Alayını evlerine göndereceğiz

05 Eylül 2021 Pazar 19:18
Alayını evlerine göndereceğiz

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de siyasetin iş, aş ve hizmet siyaseti yerine nasıl seçilebileceğinin hesabını yaptığını belirterek, "Alayınızı evlerinize göndereceğiz." dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Çorum'a gelen Sarıgül, "Çorum’un kültür turizmi açısından da son derece zengin bir ilimiz olduğunu biliyorum. Ancak ne havaalanı ne de demiryolu var. Rize’ye  havaalanı yapılıyorsa Çorum’a da yapılsın." dedi.

Sarıgül, Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleşen partisinin Çorum 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Çorum'a havalimanı inşa etmek, Çorum halkını demiryoluna kavuşturmak, Çorum teknoloji bölgesini tamamlamak, Çorum çiftçisinin sulama sorununu Obruk Sulama Kanallarıyla çözmek inşallah bize nasip olacak. Ticareti, sanayiciliği bilen, çalışkan Çorumluları devlet yatırımlarıyla desteklemek ve Çorum’u daha zengin, daha güçlü ve her alanda daha gelişmiş yapmak inşallah bize nasip olacak."dedi.

Türkiye’nin her ilinin yaşadığı sorunları Çorumlular da yaşadığının altını çizen Sarıgül, “Çorum’da işsizlik var, yoksulluk var, geçim sıkıntısı var, çevre kirliliği var. Çorum’un ve ülkemizin sorunlarını konuşacak olan, çözecek olan siyasilerdir. Bizim siyasiler ne yazık ki iş siyaseti, aş siyaseti, hizmet siyaseti yapmıyorlar. Nasıl milletvekili olurum?  Bir dönem daha nasıl seçilirim? Koltuğumu nasıl korurum? Bunu düşünüyorlar.

Bir bakıyorsunuz; Ankara’dan listeye girmiş bir bakıyorsunuz Adana’dan. Bir dönem İstanbul’dan, bir dönem İzmir’den, bir dönem Bursa’dan bir dönem Antalya’dan seçiliyor. Türkiye’nin başına dert olan bir lobi var. O da siyaset lobisidir. Bu lobide delege ağaları var, anasından milletvekili olarak doğanlar var. Genel Başkanın etrafına çöreklenenler var. Partilerini, sadece milletvekili seçilecek yer olarak görenler var” diye konuştu.

İŞ, AŞ,HİZMET SİYASETİ

Hiç kimsenin 4 dönem, 5 dönem, 6 dönem, 7 dönem, 11 dönem milletvekilliği yapamayacağını ifade eden Sarıgül, ülkenin en önemli meselesinin siyasetin düzelmesi olduğunu kaydetti. Siyaset düzelmeden hiçbir şeyin düzelmeyeceğini belirten Sarıgül, şunları söyledi: “Bir ülke düşünün ki; yangın çıkmış, sel olmuş, sınırları yolgeçen hanına dönmüş. Meclis ne yapıyor? Meclis tatil yapıyor. Böyle şey olur mu? Türkiye’nin ihtiyacı para pul değildir. Vicdanlı yöneticilerdir
Ülkeyi yönetenler çok iyi yönettiklerini söylüyorlar. Şahlandık, uçuşa geçtik diyorlar. Ama şahlanan elektrik faturaları oluyor, uçuşa geçen gıda fiyatları oluyor. Doğalgaza dün yine zam yapıldı.

Kış geliyor ve millet kara kara  düşünüyor. Ben her gün bir ildeyim, halinden memnun olan kimse yok. 20 yıldır ülkeyi yönetenler, bu kötü tabloya rağmen, yoksulluğa, işsizliğe razı olalım, haksızlık karşısında susalım istiyorlar. Yoksulluğa, işsizliğe, haksızlığa razı olamayız. Bu bozuk düzeni kabul etmeyiz.

Ben hep söylüyorum, diyorum ki; Evet, Türkiye'de çok sayıda parti var . Ama bu partilerin hepsi aynı. Resim aynı resim, sadece çerçeve değişik… Bu partiler eski düzenin partileridir. Bu partiler sorunlara palyatif çözümler öneriyorlar.
Biz sorunlara köklü çözümler arıyoruz .Biz, sivrisineklere ilaç sıkmaya değil, bataklığı kurutmaya geliyoruz. Biz Çorumlu’nun, derdine derman olmaya  geliyoruz.

Bismillah diyerek yola çıktık. Köylerde, evlerde, sokaklarda, atölyelerde, bağda, bahçede, tarlada olmaya devam edeceğiz. Bütün yol arkadaşlarımdan ricam şudur; TDP olarak; Kutuplaşma, ayrı gayrı bitsin istiyoruz.Biz bu ülkenin insanıyız. Bu toprakların çocuğuyuz. Farklı partilere oy verebiliriz. Farklı kökenlerden gelebiliriz.

Ama biz ayrılamayız. Cami de bizim, cem evi de bizim, Ramazan Ayı da bizim, Muharrem Ayı da bizim. Semah da bizim, zılgıt da bizim, halay da bizim, horon da bizim. Gittiğimiz yerlere, oy almaya değil; Selam almaya, gönül almaya gidelim,
Dert dinlemeye gidelim. Kimseyi ötekileştirmeyelim, kimseyi ayırmayalım, kimseyle münakaşa etmeyelim. Bizim partimizin dili sevgi dilidir. Bizim kavgayla işimiz olmaz.

Biz siyasi laf ebeliğinden değil, hizmet yarışından yanayız. Bütün yol arkadaşlarımdan, bu anlayışla, bu heyecanla çalışmalarını istiyorum. Sizi, elinizden gelenden daha fazlasını yapmaya çağırıyorum. Allah’ın izniyle, Türkiye’yi varlığa, adalete ve huzura biz kavuşturacağız. Çorum Kongremiz, hayırlı ve uğurlu olsun. Yolumuz ve talihimiz açık olsun."

KAYNAK: YUSUF ÇINAR/ÇORUM DHA

Son Güncelleme: 05.09.2021 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum'lu 2021-09-05 21:22:32

Çorum Havaalanı sadece Yolcu Taşımacılığı için olmamalı, Çorum HAVAALANI KARGO Uçaklarının kullanımı için yapılmalı, İhracat yapan Çorum için Havaalanı da, Demiryolu da şart şart şart. Anlayana.....

Avatar
Htc 2021-09-05 20:04:39

Aklı başında öngörebilen siyasetçi lazım. Çorum a gelen neredeyse bütün siyasilerden buna iktidar da dahil havaalanı zırvalığını bırakın artık! En güzel örnek Kütahya ( zafer havaalanı) sadece siyasi rant uğruna yap işlet devret istemiyorum. Çorum’un ne ekonomi yapısı , ne kültürel yapısına milyon dolarlık yatırım yanlış, Vergilerimizin savrulmasından başka bi şey değil ÜZGÜNÜM!!

Avatar
Ramiz dayı 2021-09-06 07:09:04

Çorum dan alınan vergiler Yozgat'a savruluyor yeğen.

Avatar
Nuri 2021-09-06 03:42:41

Ne diyon kardeşim, niye yapılmasın niye yazık,çorum küçük bir il mi sanayisi yok mu?

Avatar
Emekli damat 2021-09-10 01:10:00

Ne evlerine mi gidecekler... Oysa ki Çorum'da ve Sungurlu'da memleketin en iyi cezaevi var. Hesap vermeden eve gitmek. Çorum'da kazanılan para ile İstanbul'da ticaret ve hovardalık yapmak... Araya giden daireler... Ve daha neler neler. Hesap vermeden nereye

Avatar
HTC'YE CEVAP 2021-09-06 11:23:05

HTC 'YE CEVAP...........


HÜKÜMET YANLIŞ YATIRIMLAR YAPARSA BİZİM VERGİLERİMİZ ÇARÇUR OLUR. HÜKÜMET SANAYİSİ, İHRACATI TAVAN YAPMIŞ İLLERRE HAVAALANI VE DEMİRYOLU YAPMALI, SAÇMA SAPAN YERLERE YAPMAMALI, YANLIŞ YATIRIMLARI YAPARSANIZ BALON GİBİ ELİNİZDE PATLAR. ÇORUM GİBİ İHRACAT LİDERİ ŞEHİRLERE HAVAALANI VE DEMİRYOLU ŞARTTIR, ŞART. HAVAALANI VE DEMİRYOLU KARGO TAŞIMACILIĞINDA EN ÖNEMLİ ULAŞIM ARACIDIR. ÇORUM İÇİN HAVAALANI VE DEMİRYOLU ELZEMDİR. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM..........

Avatar
Htc 2021-09-07 07:22:10

Sadece Çorum değil, 20 yıldır Türkiye uyuyor ??

Avatar
HTC'YE CEVAP 2021-09-07 11:24:20

Liyakat sahibi insanlara görev vermezsen TÜRKİYEM'DE saçma sapan yönetilir. TÜRKİYE'DE adamcılık var, o onun adamı, bu bunun adamı, şu şunun adamı. TÜRKİYE hep adamcılıktan kaybetti,işi bilenler hep kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.