Biz hazırız, hazır olmayanlar düşünsün

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, erken seçimin değerlendirmesi yaptı

18 Nisan 2018 Çarşamba 17:28
Biz hazırız, hazır olmayanlar düşünsün

TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, 24 Haziran erken seçim tarihinin demokrasi açısından önemli bir gün olduğunu ve tarihe geçeceğini söyledi.

HAZIRIZ VE ZİNDEYİZ

TGRT Haber canlı yayınında Ahmet Sözcan’a erken seçim tarihi ile ilgili değerlendirmede bulunan Uslu, “Demokrasilerde düğümü halk çözer. Piyasalarda ciddi beklentiler vardı. Bir an önce seçim beklentisi içine düşen vatandaşların yatırımlarının devam etmesi bakımından da erken seçim beklentisinin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Bu amaçla bu karar alınmıştır. Hiçbir siyasi partinin ben hazır değilim demek gibi bir lüksü yoktur. Seçime her an hazır olmak durumundayız. Demokrasilerde düğümü halk çözer. Biz de seçime hazırız. Teşkilatlarımız da hazır ve zinde” dedi.  

OHAL altında seçim yapılamayacağı görüşüne ilişkin Uslu, “Türkiye dışardan ve içerden bazı çevrelerin yoğun saldırısı altındayken daha dün 3 askerimiz şehit olmuşken –ben Çorum milletvekiliyim, bir şehidimiz de Çorumlu- OHAL’in gerekliliği ortaya çıkmıştır açıkçası. Terörle mücadele ayrıdır, seçim ayrıdır. OHAL’i geçmişte yaşamış bir sendikacıyım. Normal gündelik hayatımız devam ediyor. Rutin devam ederken OHAL’in devletin işleyişinde kolaylık sağladığı bir gerçek. Bugün ne faili meçhuller var ne sivil faaliyetlerin askıya alınması söz konusu.” Diye cevap verdi.

Uslu, İyi Parti’nin önünü kesmek için erken seçim tarihi alındığı iddiasına ise,  “Bu iddialara katılmam. Söz konusu partinin Genel Başkanı “biz seçime hazırız” dedi. Vardır bir bildiği. Yoksa hoşaf soğutmak için böyle bir şey söylenmez. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek doğru değildir.” yorumunda  bulundu.  

NİYE HODRİ MEYDAN DEDİLER?

CHP’lilerin yorumlarına ilişkin de Uslu,”Valla erken seçim kararı alırsanız niye aldınız, geç kalırsanız Türkiye taşımıyor diyorlardı. Düne kadar hükûmetten şikayet eden bir siyasi partinin bunu söylememesi lazım. O zaman ‘biz seçime hazırız” diye niye hodri meydan çektiniz bize. Bunları diyen adamların dilin kemiği yok demesi mümkün değil. Düşünerek, bilerek konuşmanız gerekir. Toplumu yanıltmadan doğru politikalar ortaya koymanız lazım. Seçime hazır değilseler de o onların sorunu. Biz her an seçime hazırız. 2002’den beri iktidarız. AK Parti iktidarı üst üste bütün seçimleri kazanmaktadır. Siyasi partilerin her an seçim hazırız demeleri lazım. Hatta onların bizi seçime zorlamaları lazım. Batıda öyledir. Oysa şimdi seçim yapmayın demeye getiriyorlar. Ağızdan çıkan bakla böyle ise, bunu açıklamaları lazım.” diye konuştu.

Uslu erken seçimin piyasaları olumlu etkileyeceğini belirtirken, , hayırlı kararlarda acele etmek gerektiğini vurguladı.

İTTİFAKIN BAŞARI ORANI

Son olarak AK Parti-MHP ittifakının başarı ihtimaline ilişkin soruya Uslu şu cevabı verdi: ““Bize göre anket sonuçları yüzde 100 ittifakın başarısı ile sonuçlanacaktır. Cumhur zaten şu anda yüzde 60’a yakın oy vermek üzere hazır. Blok halinde. Geri kalan partilerin gruplar halinde bulunuyor olması yüzde 60’un karşısında yüzde 40 olduğu anlamına gelmez. Bunların toplamından bir siyaset üretmeleri çok doğru değil. Buyursun onlar da ittifak yapsın. Kapı arkasında gizli ittifaklar arayışında olmak doğru değil. Herşey aleni olsun. Açıkça ittifak etsinler. Herşey kamuoyu önünde olsun.  Demokrasilerde seçim düğün bayramdır. 24 Haziran Türkiye için hayırlı uğurlu olsun.”

Son Güncelleme: 18.04.2018 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-04-18 20:43:03

İskilip Tosya karayolunun açılmasını hasretle beklenmektedir

Avatar
Melik 2018-04-18 21:21:02

Bir hazırız derken AK Parti'den bahsediyorsunuz bu doğru. Ak Parti var fakat siz yok sunuz.

Avatar
Ak 2018-04-18 22:43:11

Siz olursanız ak parti kaybeder siz gidin millet güler yüzlü vekiller görsün