Ekonominin içine tükürdüler

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Çorum'da kalabalığa hitap etti

26 Mayıs 2018 Cumartesi 17:32
Ekonominin içine tükürdüler

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Çorum Saat Kulesi Meydanı’nda kalabalığa hitap etti.  

Akşener, Çorum’a 3’üncü kez geldiğini belirterek, “6 ayda 70 il gezdim. Çorum’a 3’üncü gelişim. 6 aydır polisler, hemşireler ve öğretmenler için ek göstergeyi söylüyorum. Sayın Erdoğan seçim beyannamesinde söyledi. Demek ki siyasi rekabet iyiymiş. Tek kale maç iyi değilmiş. İyi ki milletimi dinlemişim, hem partiyi kurmuşuz hem de cumhurbaşkanı adayı oldum. Size güvendim. 4 saatte 100 bin imzayı verdiniz. Milletin anasını, milletin tek kadın adayını aday gösteren sizsiniz. Ben milletime güvendim, milletim beni yalnız bırakmadı. Oruç ağızla buradasınız, hakkınızı helal edin. Beni dinlemek için geldiniz. Allah razı olsun.” dedi.

İlk tülbent hediyesini Çorumlu hanımların verdiğini söyleyen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi hatırlayın tülbent nedir, yemeni nedir, çar nedir. Çeyiz sandıklarında duran Anadolu’nun en eski sembolü. Kavgaları bitiren, ayrışmaları ortadan kaldıran bir birleştirici semboldür. Anadolu’nun her yerinde adamlar kavga ettiği zaman ailenin sözü dinlenir kadınları tülbenlerini başından çıkarır ve ortaya atar kavga bitsin diye. Şimdi de kadınlarımız bana tülbent hediye ederek, bu ülkedeki bütün ayrışmaları ortadan kaldır, bu ülkeyi birleştir, zengin, fakir ayrımından, mezhep ayrımından her türlü ayrıştırıcı dilden kurtar” diyorlar. Bu tülbentleri alıp öpüyor başımın üstüne koyuyorum. Biz Türkiye’deki her sembolü bu sembol üzerinden çözmeye talibiz. Cumhurbaşkanı seçildiğimde Çankayada bir müze açacağım. Anadolu’nun her yerinden verilen tülbentleri sergileyecem, dünya görecek.”

EKONOMİNİN İÇİNE TÜKÜRDÜ

Akşener Çorum örneğinden yola çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonominin içine tükürdüğünü ileri sürdü. “Ekonomiyi ne hale getirdiler gördünüz. Sayın Erdoğan ekonominin içine tükürdü. Bir adamın gönlünü etmek üzere bir Türkiye feda ediliyor.”  diyen Akşener, “Öyle bir gerginlik var ki ülkemizde huzur kalmadı. Akşam evine huzurla dönen erkekler yok artık. Akşam kocasını huzurla evinde bekleyen kadınlar azaldı artık. Ekonomi bakanı çıktı şaka gibi, dolarla ne işimiz var diyor. Herşey doların üstünden gelen bir sistemle oluyor. Üretimi Türkiye’de yok ettiler. O kadar fabrika sattılar. En son Şeker Fabrikası’nı sattık. Yuhlamayın. Ben zaten yeteri kadar sinirleri bozuyorum. 24 Haziran’da halledeceğiz inşaallah. Pancar stratejik bir üründür. O şeker fabrikalarını satın alanlara sesleniyorum. Cumhurbaşkanı seçildiğim gün iptal edeceğim, sakın elinizi uzatmayın. Siz sanayileşmezseniz, üretim odaklı bir ekonomik model ortaya koymazsanız, dolar gelir 4.75 olur, çiftçin yok olur. Milletin borç altında ezilir.

Bugün Erzurum’daydı muhterem, sayın Erdoğan. Diyor ki, ben soruyor muşum gençlere, cebinde kaç lira var. En yüksek 20 lira çıktı bugüne kadar. Siyasetçinin görevi milletin cebinde ne var ne yok bilmektir. Kendi cebini doldurmak değil. Beni eleştirecek diye millete bakışını söylüyor. Ama bir kere daha söylüyorum, benim evladımın cebinden 5 lira çıkıyorsa, bakan çocukları ise gemiciklerle trilyonlarla oynuyorsa batsın bu dünya. Ve bakan çocukları karşısında vatan çocuklarının yanında yer aldım, yer almaya devam edeceğim. Tarımda 5 yıl sonra kendine yeten bir Türkiye’yi sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Habire fabrika satmak yerine fabrikalar inşa edeceğiz. Bir gence iş bulmak bu devleti yönetenlerin görevidir. Her birinize iş buluncaya kadar annenizin babanızın karşısında mahcup olmamanız için size vatandaşlık maaşı bağlayacağım. Emeklilere her bayram 1.500 lira İyi Bayramlar ikramiyesi vereceğiz.” diye konuştu.  

ERDOĞAN YORGUN OTOBÜS ŞOFÖRÜ

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yorgun otobüs şoförüne benzeten Akşener, “Sayın Erdoğan yorgun otobüs şoförü gibi. Yorgun şoförün sürdüğü otobüse biner misiniz? İşte 24 Haziran’da o şoförü indireceğiz.

Gelen geçen kandırıyor adamı. Türkiye yol geçen hanına dönmüşken sen bostan korkuluğu muydun? Ama bir şey yapıyor; yandaş müteahhidin cebini dolduruyor. Şehir hastanelerinin sahibi devlet değil, müteahhit.” sözleriyle yüklendi.

ÇORUM'A HAVAALANI SÖZÜ

Akşener Çorum havalaanı konusunda da “Çorum’a havaalanını yapacağım ama devlet garantisiyle. Vermeyeceğim müteahhide.” sözünü verdi.

OHAL’İ KALDIRACAĞIM

Cumhurbaşkanı seçildiğinin hemen ertesi günü olağanüstü hali kaldıracağını vurgulayan Akşener, “Işıklar ve Kuleli Askeri liselerini açacağım. İtibarsız hale getirilmiş askerimizi yeniden itibarlı hale getireceğim. Polisin devletin polisi, bürokratın devletin bürokratı, askerin devletin askeri olduğu bir sistemi getireceğiz.” dedi.

Akşener konuşmasının bitiminde MHP’den İYİ Parti’ye geçen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Belediye Meclis Üyeleri, Çorum milletvekili adayları ve parti yöneticilerini platforma davet etti.

Şahiner’e “abimin erkek kardeşi, biz birbirimize emanetiz” diye hitap eden Akşener parti rozetini taktıktan sonra, kalabalığa, “Allah bizi utandırmasın. İki oyunuza da talibim. Hem adaylarımız için hem de cumhurbaşkanı adayı olduğum için kendim için sizden oy istiyorum. İnşaallah Çorum yüzünü güneşe dönecek. Güneş çıktığı zaman ampuller sönermiş.” sözleriyle veda etti.  

Son Güncelleme: 26.05.2018 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salim bey 2018-05-26 20:15:46

Kulağın çınlıyor mu sen attın bu kazığı Çorum’a , havaalanı Çorum için tek vaad oldu, senin yüzünden ak pari oy kaybedecek Çorum’da, Allah bildiği gibi yapsın seni