Dedikodulara değil, 2023'e odaklıyım

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan'la Çorum'u, siyaseti, biraz da dedikoduları konuştuk.

12 Eylül 2021 Pazar 11:44
Dedikodulara değil, 2023'e odaklıyım

Ahmet Sami Ceylan 2 dönemdir AK Parti Çorum Milletvekili, 2 dönemdir Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi. 1. Sıra milletvekili olduğu için de Çorum’da ne olsa ne bitse sevabı da günahı da kendisinden soruluyor. Biz de öyle yapalım dedik. Yaklaşık 20 yıldır siyasetin içinde ve son yıllarda da siyasetin gücünü temsil eden Ceylan’a merak ettiklerimizi sorduk.

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Yaklaşık 20 yıldır Çorum siyasetinin içindesiniz. Siyaset size ne kattı, sizden ne eksiltti?

Bu şu ana kadar ilk kez sorulan bir soru bana. Bugüne kadar herkes yatırım, Çorum’da yapılanlar, yapılmayanlar veya teşkilatla ilgili soruyor. 20 yıldır bu partinin içindeyiz. Ama görev almamız 2005 gibiydi. O günden bugüne bir tek 7 Haziran’da milletvekilliğinde 4. sırada olduğumuzda seçilemediğimiz zaman Ahmet Davutoğlu ‘koalisyon kurulmayacak, yeniden seçim deyince’ ara verdik. İlçe Başkan Yardımcılığı, Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, ardından Milletvekilliği ile devam ediyoruz. Şöyle bir düşünüyorum; çok şey kattı. Özellikle tecrübe kattı. İnsanları daha çok tanımamıza vesile oldu. Her kesimden insanla diyalog kurduk. Gerçi esnaflığımızdan dolayı da bunu bir nebze yapıyorduk ama siyaset farklı bir mecra. Çorum’u, Çorum’un insanının profilini daha iyi anladık. Çorum insanının kadirşinas olduğunu daha iyi öğrendik.

Seçim sonuçlarına göre mi söylüyorsunuz?

Yok, genel anlamda şahsi görüşümü söylüyorum. 15 seçim yaptık. 13’ünün bizzat içinde, seçimi idare eden kadroda bulundum. İl Başkanlığım’da yüzde 65-68’le Çorum’da rekor kırdık. Onun altında da oy aldık.  Ama sorunun cevabında siyaseti ayrı tutarak, kişisel ilişkilerde Çorum’un insanının samimi olduğuna inanıyorum. Tipik Anadolu şehri olarak insanımız, devletine, milletine, bayrağına bağlı. Bunu 15 Temmuz’da da gördük. Ayrıca devletin yapısını, işleyişini, hükûmetlerin nasıl çalıştığını, devlet çarkının nasıl döndüğünü öğrendim. Devlet yönetmenin ne kadar zor olduğunu, krizlerde nasıl yön verildiği gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımız’a onun için ‘vazgeçilmez’ diyorum. Bütün bunlar benim için büyük bir hayat tecrübesi. Bu tecrübeden sosyal ve siyasal yaşamımızda çok faydalandık. Ne götürdü derseniz; insanın özel yaşantısı kalmıyor. Aile yaşantından çok şey veriyorsun. Fedakarlık yapmak zorundasın. Bu görevler fedakar olmadan da yapılabilir. Ama o zaman verimli olmayacağını düşünenlerdenim. Bir işin başına ya geçmeyeceksin ya da geçince elinden gelenin fazlasını vermek zorundasın. Bizim oturduğumuz koltuklar vebal. Onun için de biz çalışmak, fedakarlık yapmak zorundayız. Onun için de hem yaptığın ticaretten hem çocuklarından, eşinden, anne babandan ödün veriyorsun. Öyle bir zaman geliyor ki, yakın akrabanın düğününe gitmektense başka birinin mutlu anını ya da üzüntüsünü paylaşıyorsun. İlk başlarda yakın çevremiz, akrabalarımız yadırgadı ama onlar da artık alıştı. O yönden rahatız. Çocukların sensiz büyüyor. Çocuklar küçükken anlamıyorsun da büyüyünce konuşmalarda hissediyorsun. Çocukluklarından konuşurken ‘baba o zaman sen yoktun, bilmezsin’  diyorlar. Bu da bizi içten içten düşünmeye sevkediyor. Ama bütününe baktığımızda bu işi biz Allah rızası için yapıyoruz. Tek derdim o. Hem Sayın Cumhurbaşkanımız’a bir nebze yardımcı olmak, hem partime, Çorum’a bir şeyler katmak için gayret gösterirken aklımızın köşesinde hep Allah’ın rızası var. Bunun da Allah-u Teala katında mükâfatı olacaktır umarım.

Sizin ikinci vekillik döneminiz. Gelecek için siyasette kendinize nasıl bir rota çizdiniz? Tekrar vekillik ya da belediye başkanlığı gibi…

Bir önceki soruya bağlantılı olarak geçmişten geleceğin hesabını yapmaya sevk eden bir olay oldu hayatımda. Babamın rahatsızlığı var. Babam düşüyor, kalça kemiğini kırıyor, ameliyat olması gerekiyor. Meclis’te önemli bir oylama var, sorumluluk gereği ayrılamıyoruz. Babamın acil ameliyata girmesi lazım. Ameliyat belki hafif bir kırık ameliyatı ama ameliyattan sonra ayılabilecek mi, narkozdan çıkabilecek mi bunlarda tereddütler var. Ameliyat bitti ve sabah 4 buçuktan sonra Çorum’a gelebildim. Orda da düşündüm, çok üzüldüm. Ama Allah rızası için görev yapıyoruz dedim. Bu görev bize nasip olmuş. Sayın Cumhurbaşkanım da bunu uygun görmüş ve devam ettiriyor. Biz o zaman bu fedakârlıkları yapmak zorundayız.

Siyasi geleceği düşününce, bunu net söyleyim; Merkez İlçe Başkanı Yardımcısı olduğumda zaten davet üzerine geldim siyasete. O zamanki milletvekillerimiz babamla görüştü, ben de babamın izniyle siyasete girdim. Merkez İlçe Başkanlığım son bir hafta içinde gelişti. O zamanlar başka isimler vardı. Ünal Sarıoğlu vardı mesela. Devam etse edecekti zaten. Ünal Abi son bir hafta kala ‘siyaseti bırakıyorum’ dedi. O zaman Merkez İlçe Başkanlığımız gündeme geldi. İl Başkanlığı’na temayülün olacağı günün gecesi saat 02.00’de karar verdim. O zaman Faruk Özkader belediye başkanlığı adaylığı için ayrılacaktı. Genel Merkez’den ekip gelip temayül yapacaktı. 3 gün sonra İl Başkanı oldum. Milletvekilliğine kendi arzumuzla karar verdik.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI HİÇ DÜŞÜNMEDİM, DÜŞÜNMEM DE…

Yani planlamadan oldu, bundan sonra da plan yapmıyorum mu diyorsunuz?

Buraya kadar plan yok. Ama şu vardı bende; belki değişik bir siyasi profilimiz vardır. Ben şuna bakıyorum; beni getirdiler, bir görev verdiler. Dediler ki, sen Merkez İlçe Başkan Yardımcısısın. Ben görevime bakarım. Merkez İlçe Başkanım ne diyorsa yaparım. Sadece işimi yapmaya, ama en iyi şekilde yapmaya bakarım. Ondan sonra da gerisi geliyor. Birileri teklif ediyor, öncü oluyor, birileri senin olman gerektiğini düşünüyor. Şimdi biz de koordinatör olduğumuz illerde adamın aklında yokken biz teklif ediyoruz. Çünkü gidip geldikçe o adamın gayretini, niyetini görüyorsunuz, sorup soruşturuyorsunuz. Şu anda 2. Dönem milletvekiliyiz. Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesiyim iki dönemdir. Elhamdülillah. Emin olun 2023’de milletvekili olup olmayacağımı hiçbir zaman düşünmem. Bundan önce düşünmediğim gibi. Şu anda benim işim bu. Dönemimde Çorum için sorumluluğumu biliyorum, buna göre hareket ediyorum. Buna göre çalışıyoruz, buna göre yol yürüyorum. Şunu kesin söyleyim, ben belediye başkanlığını hiçbir zaman düşünmedim. Geçmişte de teklif edildi bana. Bunu da ilk kez söylüyorum, belediye başkanı olmam istendi ama ben istemedim. Ben her zaman milletvekilliği tarafındayım. Bundan sonra da net ve açık söylüyorum, benim belediye başkanlığı diye bir şeyim olmadı, olmaz da. Milletvekili olarak daha faydalı olacağıma inanıyorum.

Kesin bir şekilde aday olmam mı diyorsunuz?

Yok, kesinlikle ben belediye başkanlığına aday olmam. Hiçbir zaman aklımda da yok.

Neden?

Milletvekilliği benim çalışma formatıma daha uygun. Belediye Başkanlığını düşünseydim, şansımın yüksek olduğu dönemler de vardı, o zaman da teklif edildiğinde, ‘ben milletvekilliğini düşünüyorum’ dedim.

Sizin bu net tavrınız kimilerini muhtemelen mutlu edecektir.

Mutlu olacaklar da vardır, mutlu olmayanlar da vardır. Belediye başkanlığı şu ana kadar hiçbir zaman aklımda olmadı, bundan sonra da olmaz.

Böyle söylemek bir siyasetçi için yanlış değil mi? Belki bazı gelişmeler sizi o noktaya getirecek. Kapıyı nasıl kapatıyorsunuz ki?

Siyasi geleceğimle ilgili bazı kararlar vermem lazım bundan sonra.

TEKRAR MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURUM

2023 seçimlerini kendiniz için bir eşik olarak mı görüyorsunuz?

Öncelikle siyasetin neresinde olursam olayım  odağımda 2023 seçimleri var. Şahsımla ilgili de bazı düşüncelerim olabilir.

2023 seçimleriyle ilgili endişeniz mi var?

Hiçbir endişem yok. 2023’te Cumhurbaşkanımız yine Cumhurbaşkanı olur ve yine Meclis’te biz Allah’ın izniyle çoğunluğu kazanırız. Biz de milletvekili oluruz-olmayız, o Allah’ın takdiri.

Ben olup olmayacağınızı değil de, aday olup olmayacağınızı soruyorum.

Milletvekilliğine aday olurum. Bu doğaldır.

İL BAŞKANIYLA ARAMIZ GAYET İYİ

Şimdi biraz da siyasi dedikodu konuşalım. İl Başkanınızla aranız limoni mi? Kendisi de milletvekili aday olmayı düşünüyor olabilir.

Kesinlikle sorun yok. İl Başkanıyla bizim abi-kardeş hukukumuz var. Şu ana kadar hiçbir sorunumuz da olmadı, olamaz da.

Bu söylentiler niye çıkıyor?

Siyasi hesapları olanlar vardır. Yani sonuçta herkesin kendine göre bir hesabı var. Bunu bilemem ben. Herkesin siyasette kendine göre bir yol haritası vardır. Ben dedikodu tarafına hiç bakmam. İşimize, aramızdaki diyaloğa bakarım. Aramızdaki diyalog da iyi. Yani hiçbir sorun yok. Biz çok özel şeyler paylaşıyoruz. Milletvekilliği de nasip işidir. Sonuçta Çorum’dan 50’yi aşkın aday adayı oluyor. İl Başkanı da her zaman potansiyel bir adaydır. Her il başkanı her seçimin potansiyel adayıdır. Genel Merkez onu da zaten değerlendirir.

GENEL MERKEZ’İN DEĞERLENDİRMESİ ÖNEMLİ

Yusuf Ahlatcı ‘ben de adayım’ dese, bu sizi şaşırtmaz.

Şaşırtmaz, çünkü olma hakkı vardır. Ben de il başkanıyken aday oldum. Kimse ‘dur aday olma’ diyemez. Buna hakkı yoktur. Yusuf Başkanın aday olması sorun değil. Kendi kararıdır. Ben ‘aday olma’ diyemem. Belki ikimiz de olmayız, başkaları aday olur. Kim aday olmuş, olmamış benim için sorun değil. Genel Merkez’in benimle ilgili değerlendirmesi önemli.

Genel Merkez’le aranız iyi herhalde. Aslında soruya, ‘Ahmet Sami Ceylan’a biraz yukardan bakarak, üçüncü göz gibi cevap verirseniz sevinirim. Siyasette aldığınız mesafeyi yeterli buluyor musunuz? Hem genel merkez, hem de Çorum’a yaptığınız hizmet açısından…

Genel Merkez’deki ilişkilerimiz iyidir. Yıllardır bu partinin içindeyim. Bu da normal. Zaten Genel Merkez’in yönetimindeyiz. İkili diyaloglarımız da vardır.

Bunlar Çorum’a nasıl yansıyor?

Mesela bu ilişkiler olmasa Onkoloji Merkezi Çorum’a açılmazdı. Nüfusu 700 binin altında olan hiçbir ilde yoktur. Bu ilişkiler olmasa Çorum’a 2022’de ihaleye çıkacağımız Polis Eğitim Merkezi olmazdı. Eski Devlet Hastanesi’ni yeniden hizmete açamayabilirdik. Çorum’un ilçe yolları için şu anda 3.5 katrilyonluk yatırım var. Bunlarda zorlanırdık. Ortaköy’ün ikinci yolu 200 trilyona ihale oldu. Çorum-İskilip yolu bitmek üzere. Mecitözü-Çorum yolu bitmek üzere. Çorum-Osmancık yolunda Eymir varyantını bitirdik, bağladık. Sarmaşa’yı bypass ettik. Kırkdilim tünelinde zorlanırdık. Hastanemizde kardiyovasküler cerrahi bölümü var. Eğitimde, sulamada, sporda, sağlıkta Çorum çoğu ilin çok önünde, iyi yerde. Eksiklerimiz var mı, var. Bu yukardaki tecrübemiz. Çorum’a büyük katkılar sağlıyoruz.

HAVAALANININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

2 dönem milletvekilliği, 2 dönem MKYK üyeliği derken Çorum için sorumluluk en çok sizde. En çok beklenti de sizden. O beklentilerin karşılığı olarak siz ‘o uçak Çorum’a ya inecek, ya inecek’ dediniz. Ama Ulaştırma Bakanı geldikten sonra ‘havaalanı defterini kapattık’ biz.

Daha önceki bakanımız ‘planlamayı yapacağız’ dedi. Şu anki Ulaştırma Bakanımız da, ‘Bizim önceliğimiz Çorum’da hızlı tren, ona daha sonra bakacağız. 2023’den önce hızlı treni ihale edeceğim’ dedi. Benim önceliğim de hızlı tren. Havaalanının da peşini bırakmayacağız. Ben yine sözümün arkasındayım. Siyasette ve siyasetten sonra o uçak Çorum’a bir gün inecek. Ama altını çiziyorum benim önceliğim hızlı tren. Delice-Çorum, Çorum-Samsun arası.

Çorum dışında başka illere ödenek var, Çorum’a gelince…

Ben ona katılmıyorum. Çorum ölçeğinde illere de bakılsın. Devlet istatistiklerinde vardır. Çorum’a şu anda geçen yıl 22 katrilyon gibi bir yatırım var. Sadece havaalanı ile değerlendirmemek lazım. Havaalanının maliyeti bellidir.

Öyle bir algı var ama…

Öyle bir algı var, saygı duyuyorum.

ÇORUM’DAKİ YATIRIMLARI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

Biliyorsunuz İYİ Parti’nin Samsun milletvekilleri Çorum havaalanı ve demiryoluyla çok ilgililer. Sık sık da gündeme de getiriyorlar.

Biz çözüm tarafındayız. Biz çıkıp da muhalefet partileri gibi kürsüde bunları konuşamayız. Biz bunları yapmak için uğraşıyoruz. Meclis kürsüsünde bunu konuşmaya gerek yok. 2023 öncesi hızlı tren mutlaka ihaleye çıkacak. Havaalanı ile ilgili de sonuna kadar zorlayacağız. Çorum’da iyi yatırımlar yaptığımıza inanıyorum. Dönemimizde 133 okul binası kazandırmışız. Sadece 2 yılda 33 okul yapmışız. Bunlar az rakamlar değil. Çorum’un sulamasını yüzde 50’inin üzerine getirmişiz. 500 bin dönüm araziyi daha sulamaya açacağız. Gençlik Merkezleri yapacağız. 2 tane daha yarı olimpik yüzme havuzu yapıyoruz. İlçelerimiz hakeza öyle. Her ilçede 5 yıldızlı otel konforunda hastaneler yaptık. İçme suyunda yine öyle. Altyapısı olmayan köyümüz yok. Asfalt yapıyoruz. Önümüzdeki meydan da bizim iktidarımızda oldu. Arastanın restorasyonuna ilk etapta 35 milyon para aktardık. Belediye devam ettirecek. Çorum’a yapılan yatırımları saymakla bitiremeyiz. Başka parti milletvekilleri Çorum’a gelir konuşur. Çorum’un eksiğini söyleyebilir. Ama o iki şeyden (havaalanı, hızlı tren) hariç bana ‘Çorum’da şu eksik’ desinler. Eğitimi, sağlığı, sulamayı, sporu desinler bakalım. Rakamlarla nereden nereye geldiğimizi söyleriz.

Sağlık demişken özellikle pandemiden sonra ikinci bir hastaneye ihtiyacımız olduğunu daha iyi gördük. Eski hastanenin kapatılması hata değil miydi sizce? Şimdi de açmak için uğraşıyoruz ya…

Devlet Hastanesinin kapatılıp tekrar açmaya uğraşmak… Bu soruyu sormanız doğal. O konjonktörde mevcut hastaneyi de o halde bırakamazdık. A ve B bloğu o zaman da yıkmamız gerekirdi. Çünkü çürük. Deprem bölgesindeyiz. Yine dönüşüm yapıp devam etmemiz lazımdı. O zaman öyle karar verdik. Aşağıya yaptık. 850 yatağa kadar çıktık. Oranın Çorum ihtiyaçlarını karşılayacağı kanaati vardı.  Şimdi ihtiyaç olunca inşallah eski binayı da kazandıracağız.

HASTANEDEN, YÖNETİMİNDEN MEMNUNUM

Yeni hastanemiz niye sürekli gündemde? Hastane yönetimi değiştirilmek isteniyor algısı var ama o yöneticileri de siz getirdiniz. Hastanede bizim göremediğimiz ne var? Ve siz bu konulara ne derece müdahilsiniz?

Ben bu konunun içerisindeyim. Olumlu anlamda. Eğer hastanede eksik doktor varsa, o doktorları tamamlamak zorundayım. Hastanede kullanacağımız ekipman eksiği varsa tamamlamak zorundayım. Eğer ihtiyacı varsa, ödemede bir sıkıntısı varsa ben o konuya müdahil olmak zorundayım. Herşeyiyle hastanenin içindeyim dediğim bu. Benim önceliğim sağlık. Herhangi bir eksik olduğunda benim öğrenmem gerektiğini söylüyorum. Başhekimimiz arar, ihtiyacı söyler, çözeriz. İhtiyaç üzerine mesela şu anda Hasan Paşa Semt Polikliniğine ikinci fizik tedaviyi açıyoruz. Onun için hastanenin içindeyim. Günlük 15 bin kişinin girip çıktığı yerde mutlaka sorun olur. Diğer büyük illere göre bizim sorunlarımız çok küçük. Mutlaka eksiğimiz, gediğimiz olabilir. Net söylüyorum, şu anki hastane yönetiminden memnunum. Emek veriyorlar, iyi çalışıyorlar. Başhekim ve kadrosu ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.

Kamuoyuna yansıyan ne peki?

Onu bilemem. Benim dedikoduyla işim olmaz. Kim nerede ne yapıyor bilemem. Ben başhekimle olan diyaloğuma bakarım, hastanenin gidişatına bakarım. Başhekim yardımcılarının çalışmasına bakarım. Muğla’dan geliyorum, 20 gündür evimde yokum. Direkt hastaneye girdim. Başhekimliğe gittim, selam verdim, oturdum. Ekibi de çağırıp konuştuk.

Soruşturmayla mı ilgili?

Yok, genel. Bazı eksiklerimiz vardı. Onkoloji, göğüs cerrahisi ile ilgili beklenen yazılar vardı. Genel anlamda hepsiyle görüştüm. Bunu devamlı da yaparım. Hastaneyle hiçbir problemimiz yok. Olamaz da. Sağlık Bakanlığı’nın belli bir süresi vardır, ondan sonra başhekim devam eder, etmez, oturulur konuşulur. Bizim dışımızda gelişen söylemlere kulak asmıyorum. Dedikodu kısmına karışmam.

HERKES HESABINA GÖRE KONUŞUYOR

‘Çorum’da hangi taşı kaldırırsanız kaldırın altından Ahmet Sami Ceylan çıkar’ deniyor.

Diyorum ya bunlar benim dışımda. Kulak asmıyorum bu tür söylemlere. İl Başkanı ile ilgili sorduğunuz soru da öyle. Bunların şu anda niye gündeme geldiğini falan biliyorum. Arkadaşlarla oturup konuşuyoruz. Beraberiz. Günün 10-12 saat il başkanıyla beraberiz. Bunlarla gündemimizi meşgul edemeyiz. Bizim takip etmek zorunda olduğumuz yatırımlar, projeler var. Koşacağımız birçok işimiz var. O onu demiş, her taşın altından çıkıyormuşuz. Ben işime bakıyorum. Herkes bir şey konuşur. Susturamazsınız. Biz bir karar vereceksek de kararı verir ve yaparız. Hiçbir işi sürüncemede bırakmam. Yapacaksak yaparız. Yapmayacaksak da işimize bakarız.  Bunları muhataplarıyla konuşuruz. Konuşmaların önüne o muhataplar da geçemeyebiliyor. Çorum büyüdü. Merkez nüfus 300 bini geçti. Herkesin kendine göre bir hesabı var ve ona göre konuşuyor.

ÇORUM SİYASETEN EN RAHAT GÜNLERİNİ YAŞIYOR

2023 seçimlerine az bir süre kaldı aslında. Seçmenin önüne hangi söylemle çıkacaksınız? Çorumlular neden AK Parti’ye oy versin?

Şu anda AK Parti, biz, diğer milletvekili arkadaşlarımız Oğuzhan Bey, Erol Hocam, il başkanım, tüm teşkilatlarımızla iyi bir ekibiz. Çorum siyaseten en rahat dönemini geçiriyor. Bunu herkes takdir ediyor.

Bunu neyi baz alarak söylüyorsunuz?

AK Parti Çorum’da kadro olarak en uyumlu dönemini geçiriyor; vekiller, il başkanı, teşkilatlar. Genel Merkez tarafından da görünen budur. Bu dönemde daha çok hizmet almamıza, Çorum’un daha çok yatırım almasına vesile oluyor. AK Parti şu anda Çorum’da yine birinci parti. Milletimizin takdir ve teveccühü ile. Milletimizin ferasetine güveniyorum. Nasıl 15 seçimde biz burada Türkiye ortalamasının çok üstünde oy almışsak, yine alacağız. Neye güveniyorum? 20 yıldır yaptığımız işlere güveniyorum. Eksiklerimiz de vardır. Milletimizle görüşüp, konuşuyoruz. Sadece Çorum özelinde değil, Türkiye genelinde de yapılanlar var. Yapısal değişiklikler, reformlar anlamında, tüm illerdeki standardı diyorum. Vesayetin kaldırılmasını diyorum. Çorum’da yaptıklarımız değerlendirilecektir ama bir de Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı reformlar, vesayetin kaldırılması var. Tüm ülkenin önü açıldı. Halkın yaşantı seviyesi yükseldi. Muhafazakar insanlar başörtüsü zulmünden kurtuldu. Bunları halkımız unutmaz. Seçim atmosferinde bizim anlatacağımız çok şey var. Ama mutlaka ekonomide sıkıntılarımız var. Şunu da görmek lazım ki 1.5-2 yıldır salgın döneminden geçiyoruz. Devlet sürekli yardım ediyor. Sadece Çorum’da ihtiyacı olan ailelerimize 300 milyon lira yardım dağıtmışız. Borçları erteliyoruz, taksitlendiriyoruz, yapılandırıyoruz, faiz siliyoruz. Devlet gelirini alamadığı gibi devamlı yardım ediyor, yardım etmek de zorunda. Bu bizim asli görevimiz. Mutlaka sıkışıklık olacak. Bunun biz de farkındayız ama 2022’de emin olun ekonomi çok daha iyi olacak. 2000 yılından bu tarafa AK Parti zamanında ekonomi büyüyerek geldi zaten. Bize oy veren de, vermeyen de bunu kabul ediyor. 2000 yılından önceki perişanlığı, faizlerin yüzde 80’lere yükseldiğini herkes biliyor. İnşaallah bu salgından kurtulalım. Lütfen tüm kardeşlerimiz aşı olsunlar. Aşı olunsun ki şu  salgından bir an evvel kurtulalım ve ekonomide tekrar pik yapalım. Salgından bir an önce çıkmamız lazım. Tüm dünyada bu sıkıntılar yaşandı. Ekonomideki sıkıntılarımızın bir nedeni de budur.

Son Güncelleme: 12.09.2021 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nursel 2021-09-12 15:09:40

Sayın Vekilim Hastane yönetiminden memnunum demişsiniz.Vatandaş sizinle aynı düşünmüyor.Polikinikten doktor imzalı kaşeli kağıt veriyor sıra alın hastanıza bakıyım diyor Hasta müracatlarda sıra verecek görevliyi yerinde bulamıyorsun,sorunu iletecek yönetici alıyorsun kimse ilgilenmiyor.Hastaların yattığı yerde ilgi alaka yok,temizlik düzgün yapılmıyor.servisten ultrasyona emara hasta gidecek götürecek hostesi saatlerce bekliyorsun.bunun gibi daha çok örnek var.Hastane ile ilgili sorunlar çözülmezse çorumda 2023 yılı muhalifetin zafer yılı olur.

Misafir Avatar
garip 2021-09-12 18:30:03 @Nursel

Başındaki adamlar herkese iş yaptıramıyor ki garibanı yakalarsa iş yürüyor torpillisi tanıdığı olana bir şey diyemiyorlar.Gariban sayısı arttırırsa belki işler yürür.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Sekreter 2021-09-12 17:05:33 @Nursel

Hastanede KALİTENİN adı var kendi yok.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Vtndş 2021-09-12 23:41:44

Sen hastane yönetiminden memnunsun.
Ama halk memnun değil personel memnun değil.
Acil serviste olması gereken personelin yarısı çalışıyor.bakanlık personel var personel veremem diyor.olan personelde danışmada baş hekimlikte oturuyor.onların yükünüde acil personeli çekiyor.Bu vebalde sizin ve memnun olduğunuz başhekim ve kadrosunun.

Avatar
Hakikat 2021-09-12 13:01:57

"BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI HİÇ DÜŞÜNMEDİM, DÜŞÜNMEM DE…" KISMINI GÖREN AŞGIN "OHH" ÇEKMİŞTİR, "TEKRAR MİLLETVEKİLİ ADAYI OLURUM" KISMINI GÖREN AHLATCI DA "AHH" ÇEKMİŞTİR.

Avatar
Byy 2021-09-12 14:11:10

Vatandasin durumu dedikodu degil malesef emekli asgari ucretli kan agliyor; bekara kari bosamasi kolay!

Avatar
Hasan Basanalmaz 2021-09-12 19:18:56

Boşuna hayal kurma asc bu milletin başından kısa bir süre sonra gideceksiniz inşAllah!! Senin bu hayal nutuklarına ancak a haber izleyicileri inanır ????????

Avatar
Kenann 2021-09-12 13:06:55

20 yıldır Çorum'a hiçbir katmadeger yapamadığını kendin söylüyorsun. Yarın Çorumlu seni hangi eserin veya hizmetinle anacak ..

Avatar
Vatandaş 2021-09-12 13:22:44

İbrahim Zübükzade sadece benim aklıma mı geliyor acaba

Avatar
Çorum'lu 2021-09-12 14:50:36

Siyaset yalan, siyasetçiler yalancıdır. Çorum ve Çorumlulardan,her seçim %50 üzeri oy aldınız, aldığınız oylar haramdır haram. Oyları Çorum ve Çorumlulardan aldınız, YATIRIMLARI komşu illere yaptınız. Binali Yıldırım'ın ERZİNCAN'ına farklı, Fuat Oktay'ın YOZGAT'ına farklı, Mevlüt Çavuşoğlu'nun ANTALYA'sına farklı, Akif GÜLLE'nin AMASYA'sına farklı, VAN 'a farklı farklı, DİYARBAKIR' A farklı farklı VS. bakıyor. ÇORUM ÇANTA'DA KEKLİK OLDUĞU İÇİN UMURSAMIYOR. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÇORUM VE ÇORUMLULARI HİÇ Mİ HİÇ SEVMİYOR. ELİMİZDE Kİ ÇORUM HAVAALANI'NI VE POLİS MESLEK OKULU'NU KOMŞU İLLERE VERMESİ BUNUN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR, UYUMAYA DEVAM ÇORUM.....

banner165