CHP’den sağduyu çağrısı

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum’un İskilip İlçesi CHP binasına yapılan boyalı saldırı üzerine açıklama yapan sağduyu çağrısı yaptı.

08 Şubat 2021 Pazartesi 15:08
CHP’den sağduyu çağrısı

Çorum’un İskilip İlçesi CHP binasına yapılan boyalı saldırı üzerine açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız,  “Sağduyulu olalım, bu tür olaylar birlikteliğimize zarar veremez. Bu saldırıyı kendisini mehdi zanneden ve daha önce de buna benzer suçlar işlediği belirlenen bir şahıs tarafından yapıldığı tespit edildi. Kişi hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduk, olayın takipçisi olacağız” dedi.
Tahtasız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizler İskilip halkının sağduyusuna güveniyoruz. Bu olayı kesinlikle İskilip halkına maletmiyoruz. Bu tür olaylar İskilip halkı ile olan birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir.

Olayı şiddetle kınıyoruz ve takipçisi olacağımızı buradan ilan ediyoruz. Öncelikle İskilip İlçe Başkanımıza ve teşkilatımıza geçmiş olsun diyoruz. Emniyet Müdürlüğü’ne de duyarlı yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Kim bu memlekete bir çivi çakar, fayda sağlarsa Allah ondan razı olsun. Kim bu memleketin birlikteliğine bir kurşun sıkarsa da Allah onun belasını versin.

Bu olaylar bizi kesinlikle yıldıramaz, yolumuzdan alı koyamaz. Bizler, Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlıyız.

Milli Mücadelenin kahramanlarından ve sembol isimlerinden Sütçü İmam’ın; “Her kim ki Kuvayi Milliye ve Mustafa Kemal aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kafir kanı akar” sözünü buradan hatırlatıyoruz.

Mustafa Kemal’in ruhuna ihanet edenler hainlik yapmıştır. Devlet yetkililerimizin bu konuda hassas olmasını bekliyoruz.

Tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

Birlikteliğimizin, kardeşliğimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz.”

Son Güncelleme: 08.02.2021 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-02-08 17:56:13

Bir fitneci provakatör çıkıyor parri binasi boyuyor.Böyle olaylarda herkes baliklama atliyor. CHP baskanina bu SAĞDUYULU açiklamasindan dolayi bir Ak Parti taraftari olarak teşekkür ederiz. Her olayda hepimiz akıllı hareket etmrliyiz.

Avatar
Adem Demirkan 2021-02-08 21:46:27

Keşke Atıf Hoca türbesini de dolaşsaydınız, birlik beraberlik adına güzel olurdu.