Ceylan’a bir gönderme de İYİ’den

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Tarım ve Orman Bakanı’nın Venezuela’da buğday üretimi açıklaması üzerinden Milletvekili Ceylan'ı eleştirdi.

13 Haziran 2022 Pazartesi 13:55
Ceylan’a bir gönderme de İYİ’den

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Tarım ve Orman Bakanı’nın Venezuela’da buğday üretimi yapılacağını dair açıklamasını eleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı’nın Venezuela’da buğday üretimi açıklaması üzerinden aynı zamanda TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olan AK Parti Çorum Milletvekili MKYK ÜYesi Milletvekili Ceylan'a isim vermeden göndermede bulundu.

'DALGADA SINIR TANIMIYORLAR'

AK Parti iktidarını ‘Dalgada sınır tanımayan, doymak bilmeyen’ yapıya benzeten Özsaçmacı, çiftçilerin sürekli artan girdiler karşısında buğday alım fiyatlarının yetersiz kalmasından dert yanarken ve Türkiye'de buğday üretimi ciddi şekilde azalırken, Tarım Bakanı’nın Venezuela’da buğday üretimine başlayacaklarını anlattığını hatırlatarak, “Merakımızı maruz görün; Glutenli mi glutensiz olan mı?” diye sordu.

Özsaçmacı şöyle devam etti:

“Türkiye sadece 2021 yılında başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere farklı ülkelerden 10 milyon tona yakın buğday ithal etmişti. Artık durum işinden çıkılamaz hale getirildiğinden Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO); buğday, arpa, ayçiçeği yağı ve mısır olmak üzere tarım emtiasını ihalesiz ithal etme yetkisi tanınmlanmış olup alımların neye göre yapılacağı belirsizdir. Milletin parasını hoyratça harcama yetkisi verilmiş olması ayrı bir durum olarak belirmektedir.

'DALGA MI GEÇİYORSUN, ADAM MI SEÇİYORSUN?'

Ey AK Parti iktidarı; dalga mı geçiyorsun adam mı seçiyorsun.?
Ülkemin verimli topraklarını ekmeyi düşünmeden bir başka ülkede üretim yapmayı başarmak ve  bunu mazlum millete yutturmak nasıl bir düşmanlığın ürünüdür, anlamakta zorluk çekiyorum. Ayranımız yok içmeye, atla gideriz çeşmeye.

'BAKAN'LA GÖRÜŞEMİYORSUN, BARİ YARDIMCISININ SEKRETERİNE ULAŞ'

TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi olan AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ı isim vermeden eleştiren Özsaçmacı, “Tarım Komisyonu Çorum Milletvekiline seslenmek istiyorum. Çorum halkının reyleri ile seçilen sayın milletvekili atanmış tarım bakanına ulaşamadığının farkındayız. Eğer ulaşabilseydiniz bu üretimin Çorum’da yapılabilir olduğunu veya ülkemizin bir başka bölümünde yapılabileceğini belirtirdiniz herhalde. Gene de bakan yardımcılarının sekreterine ulaşabilirsiniz sanırım, bir şansınızı deneyin eğer yerli ve milli iseniz. Ülkesinde üretim yapmayı düşünmeyen bu zihniyet kendi cebini düşünen mirasa konan hayırsız evlat modelidir.” ifadelerine yer verdi.

ARABA SEVDASI ROMANI

Özsaçmacı, açıklamasını “Recaizade Mahmud Ekrem'in Araba Sevdası romanı gibisiniz, nedir bu ecnebi hayranlığınız ile bu millete düşmanlığınız. Bırak Venezuela’yı da ülkeme bak, Çorum’a bak.” sözleriyle tamamladı.

Son Güncelleme: 13.06.2022 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2022-06-14 06:22:11

İskilipe bak.
Tosya İskilip YOLU MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ
Harami İskilip arası yol bekliyor Haziranda başlanacaktı harekat yok.
Kale restorasyonu bekliyor
Dere ISLAHLARI yapılmadı
Meydan yukarısındaki yurt yıkıldı yeniden yapılmadı
Yurt-kur için hareket yok
Ankera İskilip YOLU eksik yapılmayan bölüm var

İlçe eksikleri gündeme gelmeli ey İskilip %80 üstü
oy ver ve yatırım bekle

Avatar
Hedef 2071 2022-06-14 18:33:05

İyimisin kötümüsün ne haltsınız siz yaa.kesin sesinizi herşeye maydanoz oluyonuz.

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-06-15 09:56:20

TAŞLAMAK NE KELİME TOPLANSINLAR Bİ KÖŞEDE KISTIRIP ZOPA ATSINLAR...BU NE BİÇİM Bİ SİYASET MUHALEFET AYRI TELDEN İKTİDAR AYRI TELDEN OYNUYOR . VENEZUELLADA TARIM......AMELE DE LAZIM MI GELEK