CHP'nin 'dert haritası' raporuna göre Çorum

CHP'nin il il vatandaşın sorunlarını sıraladığı 'Türkiye'nin dert haritası' raporunda, Çorum da yer aldı.

13 Haziran 2022 Pazartesi 18:25
CHP'nin 'dert haritası' raporuna göre Çorum

CHP'nin il il vatandaşın sorunlarını sıraladığı 'Türkiye'nin dert haritası' raporunda, 31 il ile işsizlik sorunu en büyük sorun olarak zirvede yer aldı.

CHP'nin ilk olarak 2019'da yayınladığı 'Türkiye'nin dert haritası' raporu güncellendi. Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi liderliğindeki bir ekiple başlattığı çalışmanın 2022 raporu yayınlandı.

'Türkiye'nin dert haritası' adı verilen raporda il il vatandaşlara 6 başlıkta; işsizlik, fabrikaların kapatılması, terör ve asayiş, çevre karşıtı gelişmeler, geçici sığınmacılar, yolsuzluk ve eşitsizlik  sorunlarından en çok hangisini hissettikleri soruldu.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Haritaya da yansıtılan raporda, vatandaşların en çok muzdarip olduğu konular sıralandı.
Rapora göre en büyük sorun işsizlik. 
İşsizlik sorunu 31 ilde ilk sırada gelirken, 24 ilde fabrikaların kapatılması en büyük sorun olarak dikkat çekiyor. Haritada Çorum, fabrika kapanmasından dertli olan iller arasında gösterildi.

TERÖR VE MÜLTECİ SORUNU

8 ilde yaşayan vatandaşların çoğunluğu ise terör ve asayiş sorunlarını en ciddi problemlerin başında değerlendirirken, 4 ilde de geçici sığınmacı konusu en büyük sorun olarak görülüyor.

Kaynak: ensonhaber

Son Güncelleme: 15.06.2022 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖREN GÖZ 2022-06-16 13:27:59

BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK DERDİ SIKINTISI MUHALEFET., 6-7 SİNİ TOPLASAN Bİ HALT ETMİYOR

Avatar
Çorumlu 2022-06-16 16:52:56

Bir parti uğraşmış bütün şehirlerin ne gibi sıkıntıları var bi rapor yazmış iyi kötü bir emek var bunu okuyup şurası doğru şu eksik yazılmış aslında şöyle sıkıntılarımızda var diyeceğine bu memleketin en büyük derdi muhalefet yazıyor ama bi yerde haklı olduğu nokta var böyle bir iktidar Demirelin eline düşseydi şimdiye kadar çoktan iktidardan inmişlerdi