Babacan: 'Çorum'un hakkı yeniyor'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum'un hakkının yendiğini savunarak, mazeret üretmeye gerek olmadığını açıkladı.

11 Mart 2024 Pazartesi 21:12
Babacan: 'Çorum'un hakkı yeniyor'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum'un hakkının yendiğini savunarak, mazeret üretmeye gerek olmadığını açıkladı.

Çorum’u ziyaret eden ve Anitta Otel’de Çorum Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Özdemir, İl Başkanı Zehra Sucu Benli ve ilçe belediye başkan adayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ali Babacan, genel ve yerel gündeme ilişkin konuşurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Çorum'un ihracatta öne çıkan il olduğunu hatırlatan Babacan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“HAVALİMANI NEREDE? YOK. HIZLI TREN NEREDE? YOK.”

“Çorum, tüm Karadeniz bölgesindeki 18 il içerisinde, ihracatta 1. sırada olan ilimiz. ‘Anadolu Kaplanı’ diye bir tabir varsa herhalde bu tabire en çok yakışan il çorum. Ülkeye milyar dolarlık ihracat getirisi kazandırıyor. Tarım nohut, mercimek, şekerpancarı, ayçiçeği, soğan; hepsi burada. Ama iktidar bu kente gereken yatırımı yapıyor mu? Çorum’un ülkeye verdiğini, ülkeye kazandırdığını, iktidar Çorum’a verebiliyor mu? Havalimanı nerede? Yok. Hızlı tren nerede? Yok. Otoban? Yok."

“BİR TİCARET MERKEZİNİN LOJİSTİKSİZ OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ MÜ?”

“İktidarı değiştirmek elbette bu seçimlerde elimizde değil; ama uyarmak elimizde. Türkiye’ye dolar kazandıran bir kent, bu kadar yatırımsız bırakılamaz. Siz hiç bir ticaret merkezinin lojistiksizolduğunu gördünüz mü? Göremezsiniz arkadaşlar, yüz yıl önceye gidin, yine göremezsiniz. Eğer önemli bir ticaret merkeziyse mutlaka onun lojistiği sağlanmıştır. Liman yapılmıştır, yollar yapılmıştır.

‘ÇORUM VE ÇORUMLUNUN HAKKI YENİYOR’

Çorum ziyareti kapsamında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çorum’un ülkeye verdiğini, iktidarın Çorum’a veremediğini belirterek, Çorum ve Çorumlunun hakkının yendiğini ifade etti.

Çorum’da iktidara sarı kart gösteren Babacan, 31 Mart’ta milletin iktidara sarı kart göstereceğini, genel seçimlerde ise kırmızı kart göstererek oyun dışı bırakacağını söyledi.

Çorum’un sanayi ve tarım ve bir tarım kenti olduğunu, ihracatta Karadeniz’de birinci Türkiye’de ise 18.il olmasına rağmen Çorum’un ülkeye verdiğini, iktidarın Çorum’a veremediğini belirten Babacan, Çorum ve Çorumlunun hakkının yendiğini ifade etti. Babacan, DEVA Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Özdemir'e destek istedi.

Toplantıda DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Zehra Sucu Benli de bir konuşma yaparken, Belediye Başkan Adayı Yunus Emre Özdemir ise projelerinden bahsetti.

Son Güncelleme: 11.03.2024 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 2024-03-11 23:19:47

Yazıııık. DEVA bu mu? 20 kişi oturmuş seçim çalışması yapıyorlar. Boşuna yorumlayın özel işinizi aksatmayin. Size Deva dan ekmek yok

Avatar
hasan 2024-03-12 07:47:29

Neden miting yapmamış ki??? mitingler yasaklandıda bizim mi haberimiz yok?

Avatar
Ahmet 2024-03-12 10:16:58

Daha kendi derdinize deva olup 50 kişi toplanamamışsınız.

Avatar
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar 2024-03-12 10:24:42

ALİ BABACAN İKTİDAR DÖNEMİNDE BAKAN İKEN, NEDEN BAKANLAR KURULU TOPLANTILARINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YÜZÜNE BUNLARI SÖYLEYEMEDİN. HEPİNİZ AYNISINIZ.AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNİ. ÇORUM’A HİÇ BİR SİYASİ PARTİNİN ZERRE KADAR FAYDASI OLMAMIŞTIR.ÇORUM SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANAN BİR ŞEHIR’DIR. SENENLERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR.SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUM’LULAR DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA…..

Avatar
YİNE BEN 2024-03-12 12:31:05

İZDİHAM OLMUŞ ...İYİ Kİ GİTMEMİŞİZ.. GİT ALİ GİT BURDA OYNAYACAĞIN TOP YOK..ALİ GİT KUMDA OYNA CHP SENİ YETERİ KADAR OYNADI TOPSUZ KALDIN ALİ CİN ALİ.....

Avatar
Taraftar 2024-03-12 12:40:39

Yazık bu partinin peşinden gidenlere 15 milletvekili olan partinin görüntüsüne bakınca bayi toplantısı bundan kalabalık olur herhalde,sayıda ayrı bir konuda.

Avatar
Yanlış tren 2024-03-13 04:30:34

ALİ bey hakettiği değeri göremeyenler için daha güzel bir yaşam için mücadele veren gayet düzgün ve dürüst bir kişiliktir...O da biliyor olanı ama karınca misali ateşi söndüremese de doğru olanı yapıyor Allah'ın izniyle inşAllah.Eleştirmekle kul hakkına girmek arasında çizgi saydam bir cam misalidir

Misafir Avatar
crm 2024-03-13 19:35:19 @Yanlış tren

altı+bir masanın ortağı olarak kişiliği NET bir şekilde ortaya koymuştur.
buda tıpkı A.Davutoğlu gibi siyaset çöplüğünde çoktan yerini almıştır. Milletin gözünde YOOK hükmündedir. NOKTA.

Beğenmedim! (1)
Avatar
He hee 2024-03-13 18:19:18

Bir tek Dewitoglu görüyor gercekleri.Oda yanlış goruyor