Cumhur İttifakı buluştu, işte detaylar

Çorum’da Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP temsilcileri bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

30 Ağustos 2023 Çarşamba 17:15
Cumhur İttifakı buluştu, işte detaylar

Çorum’da Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP temsilcileri bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

ORTAK AÇIKLAMAYA KİMLER KATILDI?

Anitta Otel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Av. Yusuf Ahlatcı ve Av. Oğuzhan Kaya, MHP Milletvekili Vahit Kayrıcı, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak katıldı.

SEÇİM SONRASI İLK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Genel seçim sonrası Cumhur İttifakı olarak bir araya geldiklerini belirten AK Parti ve MHP temsilcileri, konuşmaların ardından soruları cevaplandırdı.

ORTAK PAYDA ÇORUM, İŞBİRLİĞİ VURGUSU

1 Ekim’de Meclis çalışmalarına başladıktan sonra Cumhur İttifakı olarak Çorum’a katkı vermek için işbirliği ve el birliği yapılacağı mesajı verilirken, ittifakın pazara kadar değil mezara kadar olduğu vurgulandı.

ÇORUM'UN İHTİYAÇLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

14 ve 20 Mayıs seçimlerinde milletin muhalefete gereken cevabı verdiğini belirten temsilciler, Cumhur İttifakı’nın şehre neler yapılacağının hesabında içinde olacağını, Çorum’un ihtiyaçlarını iyi bildiklerini, bu kapsamda talepleri yerine getirmek için hep beraber çalışacaklarını ifade etti.

TREN, HAVAALANI, ACEMİ BİRLİĞİ, HASTANE

Cumhur İttifakı temsilcileri, demiryolu, ikinci hastane, acemi birliği ve yerel seçimde ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorulara cevap verdiler.

ÇORUM'A ACEMİ BİRLİĞİ İÇİN NE DEDİLER?

AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, demiryolu-hızlı tren, havaalanı ve acemi birliği dahil tüm beklentilerin gündemlerinde olduğunu, askeri birlik için  Çeşmeören YİBO’nun bulunduğu alanda teknik çalışmaların devam ettiğini, bir problem çıkmadığı takdirde kente kısa dönem acemi birliği kazandıracaklarını, askeri yetkililerin o alanı değerlendirdiklerini, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde acemi birliği talebinin güncellendiğini kaydettiler. Ahlatcı ve Kaya, demiryolunun öncelik olduğunu, ama havaalanından vazgeçmediklerini, çevre illerde olan hizmetlerin Çorum’da da bulunmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

ACEMİ BİRLİĞİ İÇİN OLUMLU RAPOR

Geçtiğimiz hafta işin başındaki Tuğgeneral’in Çeşmeören YİBO’nun Acemi Birliği olması için olumlu rapor verdiğini belirten Milletvekili Oğuzhan Kaya; “Genelkurmay Başkanlığı’na o rapor gönderildi, raporun sonucu bekleniyor.” dedi.

KAYRICI’DAN ‘ÇORUM’UN ÖNCELİKLERİ’ VURGUSU

MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı da, havaalanı ve demiryoluna ilişkin soruya “Çorum’un önceliklerini belirledikten sonra hareket etmek daha isabetli olur.” cevabını verdi.

YEREL SEÇİM İTTİFAKI İÇİN GENEL MERKEZİ İŞARET ETTİ

Kayrıcı, yerel seçimlerde ittifak sorusuna ise “Hangi illerde nasıl bir çalışma yapılacak bilemeyiz. Genel merkez ve liderimizin alacağı karara bağlı. Biz 16 belediyenin tamamını almakta kararlıyız. Genel merkezimizin kararına göre hareket edeceğiz. Bu 51 il mi olur bilemiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 31.08.2023 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Efsane 2023-08-30 21:19:58

Tayyip Erdogan ile Develet bahceli Okadar birbirinize yenilecek yutulmayacak sözler söylediler ki ne oldu ise ezeli ittifak oldular. Adinada Devlet savunması diyorlar. Her halde 85 milyon insanı adam yerine koymuyorlar. Bu ülke 2 tane kişiye mi kaldı. Hani geçmişte diyorlardi ya Atatürk ve İnönü ye siz olmasaydınız da biz olurduk diye aynen öyle siz olmasanizda bu millet ALLAHIN izni ile olur. Vatan sahipsiz değil

Avatar
Nerde 2023-08-30 21:52:18

Hani huda-par yok yaninizda. Eksik kalmissiniz.

Avatar
Ahmet 2023-08-31 01:53:29

İttifaktan çok zorla masaya oturtulan siyasetçiler gördüm fotoğrafta.

Avatar
Emekli 2023-08-31 07:16:36

Dünyanın en berbat siyaseti Türkiye'de birbirlerine vatan haini illet zillet diyorlar sonra hadi gel ittifak olalım diyor bazı partiler ve bizden kendilerine inanmamızı istiyorlar ve bunlara oy verenlerde var maalesef

Avatar
SEVİM KOŞ 2023-08-31 01:38:02

Ülkücüler kamudan kazınmış. Bunlar poz verip muhabbet ediyor.

Avatar
İskilipden 2023-08-31 05:08:56

2 km lik yol 8 hafta oldu Şeydim bölgesinde ki yol ne kadar daha sürecek Kizilirmak İskilip arası re zaman yapılacak bu arada Çankırı İskilip arası düşme olmalı idi ancak asfalt erimiş yeni yapılan yolun hali bu olmamalı

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-08-31 09:01:39

Herkes hak ettiğini yaşar. Çorum'a yağmurlu havada su vermezler. Boşu boşuna beklemeyin, Çorum'a hiç bir şey yapmayacaklar. Yalandan kim ölmüş. Senelerdir aynı yalanları dinliyoruz.

Avatar
Acelesi yok 2023-08-31 06:22:11

Acemi birliği için çok geniş, ağaçlık ormanlık alan olmalı. Asker kilometrelerce koşmalı, yürümeli. YİBO dan acemi birliği yapında adımız bir daha çıksın.