Üniversitede glütensiz yemek uygulaması

Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak, Konya Selçuk Üniversitesi’nde glütensiz yemek uygulamasını yerinde inceledi.

06 Ekim 2019 Pazar 13:18
Üniversitede glütensiz yemek uygulaması

Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Azak, Konya Selçuk Üniversitesi’nde Çölyaklı öğrenciler ile buluştu.

Üniversitenin glütensiz yemek uygulamasını yerinde inceleyen Azak’a Öğretim Görevlisi Güngör Gökdağ eşlik etti. Öğrencilerle fikir alış verişinde bulunulan ziyaret glütensiz öğle yemeği ile sona erdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Mustafa Azak, şöyle dedi; “Selçuk Üniversitesi’ndeki çölyaklı öğrencilere glütensiz öğle ve akşam yemeği verilmesinin 1 yıldan fazla bir zamandır uygulandığını memnuniyetle öğrendim. Türkiye’de bir ilk ve çok önemli bir uygulamanın başlatılmasına karar veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ve süreci takip eden Rektör Yardımcısı Ahmet Kağan Karabulut  ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Ekizer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm çölyaklılar adına kendilerine minnettar olduğumu belirtmek isterim. Bu uygulama Selçuk Üniversitesi model alınarak tüm diğer üniversitelerde de muhakkak yaygınlaştırılmalı. Çölyaklı öğrencilerin üniversite tercih sürecinde iken bu güzel hizmeti göz önünde bulundurmaları çok faydalı olur. Buradaki çölyaklı öğrencilerin birlikteliğini sağlayan Öğretim Görevlisi Güngör Gökdağ hocamıza özellikle teşekkür ediyorum. Konya’daki çölyaklılar için önemli çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca harika glütensiz yemekleri öğrencilerimize sunan başta Musa Şef olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 06.10.2019 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.