AK Parti’de bayramlaşma ikinci gün

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, yaptığı açıklamada, Çorum Belediyesi ve AK Parti’de bayramlaşma merasimleri hakkında bilgi verdi.

11 Ekim 2013 Cuma 15:21
AK Parti’de bayramlaşma ikinci gün

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, yaptığı açıklamada, Çorum Belediyesi ve AK Parti’de bayramlaşma merasimleri hakkında bilgi verdi. Ceylan, Çorum Belediyesi’nde bayramlaşmanın bayramın ikinci günü saat 13.30, AK Parti’de ise 14.30’da yapılacağını duyurdu.

Ceylan, toplumsal birlikteliğin daha derinden yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu ve coşkusunu milletçe hep birlikte yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: “İslam dini Müslümanlara iki bayram hediye etmiştir. Bunlardan Kurban Bayramı’nı kutlayacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kuran, Allah için maddi fedakarlık yapmak ve bu vesileyle de Allah’a yaklaşmak gayesini taşıyan bir ibadettir. Kurban kelime anlamı ile de yakınlaşmak demektir. Kurban kesmek Allah’a yakınlaşma gayesiyle onun rızası için kurban edilmesi mümkün olan hayvanlardan kesmektir. Kesilen kurbanın akan kanı ile birlikte sahibinin günahlarından bağışlanacağı da Peygamberimiz (S.A.V.) tarafından müjdelenmiştir. Umutları canlandıran, hepimizi kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar toplumsal huzuru pekiştiren anlamlı günlerdir. İyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar ortak değerlerimizi güçlendirmenin aramızdaki bağları geliştirmenin vesilesidir. Bayramların güzelliğini, anlamını ve değerini birkaç bayram günüyle sınırlı tutmayarak yaşamın her aşamasında ve tüm insani ilişkilerimize yansıtmalıyız. Hepimiz için çok büyük anlamlar taşıyan birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk barış ortamı oluşturan bu bayramı dayanışma ruhumuzu kardeşlik bağımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz.

Yardımlaşma duygularının en yoğun olarak yaşandığı kurban bayramında, bayramların getirdiği güzel duyguların ailelerimiz ve tüm sevdiklerimizin hayatlarının her anına yansıması dileğiyle; hemşerilerimizin, milletimizin, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi temennisiyle daha nice bayramlar dilerim.”







Son Güncelleme: 11.10.2013 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.