Ahlatcı duyurdu, konutlar 1 Temmuz’da teslim

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Yusuf Ahlatcı, Sılmkent'te yapılan TOKİ konutlarının 1 Temmuz'dan itibaren teslim edileceğini duyurdu.

27 Nisan 2023 Perşembe 15:57
Ahlatcı duyurdu, konutlar 1 Temmuz’da teslim

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Yusuf Ahlatcı, seçim çalışmaları kapsamında Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Hıdır Kınıklı ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin seçim beyannamesinde ekonomi alanında verdiği vaatlerle ön plana çıktığını belirten Ahlatcı, direkt vatandaşın cebine yansıyacak olan bu vaatler arasında gencinden yaşlısına, emeklisinden ev hanımına çok sayıda kişiye sağlanacak yeni destek programlarının bulunduğunu söyledi.

Emeklilerin hizmetkârı olacağını belirten Ahlatcı, bir emekli evladı olarak emeklilerin eksiklerini, istek ve taleplerini bildiğini kaydetti.

AHLATCI'DAN EMEKLİLERE TOKİ MÜJDESİ

Çorum'da Silmkent’te yapılan TOKİ evlerini bekleyen emeklilere müjde veren Ahlatcı, evlerin 1 Temmuz'dan sonra teslim edilmeye başlanacağı bilgisini paylaştı.

‘EMEKLİYE SAYGI BOYNUMUZUN BORCU’

İnsanoğlunun uzun hayat yolculuğunun önemli dönüm noktalarının bulunduğunu anlatan Ahlatcı, okula başlamak, işe girmek, evlenmek, çocuklarının mürüvvetini görmek ve emekli olmanın bunlar arasında olduğunu söyledi. Emekliliğin hayattan kopmak değil, hayatın yeni bir evresine başlamak olduğunu belirten Ahlatcı, ömrünün en güzel, en verimli senelerini ailesine, ülkesine, milletine hizmet yolunda harcayan emeklilerin baş tacı olduğunu belirterek,"Hayatınızın ikinci baharında sizin yanınızda olmak, sizlere hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Emek sahibi, emek vermiş kişi anlamına gelen, emeklisine saygı duymak bu milletin her ferdinin boynunun borcudur. Çünkü sizler aile hayatımızın, mahalle hayatımızın, sosyal hayatımızın güvenceleri, toplumumuzun sağduyu adreslerisiniz" dedi.

EMEKLİLERE TAM DONANIMLI SAĞLIK HİZMETİ

Salgın döneminde dünyanın pek çok yerinde emeklilerin âdeta ölüme terk edilirken, Türkiye'de üzerine en çok titrenilen kesim olduğunu anlatan Ahlatcı, aynı şekilde Türkiye'nin modern hastaneleri ve Genel Sağlık Sigortası sistemi ile dünyanın en güçlü sağlık alt yapısının en çok emeklilere hizmet verdiğini vurguladı.

‘SOSYAL ALANLAR EMEKLİLERİN EMRİNDE’

Parklarla, yeşil alanlarla, yürüyüş parkurlarıyla, açık hava, spor tesisleriyle, şehirlerdeki imkânların öncelikle emeklilerin emrinde olduğunu dile getiren Ahlatcı, geçen ay yürürlüğe giren emeklilik düzenlemesiyle 2 milyon 250 vatandaşı yaş engelinden kurtararak bu geniş aileye katılma imkânı sağladıklarını hatırlattı.

EMEKLİLER İÇİN YAPILANLARI TEK TEK SIRALADI

Hayatın en ağır yüklerini geride bıraktıktan sonra emeklilik dönemini rahatça sürdürmenin, bunun için gereken imkânlara sahip olmanın emeklilerin hakkı olduğunu dile getiren Ahlatcı, bunun da elbette emekli maaşıyla yapılacağını anlattı. Türkiye'de geçmişte emekli maaşlarının kötü bir seviyede olduğunu hatırlatan Ahlatcı, şöyle dedi: "Hükûmete geldiğimizde 66 lira, yani o günkü kurla ancak 50 dolara tekabül eden emekli maaşı alan insanlarımız vardı. Türkiye'nin, geçtiğimiz 20 yılda sağladığı büyümeden, zenginlikten, emeklilerimiz de istifade etti. En düşük emekli maaşını son düzenlemeyle 7 bin 500 liraya, yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. Aynı dönemde asgari ücreti 184 liradan 8 bin 500 liraya, engelli aylığını 25 liradan 2 bin 400 liraya, 65 yaş aylığını yine 25 liradan bin 900 liraya çıkardık. PTT aracılığıyla talep eden emeklilerimizin maaşlarını evlerinde alabilmelerini sağladık. Emeklilikle ilgili işlemlerin pek çoğunun elektronik devlet üzerinden yürütülebilmesini temin ederek kurumlardaki yığılmaların önüne geçtik. Memurların ek göstergelerinde yaptığımız yükseltmelerden emeklilerimiz de yararlandı. Tarihimizde ilk defa emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemesini biz başlattık. İlk olarak 2018 yılında Ramazan ve Kurban Bayramlarında biner lira olarak başlayan bu ödemelerin tutarını önce bin 100 liraya, şimdi de 2 bin liraya çıkardık”

Son Güncelleme: 28.04.2023 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melek Başkaya 2023-05-20 00:48:09

Ben Çorum merkez kurucayda 2/ 1 kurdan zemini katsn ev çıktı peşinatı yatırdım halkbankası Bir sürü kağıt imzaladım aha bu gün aha yarın 4 yıl oldu bekliyorum her Zaman biri cikyo şu gün vercgiz diyo tekrar vaz gecyolar ben ev sahibiyle kötü oldum cik diyo ev biti diye cikmyorum şimdi de temuzda diyorlar inşAllah yine yalan çıkmazlar

Avatar
Sinan gökay 2023-06-14 14:15:33

Temmuz ayi yaklasiyor bi haber yokmu teslimle alakali