Sokağa çıkma yasağı kaldırılınca kene ısırmaları arttı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de son günlerde artış gösteren kene vakalarını yorumladı.

14 Haziran 2020 Pazar 12:08
Sokağa çıkma yasağı kaldırılınca kene ısırmaları arttı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye'de son günlerde artış gösteren KKKA vakalarına ilişkin DHA muhabirine açıklama yaptı.Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının corona virüs gibi solunum yolu ile başkasına bulaşmadığını belirtti. Ceyhan, "İlk dönemlerde özelikle sokağa çıkma yasağı varken insanların Kırım Kongo'ya yakalanma şansı daha düşüktü. Sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan sonra insanlar, daha çok piknik aktiviteleri ya da farklı nedenlerle bu tip bölgelere gidip dikkatsiz davranınca kene ısırmaları arttı" dedi.
Ceyhan, giysi üzerinden kenenin deriye yapışmasının mümkün olmadığını, kenenin deriden çekilmesi halinde bol miktarda virüs bırakacağını, KKA’nın solunum yoluyla değil kanla bulaştığını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 14.06.2020 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
djdjddjdjjdjd 2020-06-14 19:27:26

Aşısının ya da ilacının bir an önce bulunması lazım...