Bakan talimat verdi, muhtarlar alkışladı

AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, İskilipli muhtarların millet bahçesi talebini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü arayarak çözdü.

22 Ocak 2022 Cumartesi 22:25
Bakan talimat verdi, muhtarlar alkışladı

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un İskilip ilçesinden gelen mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

HER MAHALLE SORUN VE TALEBİNİ ANLATTI

Yapılan açıklamaya göre, toplantıya Çorum Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, Merkez Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli ile birlikte İskilip Bahabey Mahallesi Muhtarı İbrahim Tabakoğlu, Mutaflar Mahallesi Muhtarı Hamdi Genccan, Uludere Mahallesi Muhtarı İbrahim İpekçi, Meydan Mahallesi Muhtarı Alaattin Çoğal, Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Singer, Sakarya Mahallesi Muhtarı Metin Çikrik, Yeni Cami Mahallesi Muhtarı Cengiz Arslan, Erenler Mahallesi Muhtarı Murat Sak, Hacı Piri Mahallesi Muhtarı Erol Mastan, Kale Mahallesi Muhtarı Rüstem Kılpelit, Tabakhane Mahallesi Muhtarı Ali Sarar, Ulaştepe Mahallesi Muhtarı Yunus Kırkıncı, Büyükbaş Mahallesi Muhtarı Sait Lekealmaz ve Ekizoğlu Mahallesi Muhtarı Halil Kiraz katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhtarlara verdiği değerden dolayı teşekkür eden İskilipli muhtarlar, ilçelerinden tespit ettikleri sorunları Milletvekili Ceylan’a ilettiler.

TOKİ, MYO BİNASI, KALE, GÖLETLER...

İlçelerinde TOKİ eksikliği, Meslek Yüksekokulu inşaatı, Kale’nin restorasyonu, kargın Göleti, doğalgaz hatlarıyla ilgili yaşanan sıkınlar, dere yatakları, bazı okulların tadilatı, elektrik hatları ile ilgili sorunlar, millet bahçesi eksikliği, bazı mesire alanlarının düzenlenmesi gibi ihtiyaçları aktaran mahalle muhtarları, gençlik merkezi, yüzme havuzu, güreş eğitim merkezi gibi yatırımların kazandırılmasından dolayı katkıda bulunanlara teşekkür ettiler. Özellikle doğalgaz yatırımının ilçeye kazandırılmasından dolayı büyük bir şükran borçlu olduklarını dile getiren muhtarlar, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

4 İLÇEYE DAHA DOĞALGAZ

Muhtarları dinledikten sonra aktarılan sorunları ilgili kurum yetkililerine ileten Milletvekili Ceylan, muhtarların vatandaşlar ile devlet arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlendiğini belirtti. Ceylan, muhtarların her konudaki talebini yerine getirmeyi de bir vazife olarak gördüğünü kaydetti. İskilip’in dertleriyle dertlenen muhtarların aktardığı sorunların çoğunu bildiğini ve yakından takip ettiğini anlatan Ceylan, “İskilip bizim için çok önemli. İskilip, bizi her seçimde destekledi. O nedenle İskilip’e hizmet bizim boynumuzun borcudur” dedi.

20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde İskilip’e önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Ceylan, özellikle de 100 yılın yatırımı olarak gördüğü doğalgaza İskilip’in kavuşturulduğunu hatırlattı. Ceylan, Çorum’da doğalgaz olmayan Bayat ve Uğurludağ’a 2022, Boğazkale, Ortaköy ve Kargı’nın ise 2023 yılında doğalgaza kavuşacağını da dile getirdi.

İSKİLİP DOYANA KADAR TOKİ KONUT YAPACAK

TOKİ konusunda ise 3 kez talebe çıkılmasına rağmen talep gelmediği için vazgeçildiğini hatırlatan Ceylan, “TOKİ benim içimde bir uhde idi. Şükürler olsun ki belediye başkanı ile de istişareli bir şekilde çalışma yürütülerek önemli bir aşamaya gelindi. Şu anda yeri belli, İskilip TOKİ’ye kavuşacak. Sizlere düşen talebi artıracak çalışmalar yapmanızdır. Size söz veriyorum, İskilip doyana kadar TOKİ konut yapacaktır. İskilip’i geliştirmek, güzelleştirmek ve büyütmek için çalışacağız. Yerelde cumhur ittifakını temsilen belediye başkanımız, Ankara’da da bizler İskilip için çalışıyoruz. Çünkü, İskilip 20 yıldır Cumhurbaşkanımızın yanında durdu. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı. Bizlerin de İskilip’imiz için ne gerekiyorsa yapacağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.

TIMARLI SULAMA PROJESİ BU YIL BİTİRİLEBİLİR

Kargın Göleti başta olmak üzere İskilip’e yapılan ve yapılacak olan sulama tesisleriyle ilgili de gelişmeler hakkında bilgileri paylaşan Ceylan, özellikle sulu tarıma büyük önem verdiklerini söyledi. AK Parti iktidarı öncesinde Çorum’da arazilerin sadece yüzde 10’unun sulanabildiğini, yapılan barajlar, göletler ve projelerle birlikte bugün bu oranın yüzde 50’yi geçtiğini anlatan Ceylan, sulanabilir arazilerin tamamını suyla buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.
Ceylan, İskilip’i de kapsayan Tımarlı sulama projesinin de bu yıl bitirilebileceğini sözlerine ekledi.

CEYLAN MYO'NUN BİNA SORUNU İÇİN BİR KEZ DAHA SÖZ VERDİ 

Mahalle muhtarlarının talepleri arasında yer alan ve yılan hikayesine dönen Meslek Yüksekokulu binasının yarım kalan inşaatı ile ilgili de konuşan Milletvekili Ceylan, konuyu yakından takip ettiğini ve kısa süre içerisinde sorunu çözeceklerini vurguladı.
Ceylan, muhtarlardan gelen diğer talepleri de İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek başta olmak üzere ilgili kurumların yetkililerine aktararak çözülmesini istedi.

İSKİLİP ESKİ CEZAEVİ YERİ MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Ceylan, İskilip’te eski cezaevi yerinin Millet Bahçesi yapılması için tahsisi konusunda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşerek onayını aldı.

İskilip’te bulunan 14 mahalle muhtarı, ilçenin ve mahallelerinin sorunlarını Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a aktardılar. Mahalle muhtarlarının özellikle de ilçede sosyal aktivitelerin yapılabileceği, insanların boş zamanlarından vakit geçirebileceği yer konusunda eksiklik bulunduğundan bahsederek millet bahçesi talebini ilettiler. Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, muhtarların bu isteğine anında karşılık vermek adına İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük’ü telefonla aradı.

Milletvekili Ceylan, Başkan Sülük’e durumu ileterek, uygun bir yer tespit edilmesini istedi. Milletvekili Ceylan, yer tespitinin ardından da kendisinin özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan milet bahçesi yapımı konusunda maddi destek sağlayabileceğinin sözünü verdi.

Belediye Başkanı Ali Sülük ise ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Millet Bahçesi için eski cezaevinin bulunduğu arazinin çok uygun olduğunu söyleyerek Milletvekili Ceylan’dan tahsisi konusunda Adalet Bakanlığı ile görüşmesini talep etti.

ADALET BAKANI GÜL'Ü ALKIŞLADILAR

Milletvekili Ceylan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü telefonla arayarak, İskilip’in talebini iletti. Tüm Çorumlulara selamlarını ileten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, eski cezaevi arazisinin Millet Bahçesi olarak yapılması konusunda tahsis ile ilgili talimatı hemen vereceğini açıkladı. Bakan Gül’ün  sözlerini duyan muhtarlar kendisini alkışlayarak karşılık verdiler.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da, her konuda olduğu gibi İskilip’e Millet Bahçesi kazandırılması konusunda gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e teşekkür etti.

İskilipli Mahalle Muhtarları da İskilip’in Millet Bahçesi’ne kavuşacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, böylesi önemli bir yatırımı bir telefonla ilçeye kazandıran Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2022-01-23 01:54:37

İskilip alınan oya göre verilen hizmet karşılaştırıldığında kocaman. " SIFIR. "
Yolu çözüm bulunmadı. Sanayi düğün salonu önü viraj akıllara zarar Hali saha üstü Kocaman boğaz akıllara zarar viraj HİÇ GÖRMEZLERMİ RESMEN 300' lik viraj düzeltmek için nereden TALİMAT TELEFON BEKLENİYOR. YÜKSEK OKUL, YURTKUR. yıkılan Tavukçu hoca yurdu, SEÇİM YAKIN VATANDAŞ İZLİYOR ÇÖZÜM OLMAZSA ÇÖZER VATANDAŞ İYİSİNİ BİLİR. Hastane kaç yılda bitti nerdeyse oda çürük olucaktı Sakarya okul u kaderine terk edilmemeli çok değerli bir yapı. Muştanlar konağı olsa olmazmı Muhtarlar sahip çıksın bu okula engelli okulu düşünülürse oda olur. Kışla vardı ses yok. Kurban sonu bakalım Vekillerin bahsettikleri İlçemizde gerçekleşecekmidir. Yurt kur da eksiklik!!@

Avatar
Hüseyin 2022-01-23 07:09:26

Hazır binayı yıkma yerine ilçeye ekonomik katkıda bulunacak bir tesis neden olmasın. Muhtarlar isteyecek başka bir şey bulamamışsa? Yıllar önce Turğut Özal dileyen benden ne isterseniz deyince Telefon denmişti. Sosyal devlet sağlık eğitim haberleşme olanaklarını sağlamak mecbur görevi idi TOSYA İSKİLİP YOLU iştenmiş olma ilçemiz kavşak olur idi Şu anda Çorum Çankırı yolu bizde, Samsun Ankara güzergahını İskilip üzerinden tercih edilmeye başlanıyor. İstek yaparken günü kurtarmak için değil Geleceğimizi kurtarmak için isteklerde bulunur. Soylu ailedir, zengin ailedir, gelecek kaygısı olan ailedir gelebilirsiniz düşmez kalkmaz Allahtır. GENÇLERE İŞ İMKANI YATIRIM ÇEKECEK YATIRIMLAR İSTENMELİ Vekiller ilçenin ihtiyatını bilmezler ki Temenni öğranci yurdu yıkıldı tavukçu hoca yurdu yıkıldı yıkma yerine YAPILMELI Bilmem anlatabildimmi

Avatar
Yabancı 2022-01-23 09:26:25

Bu muhtarlar güvenlik tedbirini bilirmiş.
Bu cezaevi arsasina kuş uçuşu 40 60 metre mesafede İlçe jandarma ve askerlik subesi var
Biraz ilçeyi tanıyın.

Avatar
İskilipden 2022-01-23 01:45:26

Adalet Bakanımız o alanı Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak tahsis etse daha iyi olur. her yer bahçe İskilipde. Bu bölüm tıklım tıklım dolu iş yapılmak isteniyor ise işte gfırsat. Açılır Adalet Meslek Yüksek Okulu. Bizim YAKLAŞIYOR vaatler son sürat sonuç? görülecek ne yapılacak. Tosya yolu için ulaştırma bakanı aranmazmı? Yık binayı düzle gitsin alsana bahçe. Toki? Toki bina kalıpları var Boşalan mahalleler yatay mimari ile arsa sahiplerine de rızası alınacak ev yapımı sağlanmalı.
Belediyenin önerdiği pazar yeri ve iki küçük parsel var. Akıllı düşünülmeli yapılacak yer. İlçe evlerine benzer otantik kalıp ve projeli bina yapılmalı.
Toki ve belediye işbirliği ile Park ve belediye arasındaki alan kapalı çarşı şeklinde alt kısmı otopark şeklinde yapılabilir. dikdörtgen şeklinde güzel kapalı çarşı olur.

Avatar
Kenan 2022-01-23 02:02:49

Ahedö yazalım ne çözülecek kaç yıldır ne yapılabildiki Tosya yolu olmadan OLMAZ OLAMAZ İKİ KALANIN ARESI İLÇE CANLANMAZ. GENİŞ DÜŞÜNÜN.
Kale ve altı megadalar Toki buralar için düşünün. Şehri üç koldan dere yatakları ile bölen çay kenarlarını güzelleştirin. Güzel rıhtım vs. Eskişehirde, Amasyada vs yerleri inceleler hazır kanal var yağmur ve kar sularını biriktirip bağ benzeyen için kullanılmasını sağlayın.

Avatar
Çorum'lu 2022-01-23 06:36:24

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. 20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum. ANLAYANA.....

Avatar
21.yy 2022-01-23 09:40:49

21. Yüzyıl da en gereksiz kurum Muhtarlık, iletişim çağında muhtara ne gerek var. Nüfus müdürlükleri her işi yapıyor. Vatandaş taleplerini internetten her türlü her kuruma iletebiliyor muhtar ne yapıyor ballı maşı alıyor, bol bol caka satıyor, siyasetçiler ile arayı sıkı tutup oğluna kızına iş ayarlıyor.

Avatar
Çorumlu 2022-01-23 10:59:47

Maaş zammı da aldınız şak şak alkışlamaya devam

banner165