CHP'li 4 başkanı örnek verdi, adayına destek istedi

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, Çorum'da partisine mensup görev yapan 4 belediye başkanını örnek gösterip mevcut başkan adayına destek istedi.

29 Mart 2024 Cuma 14:29
CHP'li 4 başkanı örnek verdi, adayına destek istedi

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, CHP’li Çorum belediye başkanlarının, hizmetleriyle Çorum’un tarihine damgalarını vurduklarını savunarak, “Hepsi de rahmetli olan CHP’li başkanlarımızı, Çorum’u Çorum yapan başkanlar olarak, bugün saygıyla, şükranla, rahmetle anıyoruz.” dedi.

Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren Çorum Belediyesi’ni CHP’li başkanların yönettiğini, o günlerin maddi imkânsızlıkları içinde olağanüstü bir özveriyle, dürüst, namuslu, üretken belediyecilik örnekleri sergilediklerini vurgulayan Solmaz, Dr. Pertev Kalelioğlu’nun 1940’larda Çorum’u altyapıya kavuşturduğunu, Baha Çorbacıoğlu’nun 1950’lerde Gazi ve İnönü caddelerini açtığını, Hamit Duran’ın 1960’larda başta Hıdırlık olmak üzere ibadethaneleri ihya eden başkan olarak tarihe geçtiğini anlatan Solmaz, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nun ise 1970’lerde Çorum’u 'Türkiye’nin sen temiz kenti' haline getirdiğini söyledi.

Solmaz, açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP, Çorum’da da her zaman ulusal değerlerin, barış ve kardeşliğin savunucusu, kalkınmanın, hizmetlerin öncüsü oldu.

Bugün de, Belediye Başkan Adayımız Mimar Hasan Levent Çöphüseyinoğlu ile, üretken belediyeciliğin, adil ve eşitlikçi, dürüst hizmetin devamını getirmeye talibiz. Referansımız, Çorum’un geçmişine adlarını yazdırmış olan bu değerli partili başkanlarımızdır. Adını zikrettiğimiz tüm belediye başkanlarımız, seçildikleri anda parti rozetini çıkarıp tüm Çorum’un belediye başkanı olmuşlardır. Adayımız Çöphüseyinoğlu da, hiçbir ayrım yapmadan, insanları ötekileştirmeden, her bir hemşehrisine eşit mesafede durarak ‘Çorum’un Başkanı’ olmaya adaydır.

İnanıyorum ki, kendisinin saygın, güvenilir kişiliği, partili-partisiz tüm Çorumlu hemşehrilerimiz tarafından da bilinmekte, takdir edilmektedir. Yine inanıyorum ki, merhum belediye başkanlarımızın izinde, çok başarılı bir belediye başkanı olacaktır.”

Son Güncelleme: 29.03.2024 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas'a 2024-03-29 18:16:53

Yazdiklarin tamda Akp'yi tarif ediyor. O para kuleleri , ayakkabi kutulari, para sayma makinalari, sifirlanan dolarlar , eurolar. Bunlari bilmen lazim pasam, zamaninda fetoculer ile birlikte kol kola yapiyordunuz

Avatar
Vatandaş 2024-03-29 15:23:40

Mezardan çıkarıp getir adamları devam etsinler kaldıkları yerden.Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir.sen şimdiki başkana bak tosunum. Chp aynı chp bir halt olmaz.soyup soğana çevirir gider.bir ağaç dikmezler .para kulelerini gördük.