4 vekil ve il başkanına tepki

Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı hem muhalefet hem de iktidar milletvekilleri eleştirildi.

22 Eylül 2019 Pazar 15:39
4 vekil ve il başkanına tepki

Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, muhalefet milletvekili Tufan Köse Çorum’un sorunlarına duyarsız kalmakla eleştirilirken, iktidar milletvekilleri ve il başkanı ise kente verdikleri yatırım ve hizmet sözlerini yerine getirmedikleri için tepki gösterildi.

ÇORUM'A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş, ülke ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çorum’un üvey evlat muamelesi görmeye devam ettiğini belirten Taş, son yıllarda il geneli nüfusu azalırken, merkez nüfusunun arttığını, tedirginleğe neden olan bu durumun iş ve insan kaybı anlamına geldiğini ifade etti.

GÖÇ VERİYORUZ

Tarım ve hayvancılık politikalarının yanlışlığının göç sebebi olduğunu vurgulayan Taş, girdi maliyetlerinin artması, haksız vergiler  ve zamların üretici ve esnafı zor durumda bıraktığını belirterek, “Patron yanlış yolda.” yorumunda bulundu.

TUFAN KÖSE NEREDE?

Çorum Milletvekili sayısının 4 olmasına rağmen ne yazıkki şehirde yapılan programlarda 4 dönemdir Çorum Milletvekilliği yapmakta olan Tufan Köse’yi göremediklerini belirten Taş, “Aynı zamanda 4 dönemdir milletvekilliği yapmakta olan Sayın Tufan Köse’nin Çorum ile ilgili sıkıntı ve sorunları meclis gündemine taşıyamadığını üzülerek görmekteyiz. Oysaki Çorum halkından aldığı oyların vebali üzerinde olmaktadır.” diye konuştu.

ACEMİ BİRLİĞİ SÖZÜ NE OLDU?

İktidar milletvekillerini de daha önce verdikleri acemi birliği sözünü yerine getirmeye davet eren Taş, “31 Mart yerel seçimlerinden önce Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi, Çorum Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan, Sayın Oğuzhan Kaya, Sayın Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Sayın Yusuf Ahlatcı, Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’ı ziyaret etmişlerdi. Kendisinden Çorum’a Acemi Eğitim Birliği kurulacağı sözü alınmıştı. Ayrıca yapılacak olan Acemi Eğitim Birliği ile ilgili hiçbir ayrıntı verilmemiştir. 7 aydır bu konu ile ilgili kamuoyu hiçbir şekilde aydınlatılmamıştır. Acemi birlikleri binlerce askerden oluşmaktadır. Bunların yarıya yakını rütbeli askerdir. Bu demek oluyor ki; 1000 civarı bir askerin aylık 2 bin lira harcama yaptığını düşünürsek, her ay ortalama 2.000.000 liranın Çorum’a girmesi demektir. Bu da her gün üzülerek gördüğümüz bir esnafın işyeri kapatmasını engelleyecektir.” Şeklinde konuştu.

SÖZLERİN TAKİPÇİYİSİZ

Yeniden Refah Partisi olarak hükümetin Çorum a verdikleri sözlerin takipçisi olacaklarını belirten Taş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hükümetin vermiş olduğu sözleri realist bir yaklaşımla ekonomiye katkı sağlayacak sıralamayla yapmalarını istiyoruz. Atıl durumda bıraktıkları yatırımları acilen tamamlamalarını istiyoruz. Biz bu yatırımlara ümmet malı, tüyü bitmemiş yetim hakkı olarak bakıyoruz. Bu konularla alakalı halkımız adına sürekli takipte olacağız. Allah’ın izniyle halkımıza iyi ki Yeniden Refah Partisi var dedirteceğiz. Gelecek olan ilk seçimlere kadar yıkıcı değil yapıcı, suçlayıcı değil çözümcü, çirkin değil güzel, muhalefetin nasıl yapılacağını öğreteceğiz. İlk seçimlerden sonra İktidar olarak faizsiz ekonomi, tarıma dayalı ekonomi, adil düzene dayalı yönetim anlayışını göstereceğiz.”

Son Güncelleme: 23.09.2019 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mutlu 2019-09-23 07:45:32

Önce siz kendinize düzen verin
Adam kayırma devlet düşmanlığından vaz geçin