Aydoğmuş’a suç duyurusu

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Av. Ercan Daşdan, AK Parti Çorum eski Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

07 Ekim 2013 Pazartesi 14:58


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Av. Ercan Daşdan,  AK Parti Çorum eski Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapan Daşdan, AK Parti Çorum eski Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, kişisel sosyal paylaşım sitesinde bir takipçisi ile yaptığı yazışmada,  okullarda andımızın kaldırılması konusunda "Bugüne kadar Türklüğümün hiç bir faydasını görmedim"  şeklinde sözler sarf etmişti.

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, Aydoğmuş’un sözünü yargı taşıdı.. Bugün saat 14.00'de Çorum Adliyesi’ne giden Daşdan,  Aydoğmuş hakkında suç duyurusunda bulundu.


Necip Fazıl'ın Mürşidi Seyyid Abdülhakim Arvasi'nin sözü ile cevap verdi;

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti 23. Dönem Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş’un sosyal paylaşım sitesinde “Bugüne kadar Türklüğümün bir faydasını görmedim”  şeklinde yaptığı açıklamanın hem yerel hem de ulusal manada büyük yankı bulduğunu, bu sözler üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet dilekçesi vererek cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Daşdan, açıklamasında şöyle dedi; “Öncelikle belirtmek isterim ki, Cenabı Allah bizleri Türk Milletinin bir mensubu olarak yaratmıştır. Türklük bu milletin ortak cevheri olup, ırkı hiçbir zaman önceliğine almamıştır. Türklük; müşterek unvanımız, ucu asırlar öncesine giden, derin bir kaynaşma ve birleşme kültüründen ilhamını alan, milletimizin ilelebet şerefle taşıyacağı ismidir.Bu nedenle Türklük yarar-zarar değerlendirmesine tabi tutulacak, maliyet hesabı yapılacak bir şey değildir, olmamıştır ve olmayacaktır.

Buradan Cenab-ı hakka bizleri bu milletin mensubu olarak yarattığı için bir kez daha şükrediyorum. İslam’ın sancaktarlığını yapmış olan Türklüğümle gurur duyuyorum.

Kimse kusura bakmasın, bu topraklarda yaşıyor bu toprakların ekmeğini yiyorsak,  kimsenin kutsal değerimiz olan Türklüğümüze hakaret etmesine, aşağılamasına ve itibarsızlaştırmasına asla müsaade etmeyeceğimizi buradan belirtmek istiyorum.

Birileri bir faydasını görememişse de, bizler Türklüğümüzden, Türk olmaktan onur duyduk, şeref duyduk, gurur duyduk.”

Daşdan, açıklamasını Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in bir sözü ile noktaladı;

“Ben bir “seyyid”im.

Yani bu demektir ki Türk değilim.

Ama yeryüzünde bütün Türkler silinse, üç Türk kalsa biri ben olurdum.

İki Türk kalsa yine biri ben olurdum.

Son Türk kalsa da yine ben olurdum.

Çünkü Türkler olmasa bugünkü mânâda İslâmiyet de olmazdı.”

 




Son Güncelleme: 07.10.2013 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.