Gelecek Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Muhammed Taha Derin, Çorum’da ultrason için Haziran ayına randevu verilen vatandaşların ömrünün ultrasona girmeye yetmediğini savunarak, “Kaybettiğimiz canların hesabını kim verecek?” dedi.

Derin yaptığı yazılı açıklamada, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ultrason randevularının süresinin 6 ayla 1 yıl arasında değiştiğini iddia ederek, “Cihaz mı, eleman sayısı mı yetersiz? Çok modern ve güzel hastane binaları yapabilirsiniz. Ancak içini dolduramadıktan sonra yaptığınız o binaların vatandaşların nezdinde hiçbir kıymeti yok.” Şeklinde değerlendirme yaptı.

Son aylarda hastanede randevu bulmanın çok zor olduğunu savunan Derin, bu konuda yetkililerden açıklama beklediklerini kaydederek, “Sorun cihaz yetersizliğinden mi, insan kaynağından mı yaşandığını birileri hemen açıklamalı. Bu cihazlar ne kadar çok çekim yaparsa yapsın onu okuyacak bir göze, sistemi kuracak teknisyene ve bir hekime ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ama yine de yetkililerden konuyla ilgili aydınlatıcı bir açıklama bekliyoruz” dedi.

AK Partililerin sürekli sağlıkta devrim yaptıklarını öve öve bitiremediklerini belirten Derin, sağlıkta yığınla sorun biriktiğini ve mevcut iktidarın bu sorunların üstesinden gelecek mecalinin ise kalmadığını iddia etti.

Sağlık alanında yapılan devrimlerin Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ne zaman uğrayacağını merakla beklediklerini belirten Derin, ultrason sırası bekleyenlerin bu çilesine biran önce son verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
“Sağlıkta çağ atladık diyenler, sağlık içler acısı durumda” diyen Derin, şöyle devam etti: “Acil servisler dolup taşıyor, vatandaş muayene olamıyor. Vatandaşlarımıza ultrason için 6 ay ileri tarihe gün veriliyor. Sayın AK Partililer çağ atladığımız sağlık sistemi bu mudur?. Dünyanın en çok MR cihazı bizim ülkemizde olmasın karşın sorunlar dağ gibi büyümeye devam ediyor. Vatandaşlarımız Gelecek Partisi iktidarında hastane çilesinden kurtaracağız. Gelecek çiçekli günler çok yakın”

Son Güncelleme: 24.02.2022 18:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 19 2022-02-24 00:26:36

Herkes hak ettiğini bulur baslar ayak ayaklar baş olursa gelinecek nokta budur

Avatar
Hekim 2022-02-23 16:50:40

Sağlığa ayrılan bütçeye bakın.. Ugandada kenyada ırakta suriyedeki hekimler bile Türk hekimlerin çok daha iyi şartlarda çalışıyor, çok daha saygılar çok daha fazla para kazanıyorlar.. 600 euroya çalışan hekim başka ülkede yok

Avatar
Cahil sürüsü 2022-02-24 23:58:22

20 sene okuduğumuzun parasını tabi ki Söke Söke alırız
Siz miydiniz sabahlara kadar ders çalışan
Kör cahiller

Avatar
Ahmet 2022-02-23 20:44:10

Boş konuşmuşsun. Sorun hekim kıtlığında vuracaksan buradan vur. Sen Belçika hizmeti bekleyip afrika şartlarında doktor çalıştırırsan, AVM ye girerken aldığım kıytırık önlemi dahi hastanelerde almazsan sağlıkçılarda kamudan kaçar. Sonra da 300 bin kişiye 5 tane radyoloji doktoruna kalırsın. Problem ve çözümleri başka noktada. Sen boş hamaset yapmışsın ????

Avatar
Hekim 2022-02-24 18:19:22

Yücetürk Bilmediğin konularda konuşma yıllardır döner diye birşey yok. Hekimle aynı
maaşı alan taşeronlar baksın hastalara yada güvenlik görevlileri yada imamhatip mezunu memurlar.. Ben yıllarca emek verdim 27 yaşında mezun oldum verdiğim emeklerin,eğitim için harcadığım paraları verin istifa edeyim

Avatar
Güvenlikçi 2022-02-23 20:49:31

"bir güvenlikçiden daha az kazanıyoruz" cümlesini unutmuşsun..

Avatar
Sinan Hocam Çözer 2022-02-25 12:32:45

sağlık müdürlüğü ve i.demirtaş rahat bıraksa Doç.Dr. Sinan ZEHİR Başhekimim bütün sorunları çözer.

Avatar
Yücetürk 2022-02-23 22:45:04

Sn. Hekim adıyla yorum yazan arkadaş. Sen 600 euro mu maaş alıyorsun yoksa 10.000 TL mi. Artı döner sonra bilmem kaç TL mi? Ülkemizin gerçekleri an itibariyle böyle maalesef. Çokta katlanmak istemiyorsan sende buyur ister Suriyeye ister Uganda ya ister Kenya ya istedigin yeri tercih edebilirsin. Gidenler oluyormuş seni engelleyen mi var? Ne oldu TÜRKİYE kavramının ÜLKE kavramının sizdeki karşılığı 600 Euro mu?