Yeniden Refah: 'Hastaneden şikayetler arttı'

Yeniden Refah Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu, hastanede sağlık hizmeti sunumunda çok sayıda eleştiri olduğunu açıkladı.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 22:25
Yeniden Refah: 'Hastaneden şikayetler arttı'

Yeniden Refah Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu, Çorum’da bugün sağlık hizmetlerinin geldiği noktanın kimin eseri olduğunu herkesin bildiğini belirterek, Hitit Üniversitesi Erol olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden gelen eleştirilerin arttığını iddia etti.

SEKRETERLER ELEŞTİRİLERDEN SADECE BİRİSİ

‘Hukuk, liyakat ve ehliyet her nereden el çektirilirse orada bir bozulmanın meydana geleceği açıktır.’diyen Zorlu, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta bulunan bazı sekreterlerden gelen bazı sızlanmaların eleştiri yumağından sadece bir tanesi olduğunu ifade etti.

İşte o açıklama:

EVRAK VE BELGE FETİŞİZMİ

“Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta bulunan bazı sekreterler vatandaşın canının üçte ikisini almaktadır. Nasıl mı? Doktora muayene olmaya gelmiş vatandaşa evrak ve belge fetişizmi yaparak… Sen bu evrakı şuradan imzalat gel, şu
doktor buna belge versin şuraya imzalat gel! Vatandaş canının derdine mi, belgenin derdine mi düşsün?

ÇORUM'DA BU MANZARA KİMİN ESERİ?

Bugün Çorum’da sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu sekreterlik kadroları nüfuzlu kimselerin referansları ile doldurulmuştur. Bu nüfuzlu kimselerin kimler olduğu halkımız tarafından gayet net bir şekilde bilinmektedir.

HASTANEDEN SÜREKLİ ELEŞTİRİ DUYUYORUZ

Sürekli olarak Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile alakalı duymuş olduğumuz eleştiriler içerisinde, bazı sekreterlerin vatandaşın işlerini engellediği, gerektiği gibi üzerlerine düşen görevleri yapmadığı ve de amirleri konumundaki doktorların emir ve talimatlarına uymadıkları noktasındadır.

GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPAN SAĞLIK PERSONELİMİZ DE VAR

Gereği gibi görevini yapan sağlık personellerimizin de bulunduğunu biliyoruz. Ancak, hiç kimse belirli bir grubun nüfuzunu arkasına alarak devlet kurumları içerisindeki işleyişi bozmak hakkına sahip değildir. Amirlerinin emir ve talimatlarını kulak ardı etmek keyfiyetine sahip değildir. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bileğinin hakkıyla görevlerini icra eden sağlık çalışanlarımız bu şekilde davranışlarda bulunanlara sakın ha sakın pabuç bırakmasınlar. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak, hakkı söyleyen ve hakkı savunan tüm vatandaşlarımızın yanındayız.

HASTANEDEN ELİNİZİ ÇEKİN

Belirli bir nüfuza sahip olan kimselere buradan sesleniyoruz. Devlet kurumlarının işleyişi ile alakalı hususlardan elinizi çekin. Ya okulunuza ya da esnaflık yaptığınız dükkanlara dönün. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumları sizlerin güç gösterisi yaparak amiri memura ezdirebileceğiniz yerler değildir.

BAŞHEKİM'E ÇAĞRI

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne de buradan çağrıda bulunuyoruz. Her kim kusuru ile vatandaşa zarar verirse, işini savsaklarsa gerekli hukuki prosedürleri işletin. Bizler Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak sizlerin arkasındayız. İlgili hususlar kamuoyuna duyurulur.”

Son Güncelleme: 18.08.2022 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
işciye 2022-08-19 20:31:42

fezi İsmailide başarısız edip gönderecek.

Misafir Avatar
Tuncay 2022-08-20 08:11:50 @işciye

16 yıldır tanırım.Kurnaz ve uyanıktır.Tehlike olarak gördüyse harcamaktan çekinmez.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hastanede İŞÇİ 2022-08-18 15:39:29

Sn. Av. Mehmet Emin Zorlu yazdıklarınızın %20 doğru iken %80 i yanlıştır ya da düzeltilmelidir diye düşünüyorum. Söylediklerinizi sıra ile ele alalım;
1 - ‘Hukuk, liyakat ve ehliyet her nereden el çektirilirse orada bir bozulmanın meydana geleceği açıktır.
Cevap: Doğru söze ne denir,

Avatar
Hastanede İŞÇİ 2022-08-18 15:39:55

2 - Bugün Çorumda sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu sekreterlik kadroları nüfuzlu kimselerin referansları ile doldurulmuştur. Bu nüfuzlu kimselerin kimler olduğu halkımız tarafından gayet net bir şekilde bilinmektedir.”
Cevap: Anladığım kadarı ile bu insanların işe alınışları ile ilgili olarak bunu söylediniz, evet çalışan işçi arkadaşlarımın çoğu bir referansla alındılar(burada torpil demek çok doğru sayılmaz sanırım çünkü memlekette iş sahibi olmak için illaki bir referansa ihtiyacınız var) ama %90 liyakat sahibi ve işe alınma şartlarını karşılayan insanlar. Tabi liyakatsız çalışanlara gelince işe tepeden başlamak ve sorgulamak lazım diğer cevaplarımda ayrıntılar yer alacaktır.

Avatar
Hastanede İŞÇİ 2022-08-18 15:40:48

3 - Sürekli olarak Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile alakalı duymuş olduğumuz eleştiriler içerisinde, bazı sekreterlerin vatandaşın işlerini engellediği, gerektiği gibi üzerlerine düşen görevleri yapmadığı ve de amirleri konumundaki doktorların emir ve talimatlarına uymadıkları noktasındadır.”
Cevap: Kamu kurum ve kuruluşlardaki evraklar ve prosedürlerden tüm vatandaşlarımız sıkıntı çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir bu durum sekreterler tarafından kasıtlı yapıldığı söylemek doru değildir. Hatta olay tam tersi idarenin emirlerine göre uygulanmaktadır. Doktorlar evrak ya da diğer prosedürleri bilmeye bilir ama sekreterlere bunu uygulamaları ve yerine getirmeleri için kesin emir veren hatta yasal olmayan birçok konuda bile sekreterlere mobbing uygulayan yine idaredir. Örnek: köfteci Yusuf vakası.

Avatar
Hastane İŞÇİSİ 2022-08-18 15:43:24

4 - Gereği gibi görevini yapan sağlık personellerimizin de bulunduğunu biliyoruz. Ancak, hiç kimse belirli bir grubun nüfuzunu arkasına alarak devlet kurumları içerisindeki işleyişi bozmak hakkına sahip değildir. Amirlerinin emir ve talimatlarını kulak ardı etmek keyfiyetine sahip değildir. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bileğinin hakkıyla görevlerini icra eden sağlık çalışanlarımız bu şekilde davranışlarda bulunan çapulculara sakın ha sakın pabuç bırakmasınlar. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak, hakkı söyleyen ve hakkı savunan tüm vatandaşlarımızın yanındayız.”
Cevap: Bu hastanede çalışan sekreter diye tabir edilen arkadaşlar aslında veri giriş görevlisidir, yani kadroya o şekilde alınmışlardır. Diğer işçi arkadaşlarımızda temizlik, Hasta yönlendirme gibi kadroya alınmışlardır. Yani bahse konu olan arkadaşlarımız işçi sınıfı olarak hastanede çalışmaktadır, yine söylemek isterim %90 oranında çalışan arkadaşlarımız liyakat sahibi ve işini özveri ile yapan değil x3

Avatar
Hastane İŞÇİSİ 2022-08-18 15:44:26

4 cevabın devamı
x3 katını yapan ve amirlerinin işten çıkarma tehdidi ile yasal olmayan emir ve talimatları bile yerine getirmek zorunda kalan çapulculardır. Evet doğru çapulcuyuz biz çünkü bu memleket için ne yaparsak yapalım ayrıştırıcı zihniyete sahip insanlar tarafında yıllarca yapılan hizmete fedakarlığa bakılmaksızın ezilen, hor görülen, çapulcularız biz eğer çapulculuğun tarifi buysa öyleyiz.

Avatar
Hastane İŞÇİSİ 2022-08-18 15:44:59

5 - Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine de buradan çağrıda bulunuyoruz. Her kim kusuru ile vatandaşa zarar verirse, işini savsaklarsa gerekli hukuki prosedürleri işletin.
Cevap: Evet bu konuda halısınız ama maalesef bu konuda da yapacak pek bir şey yok çünkü bu hastanede işini savsaklayana ya da eksik yapana hukuki süreç başlatmayı bırakın tam tersi işini yapana elinden gelen fedakarlığı gösterene ceza kesilir.

Misafir Avatar
Muttalip 2022-08-18 22:49:19 @Hastane İŞÇİSİ

Poliklinik sekreteri doğru söylemiş.Uzaktan izlemekle iş yapılmış olmuyor.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Poliklinik Sekreteri 2022-08-18 21:26:38 @Hastane İŞÇİSİ

Sabahın erken saatlerinde muayene sırası almak için poliklinik önünde bekleyen yaşlı teyzeleri ve amcaları görünce çok üzülüyorum.Kendi annem babam aklıma geliyor.Gönül isterki hepsi sıra alsın muayene olabilsin,ancak kota sınırlı.Hastalar doğal olarak bu duruma isyan ediyor.Karşısında bir muatap bulup açıklama bekliyor.Kalite destek uzaktan izlemekle yetiniyor.Hastalara yaklaşıp açıklama yapamıyor.Doğal olarak tepkinin hedefinde biz oluyoruz.Suçlu kim mi?Kota fazlası sıra vermeyen mi?Açıklama yapmayan mı?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hastane İŞÇİSİ 2022-08-18 15:46:17

6 - Bizler Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak sizlerin arkasındayız. İlgili hususlar kamuoyuna duyurulur.”
Cevap: Sizin siyasi rant kavganız için yaptığınız bu açıklama halk gözünde nasıl görünür bilmem ama zaten bahsettiğiniz Çorumda sağlık hizmetlerinin gelmiş olduğu nokta kimin eseridir herkes tarafından bilinmektedir” kişi ve kişiler hastanede çalışan işçiler için pek bir gelecek vaat etmiyor ve çalışanlar tarafından da destek bulmuyor. Belki çok umursamaya bilirsiniz ama bu açıklamadan sonra çalışan arkadaşlarım açısından sizler için de durumun çok iç açıcı olmayacağını söyleyebilirim.