Bayrak çıkarıp and okudular

İşçi Partisi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine tepki gösterdi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 15:12
 Bayrak çıkarıp and okudular


İşçi Partisi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketine tepki gösterdi.

PTT önünde basın açıklaması yapan İP’liler, üzerine ‘halkın paketi’ yadıkları mukavva kutudan bayrak çıkararak hep birlikte andı okudular.

İP İl Başkanı Mehmet Patlar, yaptığı açıklamada, demokratikleşme paketini gerici ve bölücü bir adım olarak yorumladı.

Patlar,
Atatürk Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarına karşı savaş açtığını iddia ettiği iktidar partisinin, cumhuriyetin kurumlarını ortadan kaldırma ve yabancılara peşkeş çekme girişimlerinde bulunduğunu öne sördü.

AKP iktidarının son adımının demokratikleşme paketi olduğunu belirten Patlar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “PKK uzantılarıyla ittifak yapılarak yürütülen ‘açılım süreci’ en son açıklanan paketle yeni bir aşamaya geldi. Bu sözde açılım paketinin özeti şudur: Kamuda türban serbestliği getirilmesiyle cumhuriyet düşmanlarına bir mevzi daha kazandırılmıştır. İl, İlçe ve köy adlarının değiştirilmesi, ana dilde eğitim, andımızın kaldırılması, bölücü terör örgütü üyelerinin siyaset yapmasının önünün açılması ise gerici-bölücü ittifakının hukuki zeminini oluşturmuştur. Siyasi partilere sağlanan hazine yardımı için sınırın yüzde 3’e çekilmesiyle de ittifakın mali yükü halkın sırtına yıkılmıştır.

Bölücü anayasayı yapamayan AKP hükümeti bu yolla cumhuriyet düşmanlığını açığa vurmuştur. Artık gerici-bölücü ittifak gerçektir ve halkımıza bunu göstermek bir görevdir. Bu paket gerici bir pakettir. Bu paket bölücü bir pakettir. Demokrasiyle bir ilgisi yoktur. Sadece cumhuriyet düşmanları ve PKK'nın bazı istekleri yerine getirilmiştir. Gerici ve bölücülere bunlarda yetmeyecektir. Çünkü amaçları Atatürk cumhuriyetini yok etmektir. Halkımız tüm bunları görecektir. Bu oyun bozulacaktır. Bu oyun tüm demokratik güçler, Kemalistler, yurtseverler ve devrimciler tarafından bozulacaktır. Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet karşıtı ve bölücü ittifakı ve hedeflerini bildirilerle, konferanslarla, imza kampanyalarıyla halkımıza anlatacağız.

Haçlı irticaya karşı birleşeceğiz. Bölücülüğe karşı duracağız. Komşularımızla barış köprüleri kuracağız. Emperyalizme karşı saflarımızı sıklaştıracağız. Bu uğurda her bedeli ödemeye hazırız. İşçi partisi tüm gücü ve olanaklarıyla bu mücadelenin içindedir. Amacımız Kemalist devrimi tamamlamak, Cumhuriyeti yeniden kurmak yurtta barış ve kardeşliği sağlamaktır. Buradan işbirlikçi iktidarı uyarıyoruz. Tüm paketleriniz çöp sepetine atılacaktır. Türk milleti bütün oyunlarınızı bozacaktır. Sizleri bekleyen gelecek yüce divanda yargılanmaktır.

İşçi Partisi olarak milletimizi örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. İşçi Partisine üye olmak mücadelenin başarısı için en önemli adım olacaktır.”






Son Güncelleme: 02.10.2013 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.