Taklit ve tağşiş yapan firmalar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait ürünü açıkladı.

02 Mart 2022 Çarşamba 00:01
Taklit ve tağşiş yapan firmalar açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Listede Çorum’dan iki firma yer aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Açıklamada, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığı ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla, gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin, üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Laboratuvar sonucuna göre taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten veya ithal eden, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasını içeren bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu uygulamamız tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER, Alo 174 Gıda Hattı ve Whatsapp (0 501 174 01 74) gıda ihbar hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı bulunmaktadır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır."
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firma arasında Çorum’dan 2 ayrı firma yer aldı. Firmalardan birisinin Çorum merkezde bulunan satış noktasında dana çiğ kıymasında kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespiti edilirken, Mecitözü’nde başka bir firmanın kahvaltılık tost peynirinde nişasta belirlendi.

Bakanlığın açıkladığı 371 firmaya ait tam listeyi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

https://ekonomi.haber7.com/foto-galeri/73003-bakanlik-taklit-veya-tagsis-yapan-371-firmaya-ait-559-urunu-acikladi.

Son Güncelleme: 02.03.2022 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-03-02 17:44:54

İçlerinde tarım kredi kooperatifi olması düşündürücü. Gerçi başına getirilen kişinin gıda sahtekarlığından birkaç kez yakalanmışlığı var, orası ayrı :)

Avatar
murat 2022-03-03 11:37:56

Vayyy. kasaba bak sen. sakatatı kıyma diye yedirmiş. Cezası?
Yok tabi (yalandan ufak bir para). .