Bekiroğlu KYK yurtlarını beğendi

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Öğrenci...

18 Mart 2015 Çarşamba 18:19
 Bekiroğlu KYK yurtlarını beğendi


AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akşemseddin Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen ‘Çanakkale Son Kale’ adlı programa katıldı.


Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcıları Mahmut Öztemiz, Lemzi Çöplü, Adem Candan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Anız, İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ve İsmail Köylüoğulları ile birlikte hem KYK Akşemseddin Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti, hem de burada düzenlenen ‘Çanakkale Son Kale’ adlı programı izledi.


Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, duygu dolu anlar yaşandı.


AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, program sonrası heyet halinde KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu'nun makamına geçildi. Ziyaret sırasında KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve beraberindeki heyet, yurdun bulunduğu durum ve yapılan yatırımları değerlendirdi.


‘YURTLARIN KONFORU EV SICAKLIĞINI ARATMIYOR’


Bekiroğlu, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin yaşama alanlarının daha elverişli hale gelmesi için hükümetin otel konforunda yaşam standartlarına uygun seviyede barınma, yemek, dinlenme, ders çalışma gibi imkanları gençlerimize sunduğunu, öğrencilerin ev sıcaklığını aratmayan mekanlarda barınması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.


AK Parti hükümeti öncesinde 1961-2003 yılları arasında Çorum KYK yurtlarında barınan öğrenci sayısı 1000 iken günümüzde 4246'ya çıktığına dikkati çeken Bekiroğlu, "Şehir merkezimizde Hitit Kız Öğrenci Yurdu D Blok 150 kişilik, Hitit Kız Öğrenci Yurdu E Blok 285 kişilik, KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu A-B Blok 759 kişilik, KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu 252 kişilik, KYK Osmancık Öğrenci Yurdu 300 kişilik olmak üzere hizmetlerini sürdürmektedir. Çorum'da inşaatı devam eden ve 2015 Temmuz ayında hizmete girecek 1500 kişilik kapasite ile toplamda 4246 kişilik öğrencimizin kalabileceği yurtlar oluşturulmuştur" dedi.


Bekiroğlu, 1961 yılından 2003 yılına kadar olan 42 yılda Çorum'a 1000 kişilik yurt kazandırılmışken, AK Parti hükümetleri döneminde 3246 kişilik yurt ilavesi yapıldığını ve toplam 4246 kişilik kapasiteye ulaşıldığını kaydetti.


‘HER ŞEY, GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN’


Ülkelerin geleceği ve kalkınmasında etkin rol oynayacak gençlerin çok iyi yetiştirilmesi ve sorunlarına eğilinmesinin bugün daha da büyük bir önem taşıdığını belirten Bekiroğlu, “Bu dinamik yapıyı bünyesinde barındıran üniversite gençliğine sahip çıkma adına, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, YURTKUR; yükseköğrenim öğrencilerinin öğrenimlerine; çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi/burs imkânlarıyla devam etmeleri, yurtlarda gerçekleştirilen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunmak amacıyla, hizmetlerine devam etmektedir.


Bir dönem üniversite öğrencilerinin mecbur kalmadıkça tercih etmedikleri, küçük bir odada onlarca kişinin barındığı mekânlar olarak bilinen KYK yurtları, son yıllarda yapılan ciddi atılım ve yatırımlarla, kaydettiği kalite artışı, modern imkanları sayesinde artık devletin sıcaklığıyla üniversitelileri tanıştıran seçkin bir kurum haline gelmiştir. Sahip olduğu ve sunduğu imkânlarla ve özellikle son 10 yılda kaydedilen gelişmelerle öğrencilerine adeta 5 yıldızlı otel konforu yaşatmaktadır.” diye konuştu.


‘ÇORUM, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE’


KYK Akşemseddin Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Kavuncu ise Çorum'daki üniversite öğrencisi ile ildeki KYK yurt kapasitesi orantısı açısından değerlendirme yapıldığında Çorum'un Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde olduğunu vurguladı.


Kavuncu, "2015 Mart ayı itibariyle Çorum'da KYK Öğrenci Yurtlarında barınmak için müracaatta bulunan öğrencilerimizin tamamını barındırabilecek durumdayız. Alınan tedbirler, yapılan planlamalar nedeniyle önümüzdeki 15-20 yıl şehrimizde, üniversitemizde yükseköğrenimde yurt barınma sorunu yaşanmayacaktır. KYK Yurtlarında barınan öğrencilerin, dersleri dışındaki serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik duygularını geliştirmek amacıyla, liderlik ve kişisel gelişim seminerleri, farkındalık konferansları, kariyer sohbetleri, atölye çalışmaları ve daha birçok kurs ve etkinlik ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, bölgeler ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilere koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla oryantasyon programları düzenlenmektedir." şeklinde konuştu.




Son Güncelleme: 18.03.2015 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERVET ŞAHAN 2015-03-19 08:33:18

müdür beyin odasi biraz ufak olmuş ama