Çorum’u örnek gösterdi, Mansur Yavaş’ı eleştirdi

Ankara Büyük Şehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Çorum Belediyesi'ni örnek gösterdi, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi.

24 Kasım 2020 Salı 22:13
Çorum’u örnek gösterdi, Mansur Yavaş’ı eleştirdi

Ankara Büyük Şehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, Çorum Belediyesi’nin asfalt serimine yaptığı yatırımı örnek göstererek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi.

ABB’nin yatırımlarının son üç yılda bütçe içindeki paylarını açıklayan Ilıkan,  pandemi sürecinde bütçeye baskı olduğunu, ancak bu pandeminin sadece Ankara için geçerli sayılamayacağını ifade etti.

Üç farklı siyasi partiye mensup Konya, Manisa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım bütçelerinin yüksekliğine dikkat çeken Ilıkan, Ankara’nın yatırım anlamında son derece başarısız olduğunu savundu.

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 110 bin asfalt serimi yapmasını övünerek bahsetmesini eleştiren Ilıkan, Çorum Belediyesi’ni örnek göstererek, özetle şöyle dedi; “Bir bakıyorum Çorum Belediyesi 65 bin ton asfalt sermiş. Ankara Belediyesi’nin Çorum’un 10 katı, 20 katı asfalt yapması lazım ki biz de takdir edelim. Hani medya üzerinden çok başarılı, en başarılı, pek başarılı diye servis ediliyor. Mansur Yavaş bir sözünü daha tutu diyoruz ya, Kime verildi bu söz bilmiyoruz, ama Ankara yatırım anlamında en başarısız belediyelerden birisi olarak duruyor ortada. 900 metre bisiklet yolu açtığınız gün sanki tekerleği Sümerliler değil de siz bulmuşunuz gibi yaygara yapıyorsunuz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Bursa’nın Osmangazi Belediyesi’ne bakın. Kilometrelerce bisiklet yolu yapmışlar. Ankara’nın sadece Fen İşleri Bütçesi bu belediyelerin 10 katı. Ankara’nın yatırıma mı ihtiyacı yok. Bizce var. Büyükşehir belediyelerinde ilk 6 ayda ortalama yatırım bütçe payı yüzde 26. Ankara Belediyesi’nin ilk 6 ayda yüzde 17. Büyüklüğümüze yakışan işler yapalım."

Son Güncelleme: 27.11.2020 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-11-25 10:30:55

Yatırım sadece asfalttan mı ibaret Murat bey ?? Bir şehirin iyi yatırım yaptığına döktüğü asfaltla mı karar veriyorsunuz ? Bir de bisiklet yolundan bahsetmişsiniz 900 metre bisiklet yolu açınca yaygara yaptınız diye pardon da Kıyas yaptığınız Çorumda sanki kilometrelerce mi bisiklet yolu var ? Burada da yaygara çıkarttılar 500 metre yol yaptılar diye tarafsız olup onu da eleştirsenize

Avatar
MHP liyim.Yavaş iyi başkandır. 2020-11-25 13:49:15

Başkent Ankara'nın demek ki asfaltlanacak yolu yok ki,110 bin ton asfalt yapabilmiş.Mansur Yavaş'ı eleştirecek başka konular bulmanız gerekiyor.

Misafir Avatar
ERTT 2020-11-26 10:44:25 @MHP liyim.Yavaş iyi başkandır.

Eleştirecek başka konu çok çünki yaptığı hiçbir şey yok.. Ankara'da yaşayanlara sor bir 2 yılda ne yapmış.... Adam eleştirilere cevap veremeyince toplantıyı terk etti ve daha sonra ki mecliste cevap veririm dedi... Yani hiç cevap vermeyecek.. Çünki söylecek bir tane yatırımı yok...

Beğenmedim! (4)
Avatar
çorum 2020-11-25 09:05:28

Murat bey körler sağırlar birbirlerini ağırlar desek hiç abartı olmaz, peki çorum belediyesi bunu yapıyor ama mali durumu nasıl hiç sordun mu ? Yatırım olanaklar dahilinde yapılır ihtiyaçlar sınırsız kaynaklar sınırlıdır. o kadar borçla değim abartı olmasın sıradan bir insanda o kadar yatırımı yapar. bütün belediyeler borç batağı içinde çorum da dahil (personel maaşını krediyle ödemek gibi)bu dönemlerde küçülüp mali bütçeyi toparlamak en mantıklı yatırım. vergiler neden arttı zannediyorsunuz bu açıkları kapatmak için

Avatar
Çorum 19 2020-11-25 12:40:22

Biraz mesnetli eleştirelim sırf eleştirmek için elestirmeyelim

Avatar
Dt 2020-11-25 12:05:00

Yavaş eleştir :)

Avatar
Alpay 2020-11-26 01:57:06

Daha 2 senedir Çorum belediyesi yapıldı yeni bina çürümeye terkedildi...OKADAR izocamlar hep şu aldı üstünü kapatılmadi .İllaki Mansur beydemi .zürafa heykeli dikseydi lütfen başka belediyeyi anlat adam çalışıyor .