Bağcı’dan maden işçilerine iyi haber

Çelikler Alpagut-Dodurga Kömür İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Gürler...

21 Temmuz 2015 Salı 17:15
 Bağcı’dan maden işçilerine iyi haber


Çelikler Alpagut-Dodurga Kömür İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Gürler, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Cahit Bağcı’yı TBMM’de ziyaret ederek 25. Dönemde Milletvekili olarak seçilmesinden dolayı tebrik etti.


Milletvekili Bağcı  ile Genel Müdür Gürler, Dodurga madeni hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.


Milletvekili Bağcı, yaptığı açıklamada, maden ocağında tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlatarak, “Ailesi, akrabaları, köyü tamamen madenci olan, bir madenci çocuğu olarak yöremizdeki madenin emniyet tedbirleri alınmış olarak tekrar açılmasından yanayız. Bu konu ile ilgili olarak dün Çalışma Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Ahmet Erdem ile de görüşerek bilgi aldım. Soma ve Ermenek faciaları sonrası oluşan yeni durum ve TKİ ve Çalışma Bakanlığınca yapılacak yeni mevzuata göre tedbirlerin bir an önce alınmasını arzu ediyoruz” dedi.


Çelikler Holding’in işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi hususundaki taleplerine duyarlı yaklaşarak hemen ödemesi nedeniyle teşekkür eden Bağcı, Genel Müdür Hüseyin Gürler’den mevcut durum ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gürler, açıklamasında şu bilgileri verdi: “Yeraltında çalışan 190 işçimize çıkış verilmiş ve kıdem tazminatları ödenmiştir. Şartları tutanların hepsinin işsizlik sigortasından yararlanmaları için evrakları ve işlemleri için sizin de talebiniz ve takibinizle İŞKUR’a yardımcı olunmuştur. Biz yeraltını çalıştırmak istiyoruz. Ancak gerek TKİ gerekse Çalışma Bakanlığının düzenlemelerini bekliyoruz”


Milletvekili Bağcı, geçmişte maden  işçilerine verdikleri sözü hatırlatarak, “27 Aralık 2014 günü Dodurga Kaymakamımız Muhammed Emin Elmalı, o zamanki İl Başkanımız Ahmet Sami Ceylan, İl Başkan Yardımcımız Rumi Bekiroğlu, Dodurga Belediye Başkanımız Mustafa Aydın ve Dodurga İlçe Başkanımız Abdullah Uysal ile birlikte işçilerle Dodurga Kayabaşı Kültür Salonunda bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda işten çıkartılan işçilerin talepleri dinlenmiş ve sorularına cevaplar verilmiştir. O gün de ifade edildiği gibi, madencilerin sorunlarını en iyi bir madenci çocuğu anlar. Sizi mağdur etmeyeceğiz. Boynunuz büyük olmayacak. Sizin temsilciniz olarak sorunlarınızı hem TBMM’de hem de partimizde dile getirecek, hakkınızı arayacak ve koruyacağız demiştik. Ayrıca Hiç kimsenin iş için Dodurga’yı terk etmesini istemiyoruz. O nedenle yeraltı açılana kadar işçilerimizin yerüstünde uygun yerlerde çalıştırılması için tekrar işe alınmalarını istiyoruz. Bu konuda yardımcı olacağımı, işten çıkarılan 200’e yakın işçi ve aileleri ile Dodurga’da yaptığım toplantıda, seçim sonrası ziyaretlerimde ve bayramlaşmada hemşerilerime söz verdim.” Şeklinde konuştu.


Çelikler Kömür Genel Müdürü Gürler ise, Bağcı ve AK Parti teşkilatlarının talebinin  değerlendirildiğini ve 100’den fazla işçinin yerüstünde çalışmak üzere işe alımının planlandığını söyledi. Halen 280 kişi ile faaliyetlerine devam eden yer üstü kömür madeninde çalışan işçi sayısının 400’e ulaşacağını kaydetti.


Milletvekili  Bağcı ise, “Bu sevindirici haberi hem basın aracılığıyla hem de yarın bizzat Dodurga’ya giderek işçilerimize müjdeleyeceğim. Bir an önce işe başlamalarını istiyoruz” dedi.



Son Güncelleme: 21.07.2015 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan köse 2015-07-21 21:14:16

Biz yer üstü sigortasını ne yapalım sayın vekili m bize yer altı sigortası lazım

Avatar
Zekeriya kaya 2015-07-22 02:35:11

İşsizlik parasını alamayan madencilerin mağdur olmaması için ne yaptınız efeler ha bide Dodurga alpagut tutuş un gençlerinin çoğu gurbet te zamanında binlerce kişinin ekmek yediği ocağın kapasitesi 400 kişi mi??!#