Aşgın mutfağa girdi

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Gluetensiz Mutfağa girdi.

24 Mart 2019 Pazar 22:50
Aşgın mutfağa girdi

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, gluetensiz mutfağa girdi.

AK Parti adayı Aşgın, beraberindeki heyetle birlikte glutensiz mutfağı inceledi.

Ziyarete Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış ziyarete ev sahipliği yaptı.

Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket’ Projesi kapsamında kurulan ‘Glutensiz Mutfak’ ve Çorum Belediyesi’nin getirttiği glutensiz un hakkında bilgi alan misafirler, daha sonra proje kapsamında eğitim alan kursiyerlerle görüştü.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir’in yeni görevini kutlayan Halil İbrahim Aşgın, Türkiye’de belediyelerin Çölyak ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bir araştırma yaptığını, yerel yönetimlerin yapması gereken faaliyetleri incelediğini ve göreve gelirse bu konuda çok faydalı çalışmalar yürütebileceğini söyledi. Glutensiz ekmek ve diğer glutensiz ürünlere ulaşımın daha kolay ve ucuz olması gerektiğini belirten Aşgın, imkanlar doğrultusunda bu konularda çözüm bulacaklarını belirtti. Glutensiz ürünlerin test edilmesi, Çölyak hakkında fikir alış verişi ve ortak yapılabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ile devam eden ziyaret, çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Glutensiz Şef Süleyman Engin ile yakın olarak ilgilenen Halil İbrahim Aşgın, bu güzel proje aracılığı ile Çorum’da kursiyerlere eğitim vermesinden dolayı Şef’e teşekkür etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çölyak Derneği BaşkanıFatma Müjgan Demir, şöyle dedi; ” Kısa süre önce AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın Bey ve AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu Bey derneğimize gelerek Çölyaklılar ile görüşüp dertlerini dinlemişlerdi. Yerel yönetimlerin çölyaklılara yönelik yapabilecekleri hizmetler hakkında bizden bir rapor hazırlamamızı istediler. Biz de bir çalışma gerçekleştirip kendilerine sunduk. Umarım bunların hayata geçirilmesi şansımız olur ve Çorum Çölyaklılar için çok daha iyi noktalara gelir. Özellikle eğitim süreci tamamlandıktan sonra Glutensiz Mutfağımızı kuracağımız yer konusunda kendilerinden destek istediğimizi belirtmek istiyorum. Bu naif ziyaretlerinden dolayı AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve birlikte gelen kıymetli misafirlerimize , ayrıca bize eşlik eden ev sahibimiz İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış ve projemizin her safhasında bize destek olup rehberlik eden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’a teşekkür ederim.”

Son Güncelleme: 24.03.2019 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.